Reisverslag Interrail Europa


Ga naar: Home  Duitsland  Griekenland  Hongarije  Italië  Oostenrijk  Servië  Tsjechië  Turkije  Foto's


Griekenland > Bijna de trein gemist naar Istanbul

Moe van de gebrekkige slaapperiode, rollen we onze matjes uit op het perron. Hier worden we direct weggestuurd. Buiten hebben we meer succes. We nemen plaats naast het station en slapen en dutten wat. Enkele Grieken proberen ons met hele onbegrijpelijke verhalen wakker te houden. Waarschijnlijk gaat het over een rondrit of zo.
Slapen voor het station
We wimpelen ze af. We blijven liggen tot negen uur.
We wandelen de stad in. We lopen langs de gebouwen, die bij diverse winkeltjes afgebeeld staan op de ansichtkaarten. Onder het oorlogsmonument spelen we een potje kaarten. Thessaloniki is niet zo’n heel erg bijzondere stad om lang te verblijven. Op de terugweg naar het station, doen we inkopen voor de avond en eten we iets warms. Het valt ons nog niet mee om een broodzaak te vinden. Ook blijkt de afstand terug naar het station langer dan we ingeschat hebben. Om kwart over twee komen we een hamburgertent binnen. Met handen en voeten maken we de serveerster wijs, wat we van onze laatste Griekse centjes willen bestellen. Snel hebben we het naar binnen gegooid. De patat nemen we in een servetje mee. We moeten in een looppas naar het station. De trein naar Istanbul gaat per slot van rekening maar één keer per dag. Als we onze rugzakken ophalen en aankomen op perron drie, blijkt de trein naar Turkije om tien voor twee te gaan, in plaats van tien voor half drie zoals vermeld in ons spoorboekje. De deuren van de trein zijn al dicht.
Treinreis
Gelukkig ziet de conducteur ons en kunnen we nog net mee. Hijgend vinden we, hoe vreemd ook, een lege coupé. Hier beseffen we dat we flink veel geluk gehad hebben. Anders hadden we een dag langer in Thessaloniki moeten blijven.
De trein rijdt langzaam. Hij rijdt grotendeels over een enkel spoor en stopt ongeveer om het kwartier. 's Nachts bij de grens komt eerst de Griekse douane. Alle paspoorten worden ingenomen. Een paar minuten later moeten we de trein uit om in een hokje ons paspoort weer op te halen. Daarna rijdt de trein vijfhonderd meter verder. Hier krijgen we een soort enquête formulier over het verblijf in Turkije. Dit formulier moet, samen met het paspoort, weer in een kantoortje getoond worden. Daarna komt iemand voor de zoveelste maal kijken of iedereen wel een stempel in zijn paspoort heeft staan. Tenslotte worden we voor de zesde keer gewekt voor ons treinkaartje. Alles bij elkaar vergt de grensovergang twee uur. Hierna kunnen we heerlijk geslapen. Om half acht worden we gewekt voor Istanbul.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Interrail Europa':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Milaan (Dag 1)
Van de Dom naar San Siro (Dag 2)
Het strand van Brindisi (Dag 3)
Het is een uur later (Dag 4)
Kennismaken met Athene (Dag 5)
Dwalen door Athene (Dag 6)
Gratis naar de Akropolis (Dag 7)
Met de boot naar Santorini (Dag 8)
Dwalen door Thira (Dag 9)
Partyeiland Ios (Dag 10)
Het brommeravontuur … (Dag 11)
Terug naar het vaste land (Dag 12)
Bijna de trein gemist naa.. (Dag 13)
De schoenlapper van Istan.. (Dag 14)
Vrienden in Üsküdar (Dag 15)
In dertig uur naar Budape.. (Dag 16)
De trein is zoek in Belgr.. (Dag 17)
Budapest verkennen (Dag 18)
Op weg naar Villach (Dag 19)
Het is feest in Villach (Dag 20)
Alles is nat (Dag 21)
Bier in de feesttent (Dag 22)
Het paleis van Praag (Dag 23)
Richting Berlijn (Dag 24)
Berlijn in één dag (Dag 25)
Weer naar huis (Dag 26)


Reisroute