Reisverslag Coast to coast USA


Ga naar: Home  Canada  Verenigde Staten  Foto's


Verenigde Staten > Juichen voor de Dodgers

We rijden verder oostwaarts. Net aan de rand van Amarillo ligt Big Texan Steak house. Hier kun je gratis een steak eten van 72 ounces (twee kilo!), mits je hem helemaal op eet binnen één uur. Anders moet je afreken. Maar twintig procent slaagt hierin. Op dit tijdstip zal nog wel niemand aan de steak begonnen zijn. We maken alleen een foto van dit beroemde restaurant. We draaien de I-40 highway op. Deze snelweg heeft de oorspronkelijke route van de Route66 in dit gebied grotendeels vervangen. We rijden door het Texaanse land. Zo ver ik kan kijken is het vlak. Grote ranches liggen aan weerszijde van de weg. Het vee, voornamelijk koeien, heeft alle ruimte.
De terrasjes in Oklahoma City
Overal staan grote windmolens in het landschap. In het plaatsje McLean gaan we de weg af. McLean lag vroeger op de historisch Route66 route. Nu is alleen de Mainstreet nog in stijl. Naast het museum drinken we in een restaurantje annex winkeltje een koffie. Het restaurant heeft een wat matte sfeer. Misschien hoort dit juist wel bij het platteland van Amerika. De koffie kost hier maar 79 cent. Daar hoeven we het niet voor te laten. In Sayre stoppen we bij het Picket Fence Café. Hier is meer leven te bespeuren. Een gezellig lokaal restaurantje voor de lunch. Prima. Vanuit Sayre is het nog tweehonderd kilometer naar Oklahoma City. Onderweg kleurt de lucht donker. Een flinke regenbui breekt los. Bakken water komen naar beneden. Flinke plassen staan op de weg. Even snel als de bui begon, houdt het ook weer op. Het zonnetje keert direct terug. Buiten is de temperatuur gestegen. Oklahoma ligt duidelijk lager dan de vorige locaties. Het is hier 28 graden en drukkend warm.
De baseball wedstrijd in Oklahoma City
Ons hotel ligt aan de rand van het centrum. Een prima uitvalsbasis om de stad te gaan verkennen. Het centrum van de stad ligt rond de wijken Downtown en Bricktown. Hier ligt ook het baseball stadion van de Oklahoma Dodgers. We kopen tickets voor de wedstrijd van vanavond tegen de Memphis Redbirds. In de wijk Bricktown liggen verschillende terrasjes langs een kunstmatig aangelegd watertje. Watertaxi's varen toeristen over het water. Wij kiezen voor een terrasje aan de waterkant. Om zes uur gaat het Chickasaw Bricktown Ballpark stadion open. Het is niet heel druk in het stadion. Het zal wel niet uitverkocht zijn. In een van de kraampjes bestellen we een hotdog. Dat hoort er bij. Als de wedstrijd begint, blijkt het stadion bij lange na niet vol te zijn. Waarschijnlijk komt dit omdat het een doordeweekse avond is en de Dodgers deze week vier keer tegen de Memphis Redbirds spelen. Iedere avond is er een wedstrijd. De omroeper waarschuwt het publiek continu op de bal te letten. Dat dit niet voor niets is blijkt al bij de eerste slagbal. De bal kaatst terug tegen het gebouw achter mij en stuitert nog geen twee meter bij mij vandaan. Later raakt nog een bal het meisje voor mij. Opletten dus. We zitten bij de derde honk en hebben goed zicht op het spel. Tussen iedere inning is er entertainment in het stadion. Er wordt een ware show van gemaakt. Met Pepsi en popcorn zien we de Oklahoma Dodgers helaas verliezen van de Memphis Redbirds. Jammer!


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Coast to coast USA':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Door de datumgrens (Dag 114)
De Hollywood letters (Dag 115)
Gokken in Las Vegas (Dag 116)
Uitzicht over de Grand Ca.. (Dag 117)
Monument Valley National .. (Dag 118)
De auto start niet meer (Dag 119)
Santa Fe Fiesta (Dag 120)
Movie Drive-In (Dag 121)
Juichen voor de Dodgers (Dag 122)
Door Garfield en Beavers (Dag 123)
Het Dogwood Canyon NP (Dag 124)
De Arch van St. Louis (Dag 125)
Het eindpunt van Route66 (Dag 126)
The Molly Ringwalds (Dag 127)
Onder rivier naar Canada (Dag 128)
Alles gesloten op Labour .. (Dag 129)
Uitzicht vanaf de CN Tower (Dag 130)
De Niagara Falls (Dag 131)
Langs de Finger Lakes (Dag 132)
Rijden over Time Square (Dag 133)
New York, New York (Dag 134)
Naar de luchthaven (Dag 135)
De wereld rond (Dag 136)


Reisroute