Reisverslag Coast to coast USA


Ga naar: Home  Canada  Verenigde Staten  Foto's


Canada > Uitzicht vanaf de CN Tower

Op zo'n tien minuten lopen van het hotel ligt de St Lawrence market. Een oude markthal uit begin negentiende eeuw. In de markthal wordt nog steeds de markt gehouden. Bij één van de kraampjes nemen we een ontbijt. We lopen verder naar het Distillery district. Hier zijn oude fabriekshallen omgebouwd tot leuke winkeltjes en horecagelegenheden. De oude gebouwen en de nieuwe bestemming geven de wijk een leuke sfeer.
Het disterily district
Waarschijnlijk was het hier tien jaar geleden zwaar vervallen. Via Queens street komen we bij de City hall. Toronto is een bedrijvige stad met veel moderne wolkenkrabbers. Af en toe staat er een oud gebouw tussen. Dit maakt de stad leuk om door heen te lopen. Ten noordwesten van Downtown Toronto ligt Chinatown. Hier staan geen wolkenkrabbers. Kleine winkeltjes grenzen aan elkaar. Men verkoopt hier vooral Chinese spulletjes. Alles wordt hier ook in het Chinees aangegeven. in de wijk Kensington zou een markt moeten zijn. De straat van de markt herbergt vooral kleine rommelige zaakjes. Het oogt wat alternatief. Zowel de winkeltjes als de soms excentrieke mensen op straat. In een Portugees eethuis drinken we wat en nemen een soep als lunch. Vanuit de wijk Kensington loop ik terug naar downtown. De CN tower is van overal te zien. Als ik praktisch onder de toren sta, kan ik goed zien hoe hoog dit bouwwerk is. Met de lift ga ik met twintig km/u naar boven. De rit naar het platform op 344 meter hoogte duurt maar 15 seconden. Door de glazen wand heb ik uitzicht op het snel kleiner wordende centrum. Vanaf het platform kan ik alle kanten op kijken. Ik zie Toronto Island voor de kust liggen met het kleine vliegveldje. Ik zie het hotel liggen tussen de hoge wolkenkrabbers van het Financial district en ik zie hoe we vanochtend gelopen hebben door de stad. Een geweldig uitzicht. Één verdieping lager ligt de glazen vloer.
In de CN Tower
Hier kun je op glas staan terwijl je ruim driehonderd meter naar beneden kijkt. Het verbaast mij hoeveel mensen hier moeite mee hebben. Sommigen gaan om de grond liggen en rollen de glazen plaat op. Of het gewicht een verschil maakt of je staat of ligt? Vanaf de CN tower loop ik naar de waterkant. In The Amsterdam Brewery bestel ik een 'Amsterdam' bier. De serveerster legt mij uit dat in 1986 een Nederlander in Toronto begonnen is met het maken van bier. Sinds drie jaar is de brouwerij naar de Harborfront verhuisd. Deze locatie is perfect aan het water. Terwijl ik de boten voorbij zie varen, geniet ik van het biertje. 's Avonds gaan we in de wijk Queens op zoek naar een restaurant. Hier blijken vooral winkels en fastfood ketens te zitten. Geen restaurants. We proberen enkele zijstaten. Er zitten hier wel restaurants, maar zonder gasten. Pas richting Chinatown wordt het beter. We besluiten Koreaans te eten vanavond. In de bar van ons hotel besluiten we de avond met een drankje. Op het grote televisiescherm volgen we de baseball wedstrijd tussen de New York Yankees en de Toronto Blue Jays. Toronto verliest net.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Coast to coast USA':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Door de datumgrens (Dag 114)
De Hollywood letters (Dag 115)
Gokken in Las Vegas (Dag 116)
Uitzicht over de Grand Ca.. (Dag 117)
Monument Valley National .. (Dag 118)
De auto start niet meer (Dag 119)
Santa Fe Fiesta (Dag 120)
Movie Drive-In (Dag 121)
Juichen voor de Dodgers (Dag 122)
Door Garfield en Beavers (Dag 123)
Het Dogwood Canyon NP (Dag 124)
De Arch van St. Louis (Dag 125)
Het eindpunt van Route66 (Dag 126)
The Molly Ringwalds (Dag 127)
Onder rivier naar Canada (Dag 128)
Alles gesloten op Labour .. (Dag 129)
Uitzicht vanaf de CN Tower (Dag 130)
De Niagara Falls (Dag 131)
Langs de Finger Lakes (Dag 132)
Rijden over Time Square (Dag 133)
New York, New York (Dag 134)
Naar de luchthaven (Dag 135)
De wereld rond (Dag 136)


Reisroute