Reisverslag Coast to coast USA


Ga naar: Home  Canada  Verenigde Staten  Foto's


Verenigde Staten > New York, New York

Het Z-hotel heeft een pendelbusje naar Manhattan. In een kwartiertje worden we afgezet bij het 59th metro station. Hiervandaan nemen we de metro helemaal naar de punt van Manhattan. Als we weer boven de grond komen, staan we in Battery park. Ik zie het Statue of Liberty staan. Achter ons ligt het Financial District. De nieuwe One World Trade Center wolkenkrabber steekt hoog boven de skyline van de stad uit.
Het vrijheidsbeeld
Rond deze nieuwe wolkenkrabber ligt een indrukwekkende gedenkplaats voor de 9/11 aanslagen, die morgen precies vijftien jaar geleden plaats vonden. Een indrukwekkende plek. Via Brookfield Place, met trendy winkels lopen we richting de wijk Soho. Het is warm vandaag. De temperatuur is ruim 32 graden. De warmte blijft tussen de hoge gebouwen hangen. Soho heeft vooral veel bakstenen bebouwing met gietijzeren brandtrappen aan de straatkant. Op deze trappen is menige achtervolging in een film opgenomen in New York. In het restaurant The Dutch bestellen we een brunch. We hadden nog niets gegeten vanochtend. Ik dwaal verder door de stad. Twee Nederlanders in het pendelbusje vanochtend hebben de High Line geadviseerd. Op het verhoogde traject van een oude spoorlijn ligt nu een wandelpad met veel groen. De High Line begint bij Chelsea market. De spoorlijn loopt letterlijk door deze oude markthal. Tegenwoordig zitten er allemaal moderne winkeltjes onder het traditionele dak. Vanaf Chelsea market wandel ik het traject op van de High Line. Overal zitten mensen langs het pad onder de schaduw van de bomen. Doordat de spoorlijn verhoogd aangelegd is, hoef ik niet te stoppen bij iedere kruising voor verkeerslichten.
The High line
Ik volg het pad tot voorbij Penn Station, ruim tweeënhalve kilometer verder. Ik ga snel op zoek naar water. In de zon op het verhoogde traject was het warm. Ik loop nog zo'n tien blokken door tot Time Square. Het is druk op het meest bekende plein van de stad. Overal om mij heen zie ik lichtreclames. Straatartiesten verkleed als het Vrijheidsbeeld proberen geld te verdienen. Een aanhanger van presidentskandidaat Johnson probeert mij over te halen. Tevergeefs ik heb geen stemrecht in Amerika. We praten even over de politiek in de Verenigde Staten. Een man die het aan hoort, vraagt mij nadien wat hij moet stemmen. Trump of Johnson. Ik heb eigenlijk geen idee. Johnson lijkt mij wel een goede keuze. Rond Time Square zitten enorme winkels. Ik loop de M&M store binnen. Over drie verdiepingen worden goederen verkocht gerelateerd aan de chocolade pinda's. Hoe kun je dit merk zo oprekken. Ook andere merken pakken groot uit. In Central Park keert de rust weer terug. Terwijl we even in het gras gaan zitten, kijken eekhoorns toe. Aan het einde van de middag nemen we de pendelbusje weer terug naar het hotel. Vanaf het dakterras op de twaalfde verdieping zien we de zon langzaam achter New York zakken. Een mooi afscheid van de stad en afsluiting van de reis.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Coast to coast USA':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Door de datumgrens (Dag 114)
De Hollywood letters (Dag 115)
Gokken in Las Vegas (Dag 116)
Uitzicht over de Grand Ca.. (Dag 117)
Monument Valley National .. (Dag 118)
De auto start niet meer (Dag 119)
Santa Fe Fiesta (Dag 120)
Movie Drive-In (Dag 121)
Juichen voor de Dodgers (Dag 122)
Door Garfield en Beavers (Dag 123)
Het Dogwood Canyon NP (Dag 124)
De Arch van St. Louis (Dag 125)
Het eindpunt van Route66 (Dag 126)
The Molly Ringwalds (Dag 127)
Onder rivier naar Canada (Dag 128)
Alles gesloten op Labour .. (Dag 129)
Uitzicht vanaf de CN Tower (Dag 130)
De Niagara Falls (Dag 131)
Langs de Finger Lakes (Dag 132)
Rijden over Time Square (Dag 133)
New York, New York (Dag 134)
Naar de luchthaven (Dag 135)
De wereld rond (Dag 136)


Reisroute