Reisverslag Het Reggae eiland Jamaica


Ga naar: Home  Jamaica  Foto's


Jamaica > Wel of niet Dunn falls beklimmen?

Er is weer onduidelijkheid over het reisprogramma. Er bestaat een verschil tussen het Sawadee programma en het programma dat Patricia van haar organisatie gekregen heeft. Nu gaat het om de Dunn River watervallen. Volgens mijn programma gaan we de watervallen bezoeken, volgens Patricia is het optioneel en kun je er naar toe met een taxi als we op tijd in het hotel zijn.
Een pushcart in Port Antonio
De entreekosten moet ik dan wel zelf betalen. Patricia geeft aan dat we volgens het programma om twee uur in het hotel aankomen. Zij kan Kelly vragen mij naar de waterval te brengen. Gisteren hadden we een soortgelijke discussie over de kosten voor het vlotvaren. De eerste stop van vandaag is het stadje Port Antonio. Ik loop door de straatjes en bekijk de plaatselijke markt. Veel handel wordt vervoerd op zogenaamde pushcart. Een houten karretje dat voortgeduwd kan worden. Met een stuur kan bijgestuurd worden. De berg af kan afgeremd worden met een stukje rubber achteraan. Naar het schijnt waren deze pushcarts ooit de inspiratie om in de jaren tachtig in Jamaica een bobsleeteam te beginnen. Prominent in het midden van het dorp staat de Parish Church. Deze kerk is in 1840 gebouwd door een Britse architect. De kerk is van binnen eenvoudig ingericht. Na een uurtje rijd ik weer verder westwaarts. Rond lunchtijd kom ik aan bij de Sun Valley plantage. Hier groeien allerlei soorten fruit. De ackee vrucht, gember, vanille, bananen en veel meer. Patricia geeft uitleg bij iedere plant. De rondleiding wordt afgesloten met kokoswater.
De bloem van de gember
Vier kokosnoten worden open gehakt. Indrukwekkend te zien hoeveel kokosvocht er uit komt. Na afloop krijg ik een snack met ackeefish en bakbanaan aangeboden. Dit smaakt heerlijk. Het is al over tweeën als ik de plantage verlaat. Het is dan nog driekwartier rijden naar Ocho Rios. Er is geen tijd meer voor de beklimming van de Dunn River waterval. De deuren bij de waterval sluiten om vier uur. Ik baal hier behoorlijk van. Waarom zijn we vanochtend niet gewoon één uur eerder weg gegaan en waarom zo'n uitgebreide koffiestop van een uur? De meeste andere reisgenoten maakt het niet zoveel uit. Zij hadden toch geen belangstelling voor de beklimming van de waterval. Jammer dat dit zo loopt. Aangekomen in Ocho Rios rijdt Kelly mij eerst naar de Fren Gully. Een weg met aan weerszijde hoge rotsen en vooral veel varens. Tijdens de aardbeving in 1907 viel de rivier droog. Men heeft toen een weg in de rivierbedding aangelegd. Terug in het centrum van Ocho Rios kan ik een souvenirmarket bezoeken. In Ocho Rios komen vaak cruiseschepen. Het hele dorp is gericht op de verkoop van souvenirs. Ik loop de handy craft markt op. Ik word direct door talloze verkopers aangesproken. Of ik in hun standje wil kijken?
Het hotel in Ocho Rios
Ik maak een praatje met enkele verkopers, maar loop ook weer door. Het hele dorp komt op mij over als een grote Tourist-trap. Niets voor mij. Ik neem plaats op een terras en bestel een bier. Ik wacht tot de medereizigers uitgewinkeld zijn. Het is uiteindelijk over vijven als ik bij mijn hotel arriveer. Veel later dan de geplande twee uur. Vanavond is het de laatste avond gezamenlijk met Patricia en Kelly. Ik eet met de hele reisgroep bij een Italiaans restaurant. Het eten word aangeboden door de lokale agent vanwege de problemen tijdens de eerste avond met de hotelkamers. Tijdens het eten bedanken we Patricia en Kelly voor hun inspanningen tijdens de rondreis. Ondertussen is bij het hotel rond het zwembad een muziekinstallatie opgezet. Als ik terug kom klinkt de muziek hard over het terrein. Ik bestel nog een drankje en geniet van de muziek. Druk is het niet. Als ik naar bed ga klinkt de muziek nog hard door in mijn kamer. Op het ritme van de muziek val ik in slaap.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Het Reggae eiland Jamaica':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Mijn kennismaking met Jam.. (Dag 1)
Een bezoek aan een commun.. (Dag 2)
Zwemmen bij de YS Falls (Dag 3)
Stadstour door Kingston (Dag 4)
Wandelen in de Blue Mount.. (Dag 5)
De bus stopt er mee (Dag 6)
Met een vlot op de Rio Gr.. (Dag 7)
Wel of niet Dunn falls be.. (Dag 8)
Het historische stadje Fa.. (Dag 9)
Naar de Gospel kerk (Dag 10)
Cliff-springers bij Rick.. (Dag 11)
Snorkelen bij Half moon B.. (Dag 12)
De Mayfield Falls beklimm.. (Dag 13)
Zwemmen met dolfijnen (Dag 14)
Onduidelijkheid over vluc.. (Dag 15)
Extra bagage controle (Dag 16)


Reisroute