Reisverslag Canadian Rocky Mountains


Ga naar: Home  Canada  Foto's


Canada > De prachtige Icefield Parkway

Het is druk in de ontbijtzaal van het hotel. Het gaat er chaotisch aan toe en de serveersters lopen te rennen om iedereen op tijd te helpen. We schuiven aan bij andere reisgenoten aan een tafeltje. Vandaag verlaten we Jasper en gaan op weg naar Canmore. Deze route loopt over de Icefield Parkway, een prachtige route door de Canadian Rockies. Gelukkig is het mooi weer zodat we goed van het uitzicht kunnen genieten. Om 9 uur is de bagage ingeladen en rijden we Jasper uit. De Icefield Parkway wordt ook wel de mooiste snelweg ter wereld genoemd.
De Icefield Parkway
De weg is een bergpas met uitzicht op de hoge bergtoppen en gletsjers. Omdat het uitzicht niet op elke plek in de bus even goed is naar buiten toe, moet onderweg regelmatig gewisseld worden. De eerste stop is bij de Athabasca Falls. Hier merken we pas erg hoe koud het is buiten. Via een ijzig pad glibberen we naar de bevroren ijsmassa. Een stukje verder aan de Icefield Parkway maken we een fotostop bij de Kitchener Mountain. Vanaf het uitkijkpunt kun je de gletsjers zien. Echter in het winterseizoen zijn alle toppen wit en is de gletsjer moeilijker te onderscheiden. Onderweg waait er geregeld sneeuw over de weg. De levert mooie plaatjes op van het busje voor ons. Bij de Weeping Wall zien we twee kleine stipjes. Dit zijn twee ijsklimmers die op een flinke hoogte de bevroren waterval aan het beklimmen zijn. Rond half één rijden we de parkeerplaats op van een restaurant. Het is één van de weinige gelegenheden die open zijn in de winter. In het gezellig aangeklede restaurant wacht ons een volledige drie-gangen maaltijd. Rond het restaurant ligt veel sneeuw. De sneeuw van de toegangsweg is opgespoten en ligt ruim drie meter hoog. We wandelen door de omgeving en Graham maakt met alle fotocamera’s een groepsfoto (en dat waren er best veel). Tegen drie uur rijden we weer de Icefield Parkway op. Bij Lake Louise brengen we een bezoek aan het hotel, het bevroren meer en de ijssculpturen voor het hotel. Daarna rijden we via de snelweg langs Banff naar Canmore. ’s Avonds verzamelen we in de guideroom van de lodge.
Canmore Eagles - Olds Grizzlys
Gramham geeft ons aan de hand van de live televisiebeelden een uitleg over de spelregels van ijshockey. Graham heeft voor ons kaarten geregeld voor de thuiswedstrijd van de Canmore Eagles. Bij de pizzeria zijn enkele grote pizza’s besteld en we nemen enkele punten van verschillende pizza’s. Daarna is het tijd om naar het stadion te gaan. Vanavond wordt een wedstrijd gespeeld voor de junior A competitie. De Canmore Eagles spelen tegen de Olds Grizzlys. Vooraf wordt één speler van de Canmore Eagles gehuldigd voor het aantal wedstrijden dat hij gespeeld heeft. De gehele wedstrijd is een evenement. IJshockey is een snelle sport en af en toe lastig te volgen. Tijdens de drie periods van 20 minuten, worden er verlotingen op zitplaatsen en op programmaboekjes gedaan. De Eagles winnen de wedstrijd met 4 – 1. Natuurlijk ontbraken de vechtpartijen en de bodychecks tegen de glazen wand niet. Op de terugweg naar het hotel om elf uur, lopen we langs de supermarkt voor een ontbijt voor morgenochtend. In tegenstelling tot wat Graham aangaf was de winkel niet 24 uur per dag open, maar waren we net voor sluitingstijd binnen (een gelukje dus).


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Canadian Rocky Mountains':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Vlucht naar Vancouver (Dag 1)
Curling spelen in Clearwa.. (Dag 2)
Vol gas over de sneeuw (Dag 3)
De hondenslee door de bos.. (Dag 4)
In de Maligne Canyon (Dag 5)
Winterhiken rond Jasper (Dag 6)
De prachtige Icefield Par.. (Dag 7)
Skiën in Banff (Dag 8)
Het Banff Fairmont Spring.. (Dag 9)
Richting Kamloops (Dag 10)
Terug naar Vancouver (Dag 11)
Weer thuis (Dag 12)


Reisroute
Programma