Reisverslag Interrail Europa


Ga naar: Home  Duitsland  Griekenland  Hongarije  Italië  Oostenrijk  Servië  Tsjechië  Turkije  Foto's


Italië > Van de Dom naar San Siro

Terwijl de trein het station binnenrolt, vind ik mijn portemonnee weer terug. Er blijkt nog een vakje in mijn nieuwe rugzak te zitten, die ik nog niet ontdekt heb. In Milaan bergen we de bagage op in een kluis en spoeden naar de Dam. Na diverse keren Milanezen gestoord om de weg te vragen, zijn we eindelijk op ons bescheiden kaartje van het centrum aangekomen. Nu kunnen we zelf de weg naar de dom vinden.
Op de Dom van Milaan
De Dom is een indrukwekkende kerk, waar meer dan 500 jaar aan gebouwd is. Het is alleen toegankelijk voor gepaste kleding. Wij lopen allemaal in een T-shirt met een zelf gemaakt 'lampenkapje' van de dames. De T-shirts en de broeken kregen we vanmorgen in de trein van Monique en Sandra in de trein. Ron merkte eerst nog enthousiast op: 'He jullie hebben dezelfde broek aan’, maar ze hadden er vlijtig ook één voor ons gemaakt. Al onze bezwaren mochten niet baten. De rest van de dag lopen we er bij als vier Amerikaanse toeristen. Om terug te komen op de Dom en die gepaste kleding: Wij de kerk in en niemand zegt iets. Natuurlijk beklimmen we ook de trap naar de top. Het zijn maar liefst 267 treden om op het dak van de Dom te komen. Vanaf het dak is er een prachtig uitzicht over de stad. In de verte ligt ons volgende doel: Het San Siro Stadion van AC Milan. Op weg naar het stadion eten we een mega-duur broodje hamburger. We ontmoeten Italianen, die spontaan hun mond open laten vallen, als wij ze vertellen dat we lopend naar het stadion willen gaan. 'Het is wel twee kilometer, dat is zeker twee uur lopen'. Na een behoorlijke trippel, door onder andere de kasteeltuinen en langs de arena, duikt het stadion op. Het immense gebouw is veel te groot om op de foto te zetten.
San Siro Stadion
Zelfs de hele parkeerplaats is niet genoeg om het stadion vast te leggen. Helaas is het stadion niet toegankelijk voor een rondleiding. Daarna moeten we weer terug naar het centrum. Wandelen? ... Nee, met de metro. Terug bij de Dom gaan we op zoek naar een echte Italiaanse Pizzeria. Hoewel Ron liever een bezoekje brengt aan de plaatselijke Mac Donalds, houden we voet bij stuk. Maar er is helemaal geen zaak te vinden. Na diverse malen politiemannetjes de weg gevraagd te hebben, vinden we na twee uur dwalen een klein zaakje. Jammer voor ons gaat deze zaak pas over een uur open. Er zit niets anders op dan te wachten. Na het eten gaan we weer op weg naar het station. De trein staat al een uur klaar, dus snel zoeken we een eigen coupé. Het is meer dan 30 graden in de trein, maar voor een goede plek moet je wat over hebben. Op het moment dat de trein vertrekt, merkt Ron dat de fles afwasmiddel leeg gelopen is in zijn rugzak. Resultaat: De bewuste fles vliegt het raam uit en wij staan de was te doen in het toiletje van de trein. De vijf passerende controleurs tot Brindisi kijken wel wat vreemd naar de waslijn in de coupé, maar zeggen er niets over.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Interrail Europa':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Milaan (Dag 1)
Van de Dom naar San Siro (Dag 2)
Het strand van Brindisi (Dag 3)
Het is een uur later (Dag 4)
Kennismaken met Athene (Dag 5)
Dwalen door Athene (Dag 6)
Gratis naar de Akropolis (Dag 7)
Met de boot naar Santorini (Dag 8)
Dwalen door Thira (Dag 9)
Partyeiland Ios (Dag 10)
Het brommeravontuur … (Dag 11)
Terug naar het vaste land (Dag 12)
Bijna de trein gemist naa.. (Dag 13)
De schoenlapper van Istan.. (Dag 14)
Vrienden in Üsküdar (Dag 15)
In dertig uur naar Budape.. (Dag 16)
De trein is zoek in Belgr.. (Dag 17)
Budapest verkennen (Dag 18)
Op weg naar Villach (Dag 19)
Het is feest in Villach (Dag 20)
Alles is nat (Dag 21)
Bier in de feesttent (Dag 22)
Het paleis van Praag (Dag 23)
Richting Berlijn (Dag 24)
Berlijn in één dag (Dag 25)
Weer naar huis (Dag 26)


Reisroute