Reisverslag Rondreis Thailand


Ga naar: Home  Thailand  Foto's


Thailand > ‘De koning is jarig!’

Het uitzicht vanuit het hotel
Bij de immigratie duurt het best lang. Ik moet eerst een visum aanvraagformulier invullen. Bij de balie met een ontzettend sacherijnige medewerkster blijkt dit niet overal goed ingevuld te zijn. Ze wil per se weten in welk hotel ik slaap. Ik had me er van afgemaakt met “diversen”, omdat ik een rondreis maak met verschillende overnachtingadressen. Ik vul het eerste hotel in. Hier neemt ze genoegen mee. Mijn bagage ligt inmiddels al gereed op de bagageband. Ik pak mijn reistas en loop naar buiten. Daar ontmoet ik Toy. Toy is onze reisleidster voor deze reis. Ze is Thaise, opvallend klein en ze spreekt redelijk Nederlands. Ook ontmoet ik de andere reisgenoten. We reizen met een kleine groep van tien reizigers. Mijn bagage wordt in een Toyota busje geladen. Voor ik er erg in heb, wordt mij een bloemenkrans omgehangen. Direct staan twee mooie Thaise dames naast mij en wordt er een foto gemaakt. Vreemd genoeg wordt hier geen geld voor gevraagd. Het hotel ligt in het centrum van Bangkok. Het verkeer is druk, waardoor er weinig snelheid in zit. De chauffeur kiest daarom voor de tolweg. Een brede nieuwe snelweg. De snelweg staat op betonnen palen en ligt zo’n tien meter boven de oude route. Dit schiet duidelijk meer op. Het hotel is een hoog gebouw met 26 verdiepingen. In de onderste verdiepingen is een warenhuis gevestigd. Vanaf de elfde verdieping begint het hotel. Ik heb mijn kamer op de 21ste verdieping met mooi uitzicht over de stad. Ik ga even op bed liggen om zo min mogelijk last te hebben van de jetlag. Ik zet mijn wekker een uur verder. Daarna ga ik naar het buiten zwembad op de 12de verdieping. Een gekke gedachte dat je in een zwembad kunt relaxen met een lekker briesje en in de zon, terwijl onder je een miljoenenstad ligt.
De boottocht in de longboat
’s Middags maken we een boottocht over de rivier en de kanalen van bangkok. Met een busje rijden we naar het centrum. Bij de pier lunchen we op een grote restaurant boot met een lunch-buffet. Daarna stappen we in een longboat. Een longboat is een soort gondel met een zware buitenboord motor. De boot gaat met hoge snelheid over de kanalen van de stad. Enkel bij een bocht moet flink afgeremd worden. Door de instabiele ligging zou de boot anders om kunnen gaan. Onderweg passeren we twee dames in een roeiboot, die bananen verkopen. Geert geeft op z’n Hollands aan dat hij geen bananen moet. Hierop komen de dames hard aangeroeid en pakken al een tros voor hem in. Niet dus. Onderweg heb ik mooi uitzicht op de stad Bangkok. Wat een diversiteit aan woningen. Sommige huizen staan op instorten, andere zijn juist voorzien van een fraai theehuisje aan het water. Ook zijn sommige huizen volledig op palen boven het water gebouwd, om zo toch nog een plekje te vinden om te wonen in de hoofdstad. Na een uurtje zijn we weer terug bij de aanlegsteiger. Het busje staat gereed en brengt ons terug naar het hotel.
De krotwoningen aan het spoor
In de namiddag maken we een wandeling door de omgeving rond het hotel. We lopen een rondje langs de kraampjes op de overdekte markt. Bezoeken het warenhuis onder het hotel en dwalen door de straatjes en steegjes. De kraampjes gaan al snel over in woningen. Veel woningen bestaan slechts uit één kamer. De mensen leven op straat voor de deur. Voor ik er erg in heb, lopen we vanuit deze straatjes de spoorlijn op. Ook hier staan de krotwoningen tegen het spoor aan. Kinderen spelen gewoon tussen de rails. Heel vreemd om te zien. Het verschil tussen rijk en arm is wel extreem in Bangkok. We steken de rails over en lopen de tempelwijk in. Via de officiële brug over de spoorrails komen we weer terug. Vanaf de brug hebben we uitzicht op de krottenwoningen bij het spoor.
’s Avonds gaan we eten in het hoogste restaurant van Bangkok. Boven op een wolkenkrabber op de 78ste verdieping nemen we deel aan een diner-buffet. Met de watertaxi gaan we er naar toe. De boot meert aan bij de steiger vlak bij ons hotel. Vier haltes verder zijn we op de plek van bestemming. Volgens Toy is dit de meest snelle vorm van vervoer in Bangkok in de spits. Vanaf de top van de wolkenkrabber heb ik een mooi uitzicht over alle lampjes van Bangkok. Omdat het vandaag de verjaardag is van de koning, worden we tijdens het diner getrakteerd op veel vuurwerk verspreid over de stad. Een prachtig gezicht. Na het diner zijn we terug gewandeld naar het hotel. Ik dacht de richting te weten, maar de afstand blijkt verder dan verwacht. Daarom bestellen we onderweg bij een restaurantje een biertje. Het restaurant wordt al schoongemaakt om te gaan sluiten, maar de eigenaar haalt ons enthousiast naar binnen. Als we onze bestelling op drinken worden we even snel weer weggekeken. Als we vertrekken, krijgen we nog een voorstel voor jonge vrouwen voor vanavond. Hier gaan we maar niet op in.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Thailand':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Bangkok (Dag 1)
‘De koning is jarig!’ (Dag 2)
Het Grand Palace van Bang.. (Dag 3)
Met de roeiboot over de F.. (Dag 4)
Per trein aangekomen in C.. (Dag 5)
Raften op een bamboevlot (Dag 6)
Bezoek aan de toeristisch.. (Dag 7)
Engels oefenen met de mon.. (Dag 8)
Fietsen door oud Sukhotha.. (Dag 9)
Apen, apen en vooral apen.. (Dag 10)
Gebeten door een hond (Dag 11)
Lastig gevallen door stra.. (Dag 12)
Het paradijseiland Ko Sam.. (Dag 13)
Op de fiets door Pattaya (Dag 14)
Terug op Schiphol (Dag 15)


Reisroute
Programma