Reisverslag Rondreis Thailand


Ga naar: Home  Thailand  Foto's


Thailand > Fietsen door oud Sukhothai

De wekker loopt om half zeven af. Na het ontbijt vertrekken we richting Sukhothai. Onderweg bezoeken we het Friends of the Asian Elephant olifantenhospitaal in Lampang. In dit hospitaal worden gewonde olifanten verzorgd. De meeste olifanten zijn gewond geraakt doordat ze op landmijnen gestapt zijn. Ook de bekende olifant Motola vindt hier onderdak. Deze olifant is in Birma op een landmijn gelopen. Op Discovery wordt regelmatig aandacht aan hem besteed. We rijden met de busjes verder naar Sukhothai voor de lunch. In een groot restaurant wordt een lunchbuffet geserveerd en krijgen wij live-
Sukhothai
muziek. Helaas klinkt de zang niet helemaal zuiver, maar het is goed bedoeld. Na de lunch rijden we een klein stukje terug om Sukhothai te zoeken. Bij de fietsverhuurder zoeken we allemaal een passende fiets uit. Op de fiets rijden we het nationale park Sukhothai in. Sukhothai is de oude hoofdstad van Thailand en zeer veel ruïnes van Chedi’s en van tempels zijn nog in tact. Toy is minder behendig met haar fiets. Bij de eerste bezienswaardigheid rijdt zij de heg in. Haar remmen functioneren niet zo goed, zegt ze. Bij het standbeeld van de koning kun je de toekomst laten voorspellen. Door de grote bel te luiden en een nummertje te trekken, wordt de toekomst bepaald. Toy vertaalt de briefjes. Bij mij kijkt ze ernstig. Ik zal hard moeten werken, maar uiteindelijk wordt dit beloond. We fietsen door naar de Wat Malhatat. Dit tempelcomplex is een van de grootste in het centrale gedeelte van Sukhothai. In het tempelcomplex bevindt zich een verzameling van chedi’s, Boeddhabeelden en andere bouwwerken. De tempels stralen een rust uit als je er doorheen wandelt. De rust wordt echter al snel verstoord door een Thaise schoolklas. Zij oefenen hun Engels en hebben vragen opgeschreven. Aangezien wij op dat moment de enige toeristen bij deze tempel zijn, worden wij allen onderworpen aan een kruisverhoor en meerdere malen. Gelukkig durven niet alle Thaise kinderen de confrontatie aan en kunnen we op de fiets verder naar de andere tempels. Op de fiets rijden we door het complex. Naar het centrale deel van Sukhothai bestaan nog vier complexen om te bezoeken. Deze zijn echter minder de moeite waard en dit zou een dag vergen om ze allemaal te bezoeken.
Schoolkinderen
Wij rijden op onze fietsen weer naar de uitgang van het park. Bij de fietsverhuurder staan onze busjes weer gereed. Rond half vijf rijden we Phitsanulok binnen voor de overnachting. Het hotel ligt wat buiten het centrum. We worden ontvangen met een welkomstdrankje. De koffers worden ondertussen naar de kamer gebracht. We besluiten eerst te gaan zwemmen. Hier treffen we ook de andere reisgenoten weer aan.
’s Avonds wandelen we naar het centrum van Phitsanulok. We hebben in het hotel om een kaart gevraagd, maar deze kaart is niet zo duidelijk. Onderweg proberen we enkele keren de weg te vragen, maar door de taalbarrière valt dit niet mee. Uiteindelijk komen we in het centrum uit. Bij de rivier klimt Geert naar één van de woonboten zo’n tien meter lager en overhandigt zijn oude T-shirts. Ook hier gaat de conversatie met gebaren, maar we hebben wel de indruk dat ze er blij mee waren. In een restaurant eten we en kijken ondertussen op een groot scherm de finale van de Azie-cup tussen Thailand en Vietnam. Thailand wint in de verlenging, maar echt uitbundig wordt niemand. Wij bijna wel toen we onder het scherm door twee ratten van de bijkeuken naar de keuken zien lopen. Niemand schijnt daar mee te zitten. Na nog een biertje genomen te hebben, lopen we naar het hotel terug om te gaan slapen.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Thailand':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Bangkok (Dag 1)
‘De koning is jarig!’ (Dag 2)
Het Grand Palace van Bang.. (Dag 3)
Met de roeiboot over de F.. (Dag 4)
Per trein aangekomen in C.. (Dag 5)
Raften op een bamboevlot (Dag 6)
Bezoek aan de toeristisch.. (Dag 7)
Engels oefenen met de mon.. (Dag 8)
Fietsen door oud Sukhotha.. (Dag 9)
Apen, apen en vooral apen.. (Dag 10)
Gebeten door een hond (Dag 11)
Lastig gevallen door stra.. (Dag 12)
Het paradijseiland Ko Sam.. (Dag 13)
Op de fiets door Pattaya (Dag 14)
Terug op Schiphol (Dag 15)


Reisroute
Programma