Reisverslag Rondreis Thailand


Ga naar: Home  Thailand  Foto's


Thailand > Het Grand Palace van Bangkok

Om zeven uur sta ik op en een half uurtje later zit ik met omelet en croissants aan het ontbijt. Vandaag staat het Grand Palace op het programma. Vreemd genoeg zijn wij de enige belangstellenden uit de groep. Dit betekent een privé rondleiding van Toy. Na afloop van het ontbijt staat een man klaar met de foto die van ons gemaakt is op het vliegveld. Hij vraagt 200 Bath voor de foto met een leuk lijstje. Van mij hoeft het niet. Aangezien Geert al vooruitgesneld is richting de hotelkamer, probeer ik het af te schuiven door eerst met hem te overleggen.
Grand Palace
De meneer is slimmer en staat beneden bij de uitgang alsnog op ons te wachten. Ik geef hem aan dat ik de foto niet neem. Voor het hotel pakken we een taxi. Toy spreekt een prijs af (onverstaanbaar). We verstrekken richting het Grand Palace. Het is, in vergelijking met gisteren rustig op de weg. De Grand Palace is een groot complex met tempels en paleizen en voorzien van vele versieringen en bladgoud. De tempels zijn prachtig in de zon. Ook brengen we een bezoek aan de tempel met boeddha. Alvorens we naar binnen mogen, moeten uiteraard de schoenen uit. Ook worden we met een lotusbloem gedoopt door Toy. Binnen zitten we knielend voor het van jade gemaakte Boeddhabeeld. Na ruim een uur door het paleiscomplex gewandeld te hebben, drinken we wat aan de overzijde in een klein eetcafétje. Hoewel het niet in het oorspronkelijke programma hoort, gaan we daarna met de tuk-tuk naar de liggende Boeddha. Toy heeft een prijs afgesproken, maar de chauffeur vraagt meer, omdat hij van ons een foto gemaakt heeft. Hier trapt Toy niet in. De liggende Boeddha is een imposant groot beeld van 48 meter lang en 15 meter hoog. Met de schoenen uit betreed ik de tempel en wandel een rondje om het beeld. Buiten nemen we de taxi naar Chinatown. Chinatown is het handelscentrum van Bangkok waar verkopers hun waar aan de man proberen te brengen. In de smalle straatjes is het lastig voor de taxichauffeur om vooruit te komen. Als we in de buurt van Chinatown zijn, en de taxi compleet vast staat in het verkeer, stappen we maar uit. De rit is eigenlijk best goedkoop (61 Bath voor 10 minuten taxi). Via straatjes en steegjes komen we bij het centrum van Chinatown. Hier wordt vooral etenswaar verkocht. Toy vertelt ons telkens wat alles is en of het lekker is. Door de kleine straatjes lopen we verder in de richting van de Gouden Boeddha. Boeddha is dit keer geplaatst in een tempel.
In de tuk-tuk
Vroeger was het bedekt met cement uit angst voor roof. Bij toeval werd het beeld ontdekt, toen het tijdens werkzaamheden beschadigde in Sokotoy. Bij de Boeddha wordt geofferd. Geert en ik worden – of sokken natuurlijk - ook uitgenodigd om de Boeddha te offeren door gouden blaadjes op de Boeddha te drukken. De juffrouw duwt gelukkig onze hand naar de juiste plek, want wat ze vertelt is onverstaanbaar Thais. Via Chinatown lopen we door naar het restaurant, waar we de andere reisgenoten zullen ontmoeten. Op weg naar het restaurant wordt Toy gebeld door de chauffeur van de taxi. Leo en Mary zijn niet aanwezig bij het hotel. Samen met Isabelle en Petra heeft hij al een half uur op ze staan wachten. Hij komt nu zonder hen naar het restaurant. Het restaurant ligt aan het water en bij de pier waar ook de boot vanmiddag zal vertrekken. Als wij naar binnen lopen, arriveert net de taxi met de beide dames. Het lunchbuffet is uitgebreid en lekker. Met de watertaxi vertrekken we na de lunch over de rivier naar het noorden. Onderweg doet de taxi alle haltes aan. Bij het eindpunt stappen we over in een longboat. De speedboot gaat met hoge snelheid over het water richting het eiland in de rivier. Bij het eiland is een toeristenmarkt met vooral veel potten en eten. Ik loop over de markt en bezoek de tempel. De boot brengt ons tegen zonsondergang terug naar de watertaxi. Met de taxi gaan we over de rivier terug naar halte 15. Vanaf de pier rijden we met twee tuk-tuk (brommertaxi’s) terug naar ons hotel. Onderweg doen de chauffeurs wedstrijdje. Ze nemen het niet zo nauw met de verkeersregels. Veilig komen we aan. Leo en Mary blijken verdwaald te zijn in de stad. Ze waren te laat terug voor het middagprogramma.
Liggende Boeddha
Rond half acht lopen we de stad in. We willen in de nabijheid van het hotel wat gaan eten. Bij het hotel wordt ons al gevraagd of we een tuk-tuk-taxi willen. Dat willen we niet. Aan het einde van de straat vraagt dezelfde taximeneer het opnieuw en vertelt ons dat er geen restaurant in de buurt is. Hij blijft achter ons aan rijden. Als hij voor de vierde keer vraagt of wij een taxi willen, begint het redelijk irritant te worden. We besluiten hem te negeren en gewoon in het hotel te gaan eten. We lopen terug langs de krottenwoningen. Een groep jongens staat gezellig langs de waterkant. Als ze horen dat we uit Holland komen, bieden ze direct whisky aan. Ik bedankt beleeft, want ik vertrouw het aangelengde water niet. Enigszins teleurgesteld laten we hen achter. In het hotel op de 26ste eet ik een heerlijk Vietnamese maaltijd, met garnalen in selderie. Mijn bier blijkt twee maal zo duur te zijn als mijn eten. We nemen nog een biertje bij het zwembad op de 11de verdieping. Als de bar dicht gaat, gaan we naar bed.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Thailand':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Bangkok (Dag 1)
‘De koning is jarig!’ (Dag 2)
Het Grand Palace van Bang.. (Dag 3)
Met de roeiboot over de F.. (Dag 4)
Per trein aangekomen in C.. (Dag 5)
Raften op een bamboevlot (Dag 6)
Bezoek aan de toeristisch.. (Dag 7)
Engels oefenen met de mon.. (Dag 8)
Fietsen door oud Sukhotha.. (Dag 9)
Apen, apen en vooral apen.. (Dag 10)
Gebeten door een hond (Dag 11)
Lastig gevallen door stra.. (Dag 12)
Het paradijseiland Ko Sam.. (Dag 13)
Op de fiets door Pattaya (Dag 14)
Terug op Schiphol (Dag 15)


Reisroute
Programma