Reisverslag Naar het uiterste noorden van Europa


Ga naar: Home  Denemarken  Duitsland  Estland  Finland  Letland  Litouwen  Nederland  Noorwegen  Polen  Foto's


Finland > Op bezoek bij de Kerstman

Een rustdag vandaag. We blijven vandaag in Rovaniemi. Dit betekent dat we 's morgens rustig aan kunnen doen. Na het uitslapen wandelen we het stadje Rovaniemi in. Op een terras bestellen we een broodje en een cappuccino. Het is rustig op het centrale plein. Wat mannen zitten op een bankje en een verdwaalde toerist loopt voorbij.
De sledehonden
Aan het einde van de ochtend rijden we naar het Husky park. Het is ook vandaag zonnig en voor deze omgeving bovengemiddeld warm. Het is te warm voor de husky’s om een slee op wielen te trekken. Wel kunnen we het park bezoeken. We lopen langs de hokken. De meeste honden liggen er uitgeteld bij. Sommige willen nog de moeite nemen om aangehaald te worden. Om twaalf uur is er een rondleiding. Alex, de verzorger, legt uit dat in dit park 84 husky honden verblijven. Allemaal om sleeën te trekken in de winter voor de toeristen. Iedere slee wordt getrokken door een span van twaalf honden. Ieder span heeft een lead-dog voorop die de commando's op volgt. Enkele krachtige honden, the wheel-dogs, die achteraan lopen en de team-dogs in het midden. Meestal worden de honden in koppels opgesteld. De ene hond traint zo de andere. Aan de overzijde ligt Santa Claus Village. Dit park ligt precies op de poolcirkel. De poolcirkel ligt net iets boven de 66ste noorderbreedte graad en is de grens waar op de langste dag in juni de zon 24 uur per dag schijnt. Dit is ook de plek waar de kerstman woont.
Op bezoek bij de Kerstman
Waarschijnlijk staat er 's winters een flinke rij om hem te bezoeken, maar wij kunnen zo door lopen. Bij de deur worden we onthaald door één van zijn elven. Treed binnen! De kerstman onthaalt ons in het Nederlands met 'goedemiddag' en 'hoe gaat het?'. Eén van de elven maakt foto's en een video. De kerstman vraagt naar onze reis naar de Noordkaap en of we al eerder Finland bezocht hebben? Weer buiten kunnen we de foto's kopen. Hoewel de prijs absurd is (40 euro) doen we het toch. Het is een leuke herinnering. Ook ligt hier op de poolcirkel het postkantoor van de kerstman. Alle brieven aan hem komen hier terecht. Er zijn brieven uit 199 landen ontvangen. Natuurlijk mag een stempeltje in het paspoort niet ontbreken. We sluiten het bezoek aan het dorp van de kerstman af met een broodje rendiervlees. Al met al een erg toeristisch maar wel een leuke ervaring.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Naar het uiterste noorden van Europa':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Wandelen door Potsdam (Dag 1)
Het oude centrum van Gdan.. (Dag 2)
Het kasteel van Mariënbu.. (Dag 3)
Meren tellen op weg naar .. (Dag 4)
De Kruisberg van Šiauliai (Dag 5)
Middeleeuws Tallinn (Dag 6)
Met de boot naar Helsinki (Dag 7)
Het Karelië merengebied (Dag 8)
Een eland op de weg (Dag 9)
Op bezoek bij de Kerstman (Dag 10)
Wandelen in Urho Kekkonen (Dag 11)
Rond middernacht op de No.. (Dag 12)
De Hammerfest Polar Bear .. (Dag 13)
De auto start niet meer (Dag 14)
Een nieuwe startmotor in .. (Dag 15)
Rijden boven de poolcirkel (Dag 16)
Het prachtige schiereilan.. (Dag 17)
Terug naar het vaste land (Dag 18)
Draaikolken bij de Saltst.. (Dag 19)
De oude handelshuizen van.. (Dag 20)
De Atlantic Ocean Road (Dag 21)
Langs bergwegen en fjorden (Dag 22)
Langs het Hardangerfjord (Dag 23)
De beklimming van de Prei.. (Dag 24)
Het Deense Sønderborg Ca.. (Dag 25)
Op weg naar huis (Dag 26)


Reisroute