Reisverslag Rondreis Thailand


Ga naar: Home  Thailand  Foto's


Thailand > Bezoek aan de toeristische Karen-stam

Vandaag maken we een excursie naar het National Park, met een bezoek aan de hoogste berg van Thailand. Om 6.00 uur loopt de wekker af. Na het ontbijt staat de hele groep om zeven uur paraat in de hal van het hotel. Het National Park ligt op twee uur rijden van Chiang Mai. Onderweg drinken we koffie bij een tankstation. Toy koopt een soort rijstkoeken, die erg lekker smaken. In het Doi Inthanon National Park stappen we over in kleinere busjes om naar de top te rijden. De top ligt op 2.565 meter hoog en de berg is hiermee de hoogste berg van Thailand. Op de top is het fris (Toy vindt het zelfs koud), mistig en soms miezert het een klein beetje.
Groepsfoto
Het is pas negen uur, dus zal het later nog wel warmer worden. Op de top maken we een groepsfoto. Wel vreemd dat iedereen nu met truien en lange broeken op de foto staat. We bezoeken het bezoekerscentrum en lopen de jungle-trail. Een wandeling van ongeveer drie kwartier tussen de reusachtige bomen van de jungle. De gehele route is voorzien van een houten looppad, waardoor we net boven de soms drassige bodem lopen. Onderweg kunnen we genieten van de natuur en de prachtige kleuren van de jungle. Bij de doorgaande weg staan de busjes weer klaar en rijden we door richting de Napamaytanidol Chedi. Twee enorme pagodes gebouwd in 1989 ter ere van de 60ste verjaardag van de Koning Bhumipol. In de pagodes, één voor de Koning en één voor de Koningin, staan kolossale Boeddhabeelden (en natuurlijk schoenen uit). Op weg naar de berghuttenstam stoppen we bij een marktje langs de weg. Op deze markt worden de producten van de berghuttenstammen verkocht. Als iedereen zich op de markt stort, loop ik richting het dorpje een eindje verderop. De markt hoeft van mij niet zo. Onderweg zijn de kinderen aan het spelen. In het dorp stopt een oude man met zijn brommer. Hij heeft een zwarte steen bij zich, die hij waarschijnlijk wil slijten. Ik begrijp de man niet, maar heb ook geen geld bij me. Bij de markt heeft iedereen inmiddels ingeslagen. Geert heeft zonnebloempitten gekocht en Toy gekookte pinda’s. Deze pinda’s smaken niet lekker. Na de markt rijden we door naar de Karen stam. Het dorpje ligt net naast de doorgaande weg. De verharde zijweg loopt tot in het dorp, met een pleintje voor busjes om te keren. Dit verraadt dat er wel meer toeristen komen.
Oerwoud
Niemand kijkt ook op van ons bezoek. Geert reikt in de plaatselijke school zijn verzameling pennen uit aan de juf. Het is wel wat vreemd om zo naar de mensen te kijken. Het heeft wat weg van een open lucht museum. Bij de grote waterval, een stukje verder op de route, picknicken we. Het hotel heeft voor een uitgebreide lunch gezorgd. Bij de picknicktafels en met uitzicht op de grote waterval doe ik mij tegoed aan de lunch. Na het eten loop ik langs de waterval via de trappen omhoog met ruim 400 treden. Boven blijkt slechts een parkeerplaats te zijn. Ik keer weer om. Met de busjes rijden we terug naar het Hotel. Op de kamer neem ik eerst een bad. Geert is ondertussen gaan zwemmen.
Om kwart voor zes rijden we naar het centrum voor een Thaise massage. Erg grappig hoe zo’n kleine Thaise zoveel kracht heeft om de spieren te masseren. Na twee uur heeft het hele lichaam een beurt gekregen. Het busje zet ons af bij de Night bazar. Hier eten we bij een Benelux-restaurant (Thais eten kan in Nederland ook). Het restaurant ligt naast het Duitse restaurant van gisteren. Na het eten halen we bij de Mac Donalds een toetje. In een soort apotheek sluiten we af met koffie. We lopen nog over de bazaar en rond elf uur rijden we met het hotel-busje terug naar ons hotel.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Thailand':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Bangkok (Dag 1)
‘De koning is jarig!’ (Dag 2)
Het Grand Palace van Bang.. (Dag 3)
Met de roeiboot over de F.. (Dag 4)
Per trein aangekomen in C.. (Dag 5)
Raften op een bamboevlot (Dag 6)
Bezoek aan de toeristisch.. (Dag 7)
Engels oefenen met de mon.. (Dag 8)
Fietsen door oud Sukhotha.. (Dag 9)
Apen, apen en vooral apen.. (Dag 10)
Gebeten door een hond (Dag 11)
Lastig gevallen door stra.. (Dag 12)
Het paradijseiland Ko Sam.. (Dag 13)
Op de fiets door Pattaya (Dag 14)
Terug op Schiphol (Dag 15)


Reisroute
Programma