Reisverslag Rondreis Thailand


Ga naar: Home  Thailand  Foto's


Thailand > Raften op een bamboevlot

Vandaag staat de Olifantentocht op het programma. Het programma is optioneel, maar iedereen gaat mee. We zijn al rond zeven uur opgestaan en na het ontbijt vertrekken we in twee busjes naar het olifantenopleidingscentrum. Voordat ik de touwbrug over de rivier over ga, smeer ik mij eerst in tegen de muggen.
Olifanten show
Je weet maar nooit in de jungle. Allereerst maken we een rit op de rug van een olifant. De route loopt heen door het bos en terug door het water. Het tochtje is grappig om te doen. Daarna bekijken we het wassen van de olifanten en wonen we een demonstratie bij van de olifanten. Hierbij slepen de olifanten zware houten boomstammen en stapelen ze gezamenlijk de stammen op. Tot slot voeren we bananen aan de olifanten. Ook voer ik een baby olifantje. Onze route gaat verder over het water. Op drie bamboe-vlotten varen we rustig met de stroom mee. De gondelier stuurt het vlot langs de ondiepe stukken. Na een tijdje besluit ik het peddelen van hem over te nemen. Dit gaat bijna goed en ik loop maar één keer vast. Geert en Sjoerd nemen het karwei daarna ook een stukje over. Onderweg passeren we enkele dorpjes, waar de bewoners met koopwaar in de rivier staan.
Vlotvaren
We passeren diverse olifanten, die een bad nemen in de rivier. Na ongeveer een uurtje meren we aan en stappen weer in onze busjes. We lunchen bij een orchideeënboerderij. Naast een grote verzameling orchideeën, staan hier ook enkele oude auto’s en zijn er bijzondere vissen. Na de orchideeën bezoeken we nog een vlindertuin. Tenslotte rijden we weer terug naar het hotel in Chiang Mai.
’s Avonds zijn we met de taxi-dienst van het hotel naar het centrum gegaan. In de buurt van de nacht-bazaar eten we bij een Duits restaurant. Na wat gewandeld te hebben over de bazaa, nemen we om negen uur het busje terug naar het hotel.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Thailand':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Bangkok (Dag 1)
‘De koning is jarig!’ (Dag 2)
Het Grand Palace van Bang.. (Dag 3)
Met de roeiboot over de F.. (Dag 4)
Per trein aangekomen in C.. (Dag 5)
Raften op een bamboevlot (Dag 6)
Bezoek aan de toeristisch.. (Dag 7)
Engels oefenen met de mon.. (Dag 8)
Fietsen door oud Sukhotha.. (Dag 9)
Apen, apen en vooral apen.. (Dag 10)
Gebeten door een hond (Dag 11)
Lastig gevallen door stra.. (Dag 12)
Het paradijseiland Ko Sam.. (Dag 13)
Op de fiets door Pattaya (Dag 14)
Terug op Schiphol (Dag 15)


Reisroute
Programma