Reisverslag Stedentrip Barcelona


Ga naar: Home  Spanje  Foto's


Spanje > De Gaudi mozaïeken

Wanneer ik wakker word, regent en onweert het buiten. Het gaat behoorlijk te keer. Het ziet er niet naar uit dat het snel droog wordt. Ik besluit eerst in het hotel te ontbijten. Een prima ontbijt buffet. Na enig oefenen begrijp ik hoe ik lekkere koffie uit de machine kan krijgen. Rond tien uur ga ik met de regenjas en paraplu er op uit.
Het Case Batllo
Het regent niet meer zo hard. Op de Ramblas bezoek ik de Mercat de la Boqueria, de overdekte markt met veel fruit- en visstalletjes. Via de omliggende straatjes kom ik bij het museum van d'Art aan. De regen is overgegaan in miezeren. Ik besluit daarom het museum niet met een bezoek te vereren en de lichte regen te trotseren. Ik kruis de Ramblas en kom weer bij het plein Av. Catedral voor de kathedraal. Ik bezoek de indrukwekkende kathedraal Santa de Eulàlia en het naburige klooster. Buitengekomen blijkt het droog te zijn en de lucht is flink opgeklaard. Via de wijk Barri Gotic loop ik door de kleine straatjes in de richting van de Plaça de Catalunya. Onderweg bestel ik een broodje en een cappuccino. Na het eten loop ik langs het Palau de la Musica, een fraai theater uit begin 1900. De rondleiding begint pas over een half uur. Dit vind ik te lang duren en besluit verder te lopen. Op de Plaça de Catalunya wil ik in de toeristinfo informatie vragen over de treinreis naar Figueres. De rij is echter zo enorm, dat ik hier van af zie. Ik wandel vanaf de Plaça de Catalunya de Rambla de Catalunya in. Op nummer 43 heeft Antoni Gaudi het Casa Batlló ontworpen. Het huis in door Gaudi voorzien van de bijzondere figuren, golvende muren en de typische Gaudi-mozaïeken. Hij heeft ook bijzondere snufjes ingebouwd op het gebied van luchtcirculatie en lichtinval. Ik dwaal door het Casa Batilló. Voor de uitleg luister ik naar een telefoon, waarop ik per ruimte de informatie kan starten.
De traditionele Gaudi mozaieken
Weer buiten probeer ik om het Casa Batlló op de foto te zetten, maar door de zoninval is dit op dit tijdstip een onmogelijke opgave. Aan de overzijde van de straat drink ik een biertje. Ik vervolg via de Rambla de Catalunya en loop door naar het Casa Milà, het tweede huis ontworpen door Gaudi in deze straat. De buitenkant van het huis is in de prachtige Gaudi stijl. Ik bezoek enkel de boekshop onder het gebouw. Daarna wandel ik via dezelfde straat weer terug naar het centrum. Het lijkt mij leuk om in de nabijheid van mijn hotel, op de Plaça Reial, iets te gaan drinken. Via de Ramblas kom ik bij het plein. In het zonnetje geniet ik van een biertje. Na een korte tussenstop op de hotelkamer loop ik 's avonds de wijk achter het hotel in op zoek naar een gezellig eetzaakje. Op het plein voor de Sant Agusti kerk is een leuk terrasje. Ik breng ook een bezoekje aan de kerk. Wanneer de lichten gedoofd worden, ga ik snel weer naar buiten. Op het terras op het plein eet ik. Ik loop terug naar het hotel door de wijk Barri Gotic. Ook hier liggen gezellige eetzaakjes. Misschien leuk voor morgen?


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Stedentrip Barcelona':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Aankomst in Barcelona (Dag 1)
De Gaudi mozaïeken (Dag 2)
Het Museu Dalí in Figuer.. (Dag 3)
De Sagrada Familia (Dag 4)
Het kunstzinnige Parc Gü.. (Dag 5)