Reisverslag Het Reggae eiland Jamaica


Ga naar: Home  Jamaica  Foto's


Jamaica > Met een vlot op de Rio Grande

Bij het ontbijt is het verloop van het eten gisteravond het gesprek van de dag. Patricia biedt haar excuses aan. Zij heeft tot twee keer toe het hotel geïnformeerd dat ze rekening moesten houden met een groep van zestien personen in het restaurant. Ze stelt voor om vanavond in Port Antonio te gaan eten. Iedereen vindt dit een goed idee. Kelly staat klaar met de bus. De bus is gerepareerd. Gisteravond rond negen uur is hij gearriveerd. Hij geeft mij een boks en roept 'respect man'. Hij rijdt mij vanochtend naar de Rio Grande. Hier liggen bamboe vlotten klaar. De vlotten werden vroeger gebruikt om goederen over de rivier te vervoeren.
Met een bamboe vlot op de Rio Grande
Tegenwoordig is het een lucratieve toeristische attractie. Iedere captain van een vlot heeft een nummer. Ook ik krijg een nummertje. Ik heb boot nummer 74. De schipper van mijn boot is het niet eens met - zo denk ik - de zware belading. Hij pakt het nummertje over en begint van alles te regelen. Puntje bij paaltje loopt een ander koppel met nummer 74 weg. Zij stappen bij hem aan boord. Ik heb echter geen nieuw nummertje gekregen. Er blijkt door de wisseltruc één boot te weinig gereserveerd te zijn. Snel wordt een extra schipper geregeld. Michael nodigt mij uit om voorzichtig op zijn bamboevlot te stappen. Het vlot is zo'n tien meter lang, anderhalve meter breed en in het midden is van bamboe een zitje gemaakt. Ik neem plaats terwijl Michael de boot af duwt. Ik glijdt over de rivier. Michael gebruikt een bamboestok als boom om het vlot voort te duwen. Door de recente regenval stroomt de rivier sneller dan normaal. Michael probeert het vlot over de rustigere delen van de rivier te sturen. Toch komt er af en toe een golfje over mijn voeten. Juist op andere plekken is de rivier zo ondiep dat ik over de bodem schraap. Eenmaal moet ik zelfs uitstappen om de boot weer los te duwen. Langs de oevers van de rivier zitten watervogels. Ook vliegen roofvogels over op zoek naar eten. Het is een prachtige tocht. Na ruim anderhalf uur varen kom ik aan bij de oceaan. Hier legt Michael aan. Ik bedankt hem voor zijn inspanning. De bus staat hier weer klaar om mij naar de Frenchman's cove baai te rijden. De baai is een privé terrein. Het strandje ligt in een inham van de oceaan. De flinke golven kletteren de baai in.
De Frenchmen Cove
Ik huur een ligbed. Vanaf het strand kijk ik naar de golven. Iedere golf op nieuw is bijzonder. Ik ga het water in. Het water is verfrissend. Ik loop verder de ondiepe zee in. Ik heb moeite om mij staande te houden in de hoge golfslag. Een hoge golf van anderhalve meter sleurt mij mee. Ik verdwijn koppie onder in het zoute water. Op het strand laat ik mij weer opdrogen. Ondertussen is mijn hamburger gereed. Wat een heerlijke plek om te vertoeven. In de namiddag ga ik naar de Blue Lagoon. Deze zee-inham ligt vlak bij de Frenchman's cove. Binnen enkele minuten ben ik er. De zeearm heeft helder groen-blauw water omringt door bomen. Ik stap aan boord van een boot. De schipper vaart mij langs de kust. Onderweg vertelt hij over de luxe villa's aan de waterkant. Hier komen vooral filmsterren en miljonairs. Kamers zijn te huur voor duizend dollar voor één nacht. Op het monkeyeiland ga ik even van boord. Het kleine onbewoonbare eiland ligt pal voor de kust. Vanaf de Blue Lagoon rijdt Kelly mij naar het Anna Banana restaurant in Port Antonio. Mijn menukeuze was 's middags al doorgebeld. Hierdoor krijg ik mijn barbecue chicken redelijk snel. Wat een verschil met gisteren. Bij het hotel aan de rand van het zwembad bestel ik nog een drankje als afsluiting op deze leuke dag.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Het Reggae eiland Jamaica':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Mijn kennismaking met Jam.. (Dag 1)
Een bezoek aan een commun.. (Dag 2)
Zwemmen bij de YS Falls (Dag 3)
Stadstour door Kingston (Dag 4)
Wandelen in de Blue Mount.. (Dag 5)
De bus stopt er mee (Dag 6)
Met een vlot op de Rio Gr.. (Dag 7)
Wel of niet Dunn falls be.. (Dag 8)
Het historische stadje Fa.. (Dag 9)
Naar de Gospel kerk (Dag 10)
Cliff-springers bij Rick.. (Dag 11)
Snorkelen bij Half moon B.. (Dag 12)
De Mayfield Falls beklimm.. (Dag 13)
Zwemmen met dolfijnen (Dag 14)
Onduidelijkheid over vluc.. (Dag 15)
Extra bagage controle (Dag 16)


Reisroute