Reisverslag Rondreis Thailand


Ga naar: Home  Thailand  Foto's


Thailand > Lastig gevallen door strandverkopers

Nadat ik lekker uitgeslapen heb, pak ik een handdoek van het hotel en loop naar het strand. We worden direct verwelkomd door strandstoel-verhuurders. We settelen ons op de stoelen onder de parasol met uitzicht op zee. Als snel worden we benaderd door dames voor massage en nagelbehandelingen. Wij hebben geen belangstelling. Geert krijgt één nagel gratis aangeboden. De dame is daarna boos, als ze niet verder mag gaan. Helaas zijn er veel meer verkopers. Van zonnebrillen, landkaarten, gebakken banaan, massage, etenswaren en nog veel meer. In de vier uur dat we op het strand zijn, is ons ruim 130 keer iets aangeboden.
Uitzicht over Pattaya
Waarschijnlijk omdat het vrij rustig is op het strand, behoren wij bij iedereen tot de doelgroep. Het begint ons behoorlijk te irriteren. Rond twee uur besluiten we op de boulevard te gaan lunchen en een bakkie koffie te drinken bij het sportcafe. Daarna gaan we bij het zwembad liggen. Hier zijn geen opdringerige verkopers. Zwemmen en lezen tot de zon onder gaat.
Rond half negen lopen we naar het restaurant, dat door reisgenoten aangeprezen was. Als we langs een van de boekingsbureau’s lopen, besluiten we een trip voor morgen te boeken naar het eiland Ko Samet. Twee maal per maand heeft het restaurant een Thais buffet voor 150 Bath. Leo en Mary zijn er ook. Zij eten met zijn broer, die in Jomtien woont. Het smaakt verrukkelijk. Na afloop sluiten we aan bij onze reisgenoten.
Terug bij het hotel probeer ik een geldautomaat te vinden die het wel doet. Volgens de receptie is er één 400 meter verder. Als ik er naar toe loop, blijkt de afstand meer op één kilometer. De automaat is ook ‘out of order’. Dit geeft een probleem voor de eiland-tocht voor morgen. Zonder geld ga ik slapen.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Thailand':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Bangkok (Dag 1)
‘De koning is jarig!’ (Dag 2)
Het Grand Palace van Bang.. (Dag 3)
Met de roeiboot over de F.. (Dag 4)
Per trein aangekomen in C.. (Dag 5)
Raften op een bamboevlot (Dag 6)
Bezoek aan de toeristisch.. (Dag 7)
Engels oefenen met de mon.. (Dag 8)
Fietsen door oud Sukhotha.. (Dag 9)
Apen, apen en vooral apen.. (Dag 10)
Gebeten door een hond (Dag 11)
Lastig gevallen door stra.. (Dag 12)
Het paradijseiland Ko Sam.. (Dag 13)
Op de fiets door Pattaya (Dag 14)
Terug op Schiphol (Dag 15)


Reisroute
Programma