Reisverslag Rondreis Thailand


Ga naar: Home  Thailand  Foto's


Thailand > Engels oefenen met de monniken

Vandaag hebben we een vrije dag. Ik slaap lekker uit. De wekker staat op negen uur. Daarna heb ik uitgebreid gegeten. Bij de receptie koop ik ansichtkaarten voor het thuisfront. Daarna wandelen we de wijk achter ons hotel in, tot aan het kanaal. Via de doorgaande route lopen we daarvandaan richting het centrum van Chiang Mai. Halverwege bezoeken we een warenhuis. Het warenhuis bestaat uit diverse kleinere winkeltjes. Op weg naar de uitgang komen we in de parkeergarage, waar we met enige moeite weer uit komen. Bij de stadsring van Chiang Mai hebben we moeite om over te steken. Vier rijen dik raast het verkeer langs. Als we toch veilig aan de overzijde gekomen zijn, hebben we op een terrasje wat gedronken (cola voor 10 Bath).
Monniken in Chiang Mai
Geert wil graag naar de dierentuin van Chiang Mai om de nieuwe Panda’s te bekijken. Ik wil de tempels in het centrum bekijken. Daarom besluiten we om weer om vijf uur af te spreken. Tot die tijd gaat ieder zijn eigen weg. Geert vertrekt met een tuk-tuk richting de zoo. Via de straatjes wandel ik naar de Wat Prea. Een indrukwekkende tempel midden in Chiang Mai. Een tuk-tuk driver wil mij een sight seeing tour geven en begrijpt maar niet dat ik liever ga lopen. Vanaf de Wat Prea loop ik richting de Wat Chedi Luang. Ik loop echter verkeerd en kom in de buurt van de Ping rivier. Dan maar verder naar de rivier. Onderweg verstuur ik in een internet-café mails naar het thuisfront. Vanaf de Ping-rivier loop ik richting de Night-market. Overdag is het een stille boel. Ik lunch bij het German-restaurant en daarna ga ik weer op weg naar de Wat Chedi Luang. Terwijl ik een foto wil maken, loop ik langs de monniken. Zij houden een monk-chat. Op een bord staat dat ze teleurgesteld zijn als je vragen hebt en toch doorloopt. Ik schuif aan bij een van de tafeltjes en krijg van een monnik uitleg over het boeddhisme, Thailand en ook over de verschillende kleuren van hun gewaden. Zij gebruiken de monk-chat om hun Engels te oefenen. Het gesprek is vrijblijvend. Na afloop maken we een gezamenlijke foto’s en koop ik een boekje over het boeddhisme van hen. Rond kwart voor vijf ben ik weer bij de Night Market. Geert komt net aan rijden in de tuk-tuk. We eten bij een restaurantje in de roze buurt. Direct komt een Thaise naast ons zitten. Ze wil 4op’n rij spelen. We bedanken haar vriendelijk. Het eten is er prima. Ik heb lekker Thais gegeten.
’s Avonds lopen we over de markt en om negen uur rijden we met het busjes terug naar het hotel. Op de kamer pak ik mijn koffer in. In neem het reisprogramma voor de komende dagen door en ga daarna slapen.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Thailand':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Bangkok (Dag 1)
‘De koning is jarig!’ (Dag 2)
Het Grand Palace van Bang.. (Dag 3)
Met de roeiboot over de F.. (Dag 4)
Per trein aangekomen in C.. (Dag 5)
Raften op een bamboevlot (Dag 6)
Bezoek aan de toeristisch.. (Dag 7)
Engels oefenen met de mon.. (Dag 8)
Fietsen door oud Sukhotha.. (Dag 9)
Apen, apen en vooral apen.. (Dag 10)
Gebeten door een hond (Dag 11)
Lastig gevallen door stra.. (Dag 12)
Het paradijseiland Ko Sam.. (Dag 13)
Op de fiets door Pattaya (Dag 14)
Terug op Schiphol (Dag 15)


Reisroute
Programma