Reisverslag Het Reggae eiland Jamaica


Ga naar: Home  Jamaica  Foto's


Jamaica > Snorkelen bij Half moon Bay

Op het terras bij het ontbijt wissel ik de ervaringen van gisteren uit. De krokodillentocht is goed bevallen. Wel hebben sommige reisgenoten wat last van de darmen. Dit kan haast niet met de excursie van gisteren te maken gehad hebben.
De Half Moon Bay
Ze besluiten echter niet mee te gaan snorkelen bij Half moon Bay. Met een kleiner groepje rijd ik even later met de taxi noordwaarts. Op zo'n twintig kilometer afstand ligt een mooie baai waar ik ook kan snorkelen. De taxi chauffeur, Patrick, rijdt stevig door. Geregeld haalt hij met flinke snelheid auto's in het duurt dan ook niet lang voordat ik bij de ingang van Half moon Bay sta. De Belgische eigenaresse heet mij welkom. In het Nederlands legt zij uit dat de entree vijf dollar kost. Ook kan ik bij haar een snorkelset huren. Het strand en de baai liggen er prachtig bij. Het strand ligt in een halve cirkel, hetgeen de naam verklaart. Ik leg mijn handdoek op een strandbed en trek mijn snorkeluitrusting aan. Het zeewater heeft een lekkere temperatuur. Ik laat mij meedrijven met de golven. Ondertussen kijk ik naar het zeeleven onder mij. Heel veel koraal is er niet meer te zien. Aan de kanten komen stukjes koraal voor. Veel van de koraal heeft haar kleur al verloren. Kleine visjes zwemmen er tussen door op zoek naar eten.
Onderwaterwereld
Ik zie talrijke zee-egels op de grond liggen. Voorzichtig zwem ik er overheen. Terug op het strand pak ik mijn leesboek. Heerlijk relaxed lezen op het strand. Bij de bar bestel ik een sandwich en een bier. Even later wordt de bestelling op het strand gebracht. Ook in de middag maak ik een snorkeltocht. Ik zie het vergelijkbare van vanochtend. Toegegeven ik heb wel eens op mooiere plekken gesnorkeld, maar het is toch altijd leuk om in zee te snorkelen. Om vijf uur staat Patrick met zijn taxi weer gereed. Met dezelfde sportieve rijstijl als vanochtend rijd ik terug naar de Coral Seas Beach resort. Terug in mijn hotelkamer blijkt mijn rug toch wat licht verbrand. Ik had vandaag ook niet zonder T-shirt moeten snorkelen. Gelukkig is het niet heel heftig. 's Avonds ga ik eten bij restaurant Legends aan het strand.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Het Reggae eiland Jamaica':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Mijn kennismaking met Jam.. (Dag 1)
Een bezoek aan een commun.. (Dag 2)
Zwemmen bij de YS Falls (Dag 3)
Stadstour door Kingston (Dag 4)
Wandelen in de Blue Mount.. (Dag 5)
De bus stopt er mee (Dag 6)
Met een vlot op de Rio Gr.. (Dag 7)
Wel of niet Dunn falls be.. (Dag 8)
Het historische stadje Fa.. (Dag 9)
Naar de Gospel kerk (Dag 10)
Cliff-springers bij Rick.. (Dag 11)
Snorkelen bij Half moon B.. (Dag 12)
De Mayfield Falls beklimm.. (Dag 13)
Zwemmen met dolfijnen (Dag 14)
Onduidelijkheid over vluc.. (Dag 15)
Extra bagage controle (Dag 16)


Reisroute