Reisverslag Rondreis Thailand


Ga naar: Home  Thailand  Foto's


Thailand > Apen, apen en vooral apen in Lopburi

Om zes uur loopt de wekker al weer af voor de tweede reisdag. Tijdens het ontbijt ontvang ik een sms’je uit Nederland. Het is in Nederland half één. Om zeven uur zijn we weer op weg met onze busjes. We rijden richting Lopburi. Lopburi is ook wel bekend als de apenstad. Al bij het binnenrijden zie ik overal in de straat apen rondlopen. Zonder brillen, oorbellen en andere losse voorwerpen stappen we uit de busjes en bekijken we de tempel van Lopburi. Geert heeft als eerste een aap in zijn nek, als hij bukt. Een bewaker jaagt hem snel weg. Ik ga de tempel binnen.
Apen in Lopburi
Achter mij wordt het traliewerk gesloten. Vanuit de binnenkant van de tempel kan ik de apen goed bekijken. De apen worden niet in de tempel toegelaten. Het heeft iets vreemds, dat ik binnen achter de tralies sta en de apen buiten. In menig dierentuin is dit precies andersom. Bij de voederplaats ligt het bezaaid met etensresten. De apen spelen en proberen eten te bedelen bij de toeristen. Geert heeft wederom een aap in zijn nek, die zich te goed doet aan de knopen van zijn shirt. Hij heeft er al twee afgetrokken voordat de begeleider de aap er af kan jagen. Bij de vijver zijn de apen aan het spelen. Vanaf een touwladder boven het water proberen ze elkaar het water in te duwen. In New-Lopburi, enkele kilometers verderop, wordt de lunch geserveerd. Daarna rijden we door richting Bangkok. Op weg naar Jomtien Beach pauzeren we bij de Mac Donalds. Isabelle laat hier bij het vertrek haar tas hangen. Zij komt er pas later achter. Bij telefonisch contact met de Mac blijkt haar tas al weg te zijn. Rond half zes rijden we Pattaya binnen. Ons hotel ligt in Jomtien Beach, een plaats net ten zuiden van Pattaya. Op de hotelkamer kijk ik wat TV en doe rustig aan.
’s Avonds lopen we het stadje in. Via de boulevard proberen we naar Pattaya te lopen, maar dit blijkt verder weg dan gedacht. De weg is ook donker en het voelt niet altijd even veilig. Halverwege keren we om en lopen via de hotels en tussen de resorts door terug naar Jomtien. Bij een Italiaan eten we. Bij het sportcafé in Jomtien sluiten we af met koffie. Hier hebben ze lekker cappuccino.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Thailand':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Bangkok (Dag 1)
‘De koning is jarig!’ (Dag 2)
Het Grand Palace van Bang.. (Dag 3)
Met de roeiboot over de F.. (Dag 4)
Per trein aangekomen in C.. (Dag 5)
Raften op een bamboevlot (Dag 6)
Bezoek aan de toeristisch.. (Dag 7)
Engels oefenen met de mon.. (Dag 8)
Fietsen door oud Sukhotha.. (Dag 9)
Apen, apen en vooral apen.. (Dag 10)
Gebeten door een hond (Dag 11)
Lastig gevallen door stra.. (Dag 12)
Het paradijseiland Ko Sam.. (Dag 13)
Op de fiets door Pattaya (Dag 14)
Terug op Schiphol (Dag 15)


Reisroute
Programma