Reisverslag Interrail Europa


Ga naar: Home  Duitsland  Griekenland  Hongarije  Italië  Oostenrijk  Servië  Tsjechië  Turkije  Foto's


Griekenland > Dwalen door Thira

We proberen alle mogelijke trappetjes en steegjes. Hoewel we soms in tuinen van mensen staan, levert het vaak een leuke route op. Bovenaan de rots ruim een kilometer uit het centrum vinden we een rustig terrasje. Het is namelijk leeg. Daarvandaan hebben we mooi uitzicht op de baai met de vulkaankrater. Ook zien we een rots met een trap en een paadje er omheen. Snel gaan we op stap. Eerst gaan we via een klein trappetje naar beneden tot een klein kapelletje. Daarna gaat het via een smal pad weer omhoog.
Santorini
De laatste tien meter wordt het echt klimmen. We moeten een goede weg zoeken tussen de losse stenen door. Bovenop maken we foto’s voor in het plakboek. Daarna starten we weer de afdaling. Dit gaat veel makkelijker dan we dachten. Vanaf de top hebben we onderaan, bij het water, een klein kerkje gezien. We besluiten het pad naar beneden te volgen. Als we via de zeer smalle paadjes bij het kerkje aankomen, blijkt het halverwege de berg te liggen. Een vertekenend beeld van bovenaf.
Terug in de stad blijkt dat er nauwelijks boten varen op donderdagen. Wij willen dan juist de boot naar Samos nemen. Ook blijkt de overtocht naar de Turkse kust zo’n ƒ160,- te kosten inclusief havenbelasting. Al met al is deze route duur en kunnen we pas op vrijdag deze tocht maken. Eén dag later. We besluiten om de route aan te passen en toch via Thessaloniki te reizen met de trein. Dit betekent dat we vrijdag van Ios weggaan naar de havenstad Pireaus en 's avonds vertrekken naar Thessaloniki. In Thessaloniki blijven we een paar uur om ’s middags verder te reizen naar Turkije. Over de rest van de route zijn we nog niet helemaal uit. Dat zien we later wel.
Rots beklimmen
We zoeken een eetgelegenheid. We vinden een restaurant, waar buiten vermeld staat dat ze maaltijden hebben voor alle landen. Binnen blijkt het gewoon een Duitse vreetschuur te zijn. De bediening is waardeloos, maar we hebben wel lekker gegeten. Daarna halen we de bagage op uit het depot en vertrekken met de bus naar de haven. Helaas kunnen we niet genieten van de mooie en beroemde zonsondergang op Santorini. Alle rugzakken worden achterin opgesteld en gelukkig niet op het dak. Om 18.00 uur zijn we aan boord van de veerboor op weg naar Ios. Na ruim een uur varen komen we aan op het feesteiland Ios. In het havenstadje staat het inmiddels bekende ontvangst comité met 'rooms' en 'campings' al klaar. Het is hier wel minder dan op Santorini. De camping is ongeveer honderd meter naast de haven. Even later zetten we de tenten op en duiken onder de douche. Hoewel ik me erg verheugd heb op deze douche, het valt toch een beetje tegen.
Eiland Santorini
Het water is zout water. 's Avonds laat vertrekken we richting het centrum. In de haven denken we in een fast-food restaurant snel een broodje hamburger te kunnen bestellen. Helaas! We moeten eerst gaan zitten. Krijgen de kaart. We bestellen en krijgen de vraag 'Wilt u iets drinken, wilt u salade etc'. Nee!, We willen alleen een broodje hamburger. Daarop krijgen we bestek en servetten.
Het centrum van Ios is te bereiken via een lange kronkelende trap, die naar het centrum leidt. Halverwege zitten en liggen diverse jongeren, die al teveel alcohol genuttigd hebben. Het geluid van de diverse discotheken schalt naar beneden en snel stappen we de eerste tent binnen. In deze tent, ‘de Dubliners' hebben we om twaalf uur afgesproken met enkele Grieken van de boot. We komen ze echter niet meer tegen. De rest van avond gaat het bar in, en bar uit. In alle kleine straatjes stikt het van de discotheken en bars. Even na vier uur zetten we de afdaling in en duiken de tent in.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Interrail Europa':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Milaan (Dag 1)
Van de Dom naar San Siro (Dag 2)
Het strand van Brindisi (Dag 3)
Het is een uur later (Dag 4)
Kennismaken met Athene (Dag 5)
Dwalen door Athene (Dag 6)
Gratis naar de Akropolis (Dag 7)
Met de boot naar Santorini (Dag 8)
Dwalen door Thira (Dag 9)
Partyeiland Ios (Dag 10)
Het brommeravontuur … (Dag 11)
Terug naar het vaste land (Dag 12)
Bijna de trein gemist naa.. (Dag 13)
De schoenlapper van Istan.. (Dag 14)
Vrienden in Üsküdar (Dag 15)
In dertig uur naar Budape.. (Dag 16)
De trein is zoek in Belgr.. (Dag 17)
Budapest verkennen (Dag 18)
Op weg naar Villach (Dag 19)
Het is feest in Villach (Dag 20)
Alles is nat (Dag 21)
Bier in de feesttent (Dag 22)
Het paleis van Praag (Dag 23)
Richting Berlijn (Dag 24)
Berlijn in één dag (Dag 25)
Weer naar huis (Dag 26)


Reisroute