Reisverslag Rondreis Thailand


Ga naar: Home  Thailand  Foto's


Thailand > Met de roeiboot over de Floating Market

Vandaag sta ik vroeg op. Om 5:20 loopt de wekker al af. Vandaag staat dan ook de drijvende markt op het programma en hier behoor je tijdig aanwezig te zijn. Om kwart over zes klopt de hotelbediende op de deur om de koffers op te halen. Ik ben echter nog niet klaar. Rond zes uur ontbijt ik en om half zeven check ik uit. Toy maakt zich druk over de bediening. Zij heeft hen fooi gegeven, maar ze willen de koffers niet naar de busjes vervoeren.
Drijvende markt
Toy vindt niet dat wij dat zelf moeten doen. De chauffeurs zetten daarom de koffers een voor een in de bus. Met de twee minibusjes rijden we naar de Floating Market. Onderweg probeer ik nog wat te slapen, maar de wegen zijn niet al te best om te rusten. In de buurt van de Floating Market stappen we over in een snelle longboot. Met deze boot varen we met hoge snelheid door de kanalen richting de markt. Bij de markt stappen we over in een roeiboot. Een stevige dame roeit ons langs de kraampjes. De markt is grappig, maar erg toeristisch. De verkopers enteren de roeiboten met pikhouwelen en trekken de boot naar hun kraam. Ze verkopen voornamelijk souvenirs en in beperkte mate fruit. Geert koopt een T-shirt. Hij dingt 50% af, maar waarschijnlijk is dat nog te duur. Het is op sommige stukken zo druk, dat alle boten klem tegen elkaar liggen. Niemand kan meer voor of achteruit. Bij het schuifelen raakt onze boot een boot van een vrouwtje die soep verkoop. Dit leidt tot een fikse ruzie tussen de beide dames. Nadat ik weer uitgestapt ben, bekijk ik het tafereel vanaf de kant. Het blijft zeer toeristisch. De busjes zijn ondertussen omgereden en we kunnen direct bij de markt in stappen. We gaan op weg naar de River Kwai. Een rit van twee uur. Bij de rivier de River Kwai pauzeren we om te lunchen. Na het eten stappen we bij het naastgelegen station op de trein. De treinreis loopt over de beruchte Birma-spoorlijn. De spoorlijn is tijdens de tweede wereldoorlog aangelegd door krijgsgevangenen.
Birma spoorlijn
We rijden enkele haltes mee met de trein. Ik heb mooi uitzicht over de rivier. Onderweg komen diverse kooplui hun waar slijten (drinken, gebakken banaan etc). Niets in de trein doet denken aan de erbarmelijke tijd tijdens de aanleg. Enkele stationnetjes verder stappen we weer uit. De trein blijkt veel te lang voor het station. We staan naast de spoorrails. We moeten nog een stuk naar het station lopen. Hier staan de busjes weer op ons te wachten. We vervolgen onze route naar de brug over de River Kwai. Door de festiviteiten rond de verjaardag van de koning dit weekend, is het zo druk bij de brug dat we de brug niet kunnen bezoeken. Als alternatief bezoeken we de oorlogsbegraafplaats en het museum over de aanleg van de spoorlijn. Zeer indrukwekkend! Daarna is het tijd om terug te rijden naar Bangkok om op tijd te zijn voor onze trein. De reis van minimaal 2½ uur. Echter door de festiviteiten, zijn dit weekend erg veel mensen op stap geweest. Er staat een flinke file richting Bangkok. Het wordt spannend of we de trein wel op tijd zullen halen. Toy geeft aan dat het alternatief vliegen zou zijn (dus chauffeur doe maar rustig aan …) De chauffeur rijdt flink door en net op tijd arriveren we bij het station. De bagage wordt naar onze coupé gebracht. In de coupe blijken onze plekken al bezet te zijn door een groep schoolkinderen.
Eten in de trein
Toy maakt flink stampij en alle medewerkers van de trein komen zich bemoeien met onze plaatsen. Uiteindelijk komt alles goed. We hebben nog even tijd voor de trein vertrekt. Ik laat mijn bagage in de trein en ga in de stationshal naar de KFC, naar toilet en wissel geld. Het fast food eet ik op in de trein. Het gewisselde geld is niet zo goed gepland. Nadat ik Toy betaald heb, voor de excursies, ben ik al bijna weer door mijn geld heen. Na het voorgerecht wordt het Thaise diner geserveerd in de trein met een lekker biertje erbij. Bij een reisgenoot leen ik wat geld voor een tweede biertje. Als het aan de ober gelegen had, had ik er nog verschillenden kunnen krijgen. Rond tien uur worden de banken omgebouwd tot bedden. Ik ga om half elf slapen. De trein rijdt schommelend door in de nacht. Door het geschut is het een weinig comfortabele nacht.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Thailand':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Bangkok (Dag 1)
‘De koning is jarig!’ (Dag 2)
Het Grand Palace van Bang.. (Dag 3)
Met de roeiboot over de F.. (Dag 4)
Per trein aangekomen in C.. (Dag 5)
Raften op een bamboevlot (Dag 6)
Bezoek aan de toeristisch.. (Dag 7)
Engels oefenen met de mon.. (Dag 8)
Fietsen door oud Sukhotha.. (Dag 9)
Apen, apen en vooral apen.. (Dag 10)
Gebeten door een hond (Dag 11)
Lastig gevallen door stra.. (Dag 12)
Het paradijseiland Ko Sam.. (Dag 13)
Op de fiets door Pattaya (Dag 14)
Terug op Schiphol (Dag 15)


Reisroute
Programma