Reisverslag Interrail Europa


Ga naar: Home  Duitsland  Griekenland  Hongarije  Italië  Oostenrijk  Servië  Tsjechië  Turkije  Foto's


Turkije > In dertig uur naar Budapest

Om negen uur staan we op, want we moeten de kamer vandaag uit. Ron gaatg op pad voor een nieuwe Telegraaf, met informatie over de Tour en de Olympische Spelen. Ook haalt hij brood en gaat hij geld opnemen. Hiermee kunnen we het hotel betalen. Om precies elf uur verlaten we de kamers. Er zitten al nieuwe mensen te wachten voor deze kamers. De spullen kunnen in het hotel blijven staan. We lopen eerst in de richting van de toren met een uitzicht over de stad. Op weg ernaar toe moeten we diverse malen stoppen om te schuilen voor korte buitjes. Als we tijdens de tocht op de brug over de gouden hoorn lopen, houdt het op met zachtjes regenen. We kunnen net een klein afdakje vinden bij een bank om te schuilen voor de hoosbui. Het water komt met bakken uit de hemel en het zicht daalt tot nul. We besluiten om een Kentucy Fried Chicken in te schieten om iets te drinken. Helaas hebben ze tijdelijk geen cola, fanta, sprite, water, ijs of milk-shakes. Ze hebben alleen melk. We drinken op de eerste verdieping onze eigen fles cola maar op. Tot overmaat van ramp, gaat deze fles nog om ook. Buiten is het ondertussen droog geworden en het zicht is opgeklaard. Vanaf de toren hebben we uitzicht over heel Istanbul. Vooral de silhouetten van de moskeeën zijn goed te zien. Ook is Azië te zien. Terug bij de wijk rond het hotel, bezoeken we de Hagia Sophia moskee. De moskee is sinds honderd jaar een moskee. Daarvoor was het een Katholieke kerk. Bij de entree krijgen we natuurlijk studentenkorting (kinderkaartjes), omdat we een indrukwekkende verzameling pasjes op de balie leggen. Door de buskaarten, OV-jaarkaarten, studentenpassen en dergelijke valt het niet op dat Sandra helemaal geen studentenkaart heeft. Later blijkt dat voor ons een uitzondering gemaakt is. Andere Nederlanders hebben naar de studentenkorting gevraagd, maar het niet gekregen.
In de bazaar
Na het bezoek kopen we bijna dertig ansichtkaarten. Deze zijn lekker goedkoop in Turkije. Met de kaarten op zak lopen we de Bazaar in. In een doolhof van overdekte straatjes proberen de verkopers in super-kleine winkeltjes hun spullen te slijten. Hier hebben we een klein uurtje gedwaald en "kijken, kijken ....". We moeten vandaag vroeg eten. Dat doen we bij dezelfde zaak, waar we de eerste dag gegeten hebben. Ondertussen schrijven we de ansichtkaarten. Hiervoor bestellen we maar twee keer extra drinken bij. Ook kan Sandra de tijd gebruiken om naar het toilet te rennen. Ze voelt zich niet zo lekker. Onderweg naar het station lopen we even langs een schoenmaker. Hij kijkt naar mijn schoenen en concludeert al snel: 'finish'. Ik verstel hem maar niet, dat de schoenen pas drie weken oud zijn.
In de trein hebben we gelukkig de gehele coupé voor ons alleen. Wat wil je ook als de trein door Joegoslavië gaat. Wij dachten vooraf door Bulgarije en Roemenië te reizen, maar de trein blijkt helemaal niet door Roemenië te gaan. We hebben het visum in ons paspoort ook helemaal niet nodig.
Als we ons net gesetteld hebben in de coupé, komen we er achter dat we de ansichtkaarten nog bij ons hebben. Snel naar buiten. Na enkele keren vragen, blijkt er een vage gleuf te zijn met een onleesbaar opschrift. We hebben weinig keuze en vertrouwen maar dat dit een brievenbus is. We laten de kaarten erin verdwijnen. Naast Sandra, wordt Monique ook ziek. Het treintoilet zit direct verstopt met een enorme hoeveelheid viezigheid. Waarschijnlijk is er iets mis geweest met het eten, want Ron en ik voelen ons ook niet honderd procent. Waarschijnlijk de kebab van gisteren? Terwijl Monique en Sandra in de coupé in slaap vallen, spelen wij enkele coupés verder een potje hartenjagen met twee Denen en een Nederlander. Na de grenspassage van Bulgarije gaan wij ook slapen. Om Monique en Sandra niet te hoeven te wekken, nemen wij onze intrek in een lege coupé, iets verder op in de gang.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Interrail Europa':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Milaan (Dag 1)
Van de Dom naar San Siro (Dag 2)
Het strand van Brindisi (Dag 3)
Het is een uur later (Dag 4)
Kennismaken met Athene (Dag 5)
Dwalen door Athene (Dag 6)
Gratis naar de Akropolis (Dag 7)
Met de boot naar Santorini (Dag 8)
Dwalen door Thira (Dag 9)
Partyeiland Ios (Dag 10)
Het brommeravontuur … (Dag 11)
Terug naar het vaste land (Dag 12)
Bijna de trein gemist naa.. (Dag 13)
De schoenlapper van Istan.. (Dag 14)
Vrienden in Üsküdar (Dag 15)
In dertig uur naar Budape.. (Dag 16)
De trein is zoek in Belgr.. (Dag 17)
Budapest verkennen (Dag 18)
Op weg naar Villach (Dag 19)
Het is feest in Villach (Dag 20)
Alles is nat (Dag 21)
Bier in de feesttent (Dag 22)
Het paleis van Praag (Dag 23)
Richting Berlijn (Dag 24)
Berlijn in één dag (Dag 25)
Weer naar huis (Dag 26)


Reisroute