Reisverslag Interrail Europa


Ga naar: Home  Duitsland  Griekenland  Hongarije  Italië  Oostenrijk  Servië  Tsjechië  Turkije  Foto's


Griekenland > Terug naar het vaste land

Om acht uur worden we wakker op het moment dat anderen juist gaan slapen. Wij moeten wel op staan om op tijd in de haven te staan. We pakken de spullen, douchen en ontbijten. Om tien voor half tien komen we in de haven aan waar al veel rugzaktoeristen staan te wachten. Er komen twee veerboten tegelijkertijd aan varen. Onze boot meert als eerste af. Snel wordt iedereen ingeladen (zoals gebruikelijk als vee). Alleen Sandra en Monique komen niet, terwijl ze vlak achter ons liepen. Als de hulpstukken (loopbrug e.d.) al verwijderd worden, komen ze aanrennen. Op de kade zijn ze terug geroepen om havenbelasting te betalen. Ron en ik zijn deze man gewoon voorbij gelopen. Als Monique en Sandra instappen, worden ze aangemoedigd door vijf bemanningsleden.
Terug naar het vaste land
Achter hen gaat het schip dicht en vertrekt. Aan boord slapen we eerst enkele uren. Daarna lezen we wat. gelukkig is de wind een stuk minder dan op de heenweg. Om kwart over vijf komt het schip aan in de haven van Pireaus. Direct worden we overstelpt door taxichauffeurs. Wij nemen de metro/trein naar Athene. Op het, voor ons inmiddels bekende, Omoniaplein stappen we uit. We bellen naar Nederland. Bij hetzelfde restaurant waar we de vorige keer gegeten hebben, zitten we lekker te schransen. Na afloop nemen we nog een toetje. Het toetje is niet te 'eten'. Alleen Monique vindt ze lekker. Zij heeft al snel vier bakjes yoghurt.
Na het eten gaan we op weg naar het station voor het vervolg van de reis. Onderweg kopen we de nieuwe Telegraaf. Om half negen komen we aan bij het station. Het is erg druk op het perron. Onze trein zou om tien uur vertrekken, maar dit blijkt alleen een slaaptrein te zijn. Dus moeten we de trein van 21.00 uur of 24.00 uur nemen. De trein van 21.00 uur is lang en er is voldoende plaats als we instappen. Helaas blijken veel plaatsen gereserveerd te zijn. Toch lukt het om in de inmiddels volle trein vier zitplaatsen te bemachtigen in twee verschillende treinstellen. Na één uur 's nachts zijn er vier stoelen beschikbaar bij elkaar. Snel verhuizen. Rond zes uur komt de trein het station van Thessaloniki binnen.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Interrail Europa':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Milaan (Dag 1)
Van de Dom naar San Siro (Dag 2)
Het strand van Brindisi (Dag 3)
Het is een uur later (Dag 4)
Kennismaken met Athene (Dag 5)
Dwalen door Athene (Dag 6)
Gratis naar de Akropolis (Dag 7)
Met de boot naar Santorini (Dag 8)
Dwalen door Thira (Dag 9)
Partyeiland Ios (Dag 10)
Het brommeravontuur … (Dag 11)
Terug naar het vaste land (Dag 12)
Bijna de trein gemist naa.. (Dag 13)
De schoenlapper van Istan.. (Dag 14)
Vrienden in Üsküdar (Dag 15)
In dertig uur naar Budape.. (Dag 16)
De trein is zoek in Belgr.. (Dag 17)
Budapest verkennen (Dag 18)
Op weg naar Villach (Dag 19)
Het is feest in Villach (Dag 20)
Alles is nat (Dag 21)
Bier in de feesttent (Dag 22)
Het paleis van Praag (Dag 23)
Richting Berlijn (Dag 24)
Berlijn in één dag (Dag 25)
Weer naar huis (Dag 26)


Reisroute