Reisverslag Coast to coast USA


Ga naar: Home  Canada  Verenigde Staten  Foto's


Verenigde Staten > Het eindpunt van Route66

Vandaag staat de laatste etappe van de Route66 op het programma. Vandaag rijden we naar Chicago. Voordat we St. Louis verlaten genieten we van het uitzicht vanaf de andere zijde van de Mississippi rivier. Aan de overzijde staat de Arch met daarachter downtown St. Louis. Via de Innerstate 55 snelweg rijden we in noord oostelijke richting. In Litchfield staat een bezoekerscentrum voor de Route66. We worden vriendelijk onthaald.
De Gemini Giant
Of we een pin op de wereldkaart willen prikken. Met moeite kunnen we nog een plekje rond Nederland vinden. Vol enthousiasme wordt het museum geprezen door de gastvrouw. We mogen foto's maken, krijgen een brochure mee en moeten vooral even naar de oude T-ford kijken. Verder langs de route in Atlanta staat het beeld van Tall Paul. Dit enorme reclame object prees vroeger hotdogs aan. Tegenwoordig is het een typisch Route66 landmark. In het in Route66 gehulde café tegenover Tall Paul bestellen we de lunch. In een winkeltje naast het café benadrukt de eigenaresse dat we vooral ook naar Pontiac moeten gaan. Hier zit een mooi museum. Het centrum van Pontiac ziet er gezellig uit. Leuk om even door de straatjes te wandelen. Op de gevel van het museum is een grote Route66 muurschildering geschilderd. Motorrijders poseren er voor. Binnen is het druk met Route66 toeristen. Als wij aangeven dat we uit Nederland komen, krijgen we allebei een Route66 speldje in onze handen gedrukt.
Chicago
Een gift. Als laatste stoppen we vandaag in Wilmington. Ook hier staat een enorm standbeeld van de Gemini Giant. Ook dit standbeeld was vroeger een reclame object. Vanaf hier is het nog ongeveer honderd kilometer naar Chicago. We pakken de snelweg. Na een half uurtje rijden, stuiten we op een file. Langzaam rijdt het verkeer door over de laatste tientallen kilometers naar Chicago. Het is avondspits en het begin van een lang weekend voor Amerikanen. Op de rondweg rond de stad staat het verkeer helemaal vast. Kruipend komen we vooruit. Vijf banen naast elkaar stil. Tegen half zes komen we bij de afslag en rijden het centrum in tot het Garden Inn Hilton hotel. Het hotel ligt midden in het centrum. We parkeren onze auto in de parkeergarage aan de overzijde. Betaald parkeren. In Chicago valt hier niet aan te ontkomen. 's Avonds lopen we Chicago in. Terwijl de schemer over de stad valt, genieten we van het straatbeeld. We steken de gelijknamige Chicago rivier over en dwalen door het Loop district. Er heerst een gezellige sfeer in het centrum van de stad. We drinken een biertje en eten bij een Thai's restaurant.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Coast to coast USA':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Door de datumgrens (Dag 114)
De Hollywood letters (Dag 115)
Gokken in Las Vegas (Dag 116)
Uitzicht over de Grand Ca.. (Dag 117)
Monument Valley National .. (Dag 118)
De auto start niet meer (Dag 119)
Santa Fe Fiesta (Dag 120)
Movie Drive-In (Dag 121)
Juichen voor de Dodgers (Dag 122)
Door Garfield en Beavers (Dag 123)
Het Dogwood Canyon NP (Dag 124)
De Arch van St. Louis (Dag 125)
Het eindpunt van Route66 (Dag 126)
The Molly Ringwalds (Dag 127)
Onder rivier naar Canada (Dag 128)
Alles gesloten op Labour .. (Dag 129)
Uitzicht vanaf de CN Tower (Dag 130)
De Niagara Falls (Dag 131)
Langs de Finger Lakes (Dag 132)
Rijden over Time Square (Dag 133)
New York, New York (Dag 134)
Naar de luchthaven (Dag 135)
De wereld rond (Dag 136)


Reisroute