Reisverslag Interrail Europa


Ga naar: Home  Duitsland  Griekenland  Hongarije  Italië  Oostenrijk  Servië  Tsjechië  Turkije  Foto's


Griekenland > Het is een uur later

‘s Morgens worden we wakker van de zon. Veel interrailers zijn al bezig met inpakken. Jip en Jip (Detmar en Dirk Willem) twee jongens uit Gorredijk zijn nog aan boord. Zij zouden van boord gaan op Korfu, maar de boot stopte helemaal niet op Korfu (Wat wij vooraf al zeiden). Nu gaan ze met ons mee naar een camping in Patras.
Slapen aan boord
Op de kade is het een zooitje. Taxichauffeurs proberen ons te lokken naar campings ver weg voor veel geld. Wij hebben de camping al uitgezocht, maar moeten nu nog een taxi vinden. Via de Tourist Information komen we op een prijs van 600 Dr. (ongeveer ƒ6,60) en hebben we ook een chauffeur die wil rijden. Helaas is er geen andere chauffeur bereid is voor die prijs te rijden. Onze vriend moet twee maal rijden.
’s Middags doen we rustig aan op de camping. De ruim twee dagen reizen zijn zeer intensief. Aan het einde van de middag wandelen we met Jip en Jip de stad in. Het zijn leuke jongens, maar af en toe gedragen ze zich wat vreemd. Maar ja, wat wil je ook met Friezen. Na het eten proberen we contact te leggen met het thuisfront. Dit valt nog niet mee. Als Sandra eindelijk verbinding heeft. na vele pogingen, blijkt ze het verkeerde nummer gebeld te hebben. Gelukkig lukt het daarna wel om contact te krijgen. We bekijken de stad en proberen de burcht te vinden. Door telkens op een kruispunt naar de omhoog lopende kant te gaan, kom je uiteindelijk na 193 treden bij de burcht uit. De burcht is donker en dicht. Terug beneden in het centrum bij het water drinken we nog wat. Toevalligerwijs zien we een klok die één uur voor loopt. Het blijkt namelijk dat de klok in Griekenland één uur voor loopt ten opzichte van Italië. Dit is wel erg makkelijk als we de trein morgen moeten halen. Om kwart over twaalf (Kwart over één dus eigenlijk) gaan we naar bed. Voor de eerste keer slaap ik in de tent en voor de eerste keer op een camping.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Interrail Europa':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Milaan (Dag 1)
Van de Dom naar San Siro (Dag 2)
Het strand van Brindisi (Dag 3)
Het is een uur later (Dag 4)
Kennismaken met Athene (Dag 5)
Dwalen door Athene (Dag 6)
Gratis naar de Akropolis (Dag 7)
Met de boot naar Santorini (Dag 8)
Dwalen door Thira (Dag 9)
Partyeiland Ios (Dag 10)
Het brommeravontuur … (Dag 11)
Terug naar het vaste land (Dag 12)
Bijna de trein gemist naa.. (Dag 13)
De schoenlapper van Istan.. (Dag 14)
Vrienden in Üsküdar (Dag 15)
In dertig uur naar Budape.. (Dag 16)
De trein is zoek in Belgr.. (Dag 17)
Budapest verkennen (Dag 18)
Op weg naar Villach (Dag 19)
Het is feest in Villach (Dag 20)
Alles is nat (Dag 21)
Bier in de feesttent (Dag 22)
Het paleis van Praag (Dag 23)
Richting Berlijn (Dag 24)
Berlijn in één dag (Dag 25)
Weer naar huis (Dag 26)


Reisroute