Reisverslag Het Reggae eiland Jamaica


Ga naar: Home  Jamaica  Foto's


Jamaica > Zwemmen met dolfijnen

Om half tien word ik opgepikt voor mijn hotel om met dolfijnen te gaan zwemmen. The Dolphins Cove ligt ongeveer op drie kwartier rijden vlak bij Montego Bay. Bij een ander hotel moeten ook passagiers opgehaald worden. De taxi-chauffeur ziet niemand. Hij belt en wacht, maar niemand verschijnt. Pas na een kwartier blijken drie mensen te wachten praktisch naast de taxi-chauffeur. Doordat één van hen met een scootmobiel rijdt, had hij hen niet voor het zwemmen verwacht. Gelukkig komt het goed. Snel rijdt hij mij richting Lucea. Het is bewolkt vandaag. Er vallen enkele spetters op de voorruit. Ook de golven in de oceaan zijn onstuimig. Bij de entree bij the Dolphins Cove krijg ik een oranje bandje om mijn pols.
Dolfijnen
Dit betekent dat ik de Royal swim ga doen. Dit is het meest uitgebreide, maar ook duurste programma. Er staan veel mensen bij de uitleg te wachten. Veel meer dan ik verwacht had of misschien gehoopt had. Ik denk dat er zeker tachtig mensen staan. Gelukkig blijken de meeste bezoekers te komen voor het aanraken van de dolfijn of het gewone zwemmen met de dolfijnen. Er hebben maar acht mensen een oranje bandje. Ik volg Marlon, mijn begeleider, naar de baai. De dolfijnen zwemmen in een afgesloten baai. Binnen de baai zijn enkele ruime baden afgezet. Volgens Marlon kunnen de dolfijnen met gemak over de afrastering springen, maar doen ze dit niet. Ik spring in het bad waar de dolfijnen Alex en Pepe al op mij wachten. Nieuwsgierig zwemmen het mannetje en vrouwtje voorbij. Het voelt heel bijzonder om een dolfijn aan te raken. Op commando voeren de intelligente beesten opdrachten uit. Ik ben als eerste aan de beurt voor de foot-push. Terwijl ik in het water lig, komen de dolfijnen van achter aanzwemmen. Ze duwen beide tegen mijn voeten. Ze duwen precies hard genoeg zodat ik uit het water geduwd word. Een triomfantelijk gevoel. Ook houd ik hun vinnen vast terwijl ze mij door het water trekken. Marlon laat zien hoe de dolfijnen communiceren, hoe ze kunnen horen en hoe je kunt zien of het een mannetje of vrouwtje is. De dolfijnen zwemmen onder mij door, klapperen met hun vinnen en dansen voor mijn neus. Ook maken ze indrukwekkende sprongen. Als laatste krijg ik een kus van één van de dolfijnen. Ik mag zijn snuit aanraken en houd ik zijn flippers vast. Wat een geweldige ervaring! Tijdens het zwemmen zijn ook foto's gemaakt. Ik had al verwacht dat hier de hoofdprijs voor gevraagd zou worden, maar de kosten overschrijden mijn verwachtingen. Eén foto is 35 dollar en vanaf twee foto's is het voordeliger om de hele serie te nemen. Snel reken ik af en vergeet het bedrag.
Zwemmen met dolfijnen
Deze foto's wil ik gewoon hebben. Door het onrustige zeewater gaat de haaienshow niet door. Het water is troebel en daardoor kun je de haaien niet zien. In het bad er naast zwemmen negen stingrays. De begeleider probeert er één voor mij te tonen. Hij tikt met stokjes onder water. Hoe hij ook zoekt in het water hij vindt er geen een. Het water is te troebel om ze direct te zien. Ik laat de stingrays voor wat ze zijn en bestel een biertje aan de bar. Als mijn flesje net leeg is staat de taxi-chauffeur al bij het terras. Het is half twee geweest. Tijd om terug te rijden. Ik de taxi denk ik terug aan de geweldige ervaring. Weer in Negril bestel ik een pattie bij de plaatselijk bakker. Via het strand loop ik terug naar het Coral Seas Beach hotel. Op het strand wil iedereen weten hoe ik de dolfijnen ervaren heb. Ik laat de foto's zien. Aan het begin van de avond loop ik in de schemer voor de laatste keer over het strand om te gaan eten. Het is de laatste avond en we hebben met de hele reisgroep gereserveerd bij restaurant Kuyaba. Er is onduidelijkheid over de terugvlucht. Mijn vlucht zou om 17:20 uur gaan. Op de site van TUIfly wordt ook melding gemaakt van een tijdstip 13:00 uur. Dit zou betekenen dat de vlucht vanuit Amsterdam eerst naar Jamaica komt en dat ik een extra tussenstop op de Dominicaanse Republiek moet maken. Ik word morgen om 08:30 uur opgehaald. Het plan om morgenochtend lekker rustig aan te doen vervalt. Met een vervelend gevoel hierover, maar vooral ook over de slechte communicatie, ga ik naar bed.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Het Reggae eiland Jamaica':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Mijn kennismaking met Jam.. (Dag 1)
Een bezoek aan een commun.. (Dag 2)
Zwemmen bij de YS Falls (Dag 3)
Stadstour door Kingston (Dag 4)
Wandelen in de Blue Mount.. (Dag 5)
De bus stopt er mee (Dag 6)
Met een vlot op de Rio Gr.. (Dag 7)
Wel of niet Dunn falls be.. (Dag 8)
Het historische stadje Fa.. (Dag 9)
Naar de Gospel kerk (Dag 10)
Cliff-springers bij Rick.. (Dag 11)
Snorkelen bij Half moon B.. (Dag 12)
De Mayfield Falls beklimm.. (Dag 13)
Zwemmen met dolfijnen (Dag 14)
Onduidelijkheid over vluc.. (Dag 15)
Extra bagage controle (Dag 16)


Reisroute