Reisverslag Het Reggae eiland Jamaica


Ga naar: Home  Jamaica  Foto's


Jamaica > Stadstour door Kingston

Het uitzicht vanochtend is minder mooi als gisteren. Het is bewolkt vandaag. De jongen die mijn bagage naar de bus brengt vertelt mij dat dit meestal betekent dat er regen komt. Zijn voorspelling komt al snel uit als ik op weg ben naar de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. Een lichte motregen klettert tegen de ramen. Het geeft het gezicht buiten direct een triester beeld. Jammer, maar ook goed dat ik dit weer vandaag tijdens een reisdag heb en niet dat ik dit niet gisteren had.
National Heroes Park
Bij een fruitstalletje houdt de bus even stil. Patricia laat mij zien wat al het fruit is in het kraampje. Ze laat de starapple proeven, een ananas en een naseberry. Even verder stop ik bij een soort fastfood center. De specialiteit hier is patties. Een pattie is een met kip-kerrie of beef gevuld deegbroodje. Een soort kaassoufflé. Heerlijk. Rond half één rijd ik de hoofdstad Kingston binnen. Het regent nog steeds. Ik rijd langs enorme industrieën nabij de haven. Elders in Jamaica had ik nog geen fabrieken gezien. In het centrum maak ik met de bus een stadstour. Via Kingsstreet kruis ik downtown Kingston. Ondanks het weer zijn er toch veel mensen op straat. Bij het National Heroes Park maak ik de wisseling van de wacht mee. In dit park liggen zeven helden uit de Jamcaiaanse geschiedenis begraven. Aan de rand van de stad ligt het Devon House. Dit huis is gebouwd in 1881 in opdracht van de eerste zwarte miljonair van Jamaica, George Stiebel. Barbara is mijn gids in het huis. Met één hand in het gips omdat ze thuis uitgegleden is, vertelt ze over het huis, de bewoners en wat in iedere kamer te zien is. Ook is er een kunst expositie in het huis. De kunstwerken rond het thema slavernij roepen bij mij soms meer vragen op. Wat zou het voorstellen? Barbara kijkt al even vragend. Rond het huis zijn allerlei restaurantjes gevestigd in de voormalige onderkomens van het personeel. Vooral de ijscoman is beroemd. Ik bestel een ijsje. Een indrukwekkend grote bol ijs wordt op mijn hoorntje geplaatst. In de wijk Beverly Hills wonen de rijken inwoners van Kingston. De wijk ligt tegen de heuvels geplakt. Vanaf de bovenzijde van de wijk heb ik uitzicht op de stad Kingston en het schiereiland Port Royal. Het is inmiddels droog geworden.
Het Devon House in Kingston
De bewolkte lucht boven de stad heeft nog wel iets dreigens. Via het standbeeld van Bob Marley rijd ik naar het schiereiland. Aan het einde van het schiereiland ligt het plaatsje Port Royal. Vroeger trokken piraten zich teug in deze natuurlijk gevormde baai. Het Fort Charles, helemaal aan het einde van het schiereiland, bood verdediging voor de piraten. Het fort heeft nu nog steeds veel kanonnen staan. Binnen worden ook voorwerpen getoond die uit de baai gevist zijn. Veel hiervan is door de piraten geroofd. Aan het einde van de middag kom ik bij het Grant Royal hotel aan. Op het terras aan de baai bestel ik een drankje. Terwijl het langzaam donker wordt, zie ik de lampjes van Kingston aan de overzijde van de baai langzaam aan gaan. Plotseling komt een van de medewerkers vragen of ik naar binnen wil gaan. Men gaat rond de bar spuiten tegen de muggen. Een verdelger komt met een bestrijdingskanon alle plekjes inspuiten. Zelfs binnen is de penetrante lucht te ruiken. Na vijf minuten is de kust weer veilig. Ik mag weer naar buiten. 's Avonds ga ik eten in Port Royal. Bij het enige restaurant, gespecialiseerd in vis, wordt al bij de ingang aangegeven dat er geen vis meer beschikbaar is. Er zijn alleen garnalen en kreeft. De groep splitst zich. Niet iedereen heeft hier trek in. Ik ga naar binnen en neem plaats aan een tafel. Mijn Jerk shrimps smaken prima.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Het Reggae eiland Jamaica':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Mijn kennismaking met Jam.. (Dag 1)
Een bezoek aan een commun.. (Dag 2)
Zwemmen bij de YS Falls (Dag 3)
Stadstour door Kingston (Dag 4)
Wandelen in de Blue Mount.. (Dag 5)
De bus stopt er mee (Dag 6)
Met een vlot op de Rio Gr.. (Dag 7)
Wel of niet Dunn falls be.. (Dag 8)
Het historische stadje Fa.. (Dag 9)
Naar de Gospel kerk (Dag 10)
Cliff-springers bij Rick.. (Dag 11)
Snorkelen bij Half moon B.. (Dag 12)
De Mayfield Falls beklimm.. (Dag 13)
Zwemmen met dolfijnen (Dag 14)
Onduidelijkheid over vluc.. (Dag 15)
Extra bagage controle (Dag 16)


Reisroute