Reisverslag Canadian Rocky Mountains


Ga naar: Home  Canada  Foto's


Canada > De hondenslee door de bossen

We verlaten Clearwater vandaag weer en gaan op weg naar Jasper in de Canadian Rocky Mountains. Na het ontbijt laden we de bagage in de busjes. Ook nemen we een lunchpakket mee vanuit het hotel voor onderweg. We rijden langs de Thompson river in noordelijke richting. Onderweg houden we een korte koffiestop bij een benzinestation langs de weg.
Dogsleding
Het benzinestation is een echte stopplaats voor truckers. Diverse indrukwekkende trucks staan op het parkeerterrein geparkeerd. Aan de voet van de Rocky Mountains rijden we nog niet richting Jasper, maar rijden nog een klein stukje door op de Yellowhead Highway. Na een half uurtje rijden arriveren we bij het dogsleding. We gaan in twee groepen sleeën met de honden. De honden staan al ongeduldig op ons te wachten. In elke slee gaan twee personen. Eén zit in de slee, de andere stuurt de slee door achterop te staan. Halverwege wordt gewisseld. We krijgen een snelle uitleg bij de sleeën, want de honden worden steeds onrustiger en willen gaan lopen. Boven het geblaf van de vele honden uit wordt ons aangegeven dat belangrijk is de slee altijd vast te houden en dat tijdig geremd moet worden. “Het is de bedoeling dat bij de afdaling de honden eerst arriveren en dan pas de slee”. Eén voor één worden de spans losgemaakt en vertrekken. De eerste meters zijn extra spannend. Totdat de honden in hun eigen ritme lopen is licht bijremmen noodzakelijk. Daarna glijden we door het winters landschap en het uitzicht is overweldigend. Af en toe moet er mee gestept worden, als de slee de heuvel op moet. De honden kijken vragend om of er nog iets gaat gebeuren als je niet snel genoeg bent met het steppen. Het lijkt wel of ze willen zeggen “moeten wij alles doen ?”. Onderweg wordt af en toe gestopt voor een toiletstop voor de honden of voor een slee voor ons. Net voorbij het 5 kilometer punt keren we de slee’s, wisselen van plek en rijden terug. Terug gaat iets sneller omdat het meer heuvel af is. Na anderhalf uur zijn we weer terug met een prachtige ervaring. Nu is het de beurt aan de andere groep. Nadat de tweede groep ook terug is, rijden we verder richting Jasper.
De Canadian Rockies
Bij Jasper beginnen de Canadian Rockies. Jasper ligt in Alberta en tussen British Colombia en Alberta is het één uur tijdverschil. Nu hebben we nog maar acht uur tijdverschil met Nederland. Tegen zessen rijden we Jasper binnen. ’s Avonds eten we met de groep gezamenlijk in Jasper. Na afloop spelen we een potje darts in een pub. Op weg naar het hotel rond middernacht, zien we een kudde Elks in de mainstreet bij het station. De beesten eten aan de struiken rond het station. Het lukt nauwelijks de beesten goed op de foto te krijgen door de duisternis. De beesten zijn goed te benaderen tot enkele meters. Later in ons hotel lezen we waarschuwingen dat dit niet geheel ongevaarlijk is en dat minimaal 30 meter in acht genomen moet worden.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Canadian Rocky Mountains':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Vlucht naar Vancouver (Dag 1)
Curling spelen in Clearwa.. (Dag 2)
Vol gas over de sneeuw (Dag 3)
De hondenslee door de bos.. (Dag 4)
In de Maligne Canyon (Dag 5)
Winterhiken rond Jasper (Dag 6)
De prachtige Icefield Par.. (Dag 7)
Skiën in Banff (Dag 8)
Het Banff Fairmont Spring.. (Dag 9)
Richting Kamloops (Dag 10)
Terug naar Vancouver (Dag 11)
Weer thuis (Dag 12)


Reisroute
Programma