Reisverslag Het Reggae eiland Jamaica


Ga naar: Home  Jamaica  Foto's


Jamaica > Zwemmen bij de YS Falls

Ik word wakker met het geluid van de golven op zee. Als ik de gordijnen open doe, heb ik prachtig zicht op de oceaan. Gisteravond in het donker had ik dit helemaal niet opgemerkt. Ook het ontbijt is met uitzicht op zee. Om negen uur rijd ik met de bus terug in de richting van Black River. Net voor dit stadje slaat de bus af. Ik rijd over de bamboe Avenue.
De YS Falls
Een vierenhalve kilometer lange weg met aan weerszijde hoge bamboestruiken. De struiken vormen een soort van tunnel. Het schijnt dat het bamboe in de slavenperiode geïmporteerd is om de landheren meer schaduw te geven. Even verderop liggen de YS watervallen. Bij de ingang moet ik overstappen op een wagentje. Een tractor trekt een aanhanger met zitplaatsen. De trekker brengt mij tot vlak bij de waterval. Snel trek ik mijn zwemkleding aan en ga naar de waterval. De YS Falls bestaan uit verschillende watervallen en natuurlijke baden. Ik word aangesproken door één van de gidsen. Hij loopt met mij mee tot het bovenste bad. Ik voel mij wat bezwaard omdat ik helemaal geen geld bij mij heb. Hij zegt dat dit geen probleem is. Hij toont mij de liaan. Vanaf een platform kan ik aan een touw slingeren en met een plons vier meter lager in het water terecht komen. Ik wil het wel proberen. Als ik op het platform sta en naar beneden kijk, heb ik direct spijt van deze beslissing. Van een hoogte in water springen is niet mijn ding. Nooit geweest trouwens. Ik twijfel tussen gewoon springen en terug gaan. Ik besluit te springen. Even later plons ik in het water onder aan de waterval. Een triomfantelijk gevoel. Was ik daar nou zo bevreesd voor? In een hoger gelegen bad moedigt de gids mij uit om het water in te gaan en naar de waterval te zwemmen.
De Pelican Bar
Hij neemt mijn camera over. Terwijl hij foto's maakt geeft hij aanwijzingen hoe ik het beste bij de waterval kan komen. Ik ga zitten in de waterstroom terwijl hij foto's maakt. Ik benadruk hem dat ik bij het restaurant een fooitje voor hem heb. Die komt hij maar wat graag halen. Bij het restaurant bestel ik een YS burger als lunch. Na de lunch rijd ik terug naar Black River. Met een klein vissersbootje vaar ik naar de Pelican bar. Een barretje zo'n vijfhonderd meter uit de kust gebouwd op palen in zee. Op de gammele ogende steiger drink ik mijn biertje, terwijl de zeewind door mijn haar blaast. Wat een bijzondere plek om een bar te runnen. Tegen half vijf ben ik weer terug bij het hotel in Treasure beach. Op het terras bestel ik een drankje. Ik trek enkele baantjes in het zwembad en neem een douche. Voor het avondeten loop ik het dorpje weer in. Net naast het restaurant van gisteren zit Jake’s Sprat restaurant. Als ik de tuin binnen loop zie ik her en der wat tafeltjes staan. Ik zie alleen lokale mensen eten. Ik vraag of er een tafel vrij is? Gewoon aan de balie bestellen en je kunt overal gaan zitten. Heerlijk. Zo had ik Jamaica voorgesteld. Mijn pizza jerk sausages smaakt perfect.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Het Reggae eiland Jamaica':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Mijn kennismaking met Jam.. (Dag 1)
Een bezoek aan een commun.. (Dag 2)
Zwemmen bij de YS Falls (Dag 3)
Stadstour door Kingston (Dag 4)
Wandelen in de Blue Mount.. (Dag 5)
De bus stopt er mee (Dag 6)
Met een vlot op de Rio Gr.. (Dag 7)
Wel of niet Dunn falls be.. (Dag 8)
Het historische stadje Fa.. (Dag 9)
Naar de Gospel kerk (Dag 10)
Cliff-springers bij Rick.. (Dag 11)
Snorkelen bij Half moon B.. (Dag 12)
De Mayfield Falls beklimm.. (Dag 13)
Zwemmen met dolfijnen (Dag 14)
Onduidelijkheid over vluc.. (Dag 15)
Extra bagage controle (Dag 16)


Reisroute