Reisverslag Rondreis Thailand


Ga naar: Home  Thailand  Foto's


Thailand > Het paradijseiland Ko Samet

Na het ontbijt wandel ik weer naar de geldautomaat. Gelukkig blijkt de automaat nu wel te werken. Ik heb weer geld. Om negen uur worden we voor ons hotel opgehaald door een klein busjes. Even verderop worden ook nog deelnemers opgehaald bij hun hotel. Daarna rijden we Jomtien uit en gaan op weg. Andere busjes hebben ook mensen opgehaald bij andere hotels. De busrit naar de boot blijkt langer dan ik verwacht had. We zitten ongeveer een uur in het busje alvorens we in Ban Phe aankomen. Hier arriveren ook de andere busjes. In het kantoor van Malibu travel moeten we even wachten. Na ongeveer een kwartiertje kunnen we naar de boot.
Naar Ko Samet
We lopen de pier op en worden voor de zoveelste keer gefotografeerd. Ongetwijfeld volgt ook hier een foto in een fraai lijstje. Met de boot varen we richting het eiland Ko Samet, enkele kilometers uit de kust. De zee is rustig en het zonnetje schijnt. Bij het eiland aangekomen, vaart de boot om het eiland heen om bij de Mailbu-baai aan te komen. Hier stappen we over een in kleine boot, een soort landingsvaartuig. Dit bootje brengt ons naar het strand. De laatste meters moet ik door het water afleggen, omdat de boot niet aan de kant kon komen. Op het strand staan de strandstoelen klaar en er is een bar met restaurant. In de strandstoel lees ik mijn boek. Ik zwem af en toe in het water. Rond één uur is het lunchtijd. De lunch is inclusief. Aan een lange tafel wordt de lunch geserveerd. Naast ons zitten Russen die vrolijk aan de wodka zitten. Ik krijg ook van hen een glas wodka aangeboden.
’s Middags wandelen we een stuk over het eiland. Eigenlijk loopt er maar één zandweg over het eiland. Hiervandaan zijn alle resorts te bereiken. We lopen tussen de resorts door, over de stranden en komen uiteindelijk weer bij onze eigen baai aan. Om vier uur worden we weer ingescheept voor de terugtocht. Met de boot gaan we weer terug naar Ban Phe. Hier staan de busjes weer klaar om ons naar ons hotel te brengen.
s Avonds eten we in Jomtien en drinken koffie bij het sportcafe. Daarna gaan we terug naar ons hotel.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Thailand':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Bangkok (Dag 1)
‘De koning is jarig!’ (Dag 2)
Het Grand Palace van Bang.. (Dag 3)
Met de roeiboot over de F.. (Dag 4)
Per trein aangekomen in C.. (Dag 5)
Raften op een bamboevlot (Dag 6)
Bezoek aan de toeristisch.. (Dag 7)
Engels oefenen met de mon.. (Dag 8)
Fietsen door oud Sukhotha.. (Dag 9)
Apen, apen en vooral apen.. (Dag 10)
Gebeten door een hond (Dag 11)
Lastig gevallen door stra.. (Dag 12)
Het paradijseiland Ko Sam.. (Dag 13)
Op de fiets door Pattaya (Dag 14)
Terug op Schiphol (Dag 15)


Reisroute
Programma