Reisverslag Stedentrip Barcelona


Ga naar: Home  Spanje  Foto's


Spanje > De Sagrada Familia

Vandaag gaat mijn looproute allereerst via de Ramblas naar de Plaça de Catalunya. Hier koop ik tickets voor de bus Turístic. In een open dubbeldekker word je van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid gereden. De bussen rijden drie verschillende routes. Ik kan onbeperkt in- en uitstappen. Ik start in de blauwe route. Via de Rambla de Catalunya rijd ik langs de Case Batlló en de Casa Mìla.
Sagrada Familia
Onderweg wordt het weer dreigend. Net bij het Station de Sants breekt een korte bui los. Iedereen duikt naar het benedendek. Gelukkig is het na enkele minuten weer droog en kan ik vanaf het bovendek weer van het uitzicht genieten. Bij het strand van Barcelona stap ik over op de groene lijn. Deze lijn rijdt speciaal voor het Forum en maakt een tour door de noordelijke wijken van Barcelona. Hier is de afgelopen jaren veel opgeknapt en zijn nieuwe kantoren en winkelcentra verrezen. Na het rondje door deze wijk, stap ik uit. Ik maak een wandeling langs het strand. Op een terrasje bestel ik wat te drinken. Ik geniet van het uitzicht. Het is inmiddels lekker weer geworden en ik besluit lopend naar de Sagrada Família te gaan. Dit is ongeveer 2½ kilometer door de stad. Onderweg passeer ik de dierentuin en enkele parken. In het park, nabij het Station del Nord, bestel ik een stokbroodje. Daarna wandel ik door richting de Sagrada Familia. Al van ver zijn de toppen van de enorme kathedraal zichtbaar. De beroemde torens van Antoni Gaudi steken ver boven de stad uit. De rij bij de ingang valt gelukkig mee en zo sta ik al snel in de Sagrada Família. Het is grappig om de vorderingen te zien in de afgelopen drie jaar. Toen stond ik hier ook. Met name aan de toekomstige hoofdingangzijde is de bomenstructuur van de pilaren nu goed te zien. Aan de andere kant van de kerk beklim ik de torens. De lift is buiten werking dus zit er niets anders op dan de trap te nemen. Bij de andere ingang werkt de lift wel, maar hier staat een zeer lange rij. Via de smalle trappetjes bereik ik via de torens de overbrugging op ruim 50 meter hoogte. Vanaf dit bruggetje tussen de twee middelste torens heb ik een goed uitzicht over de bouwactiviteiten en de stad. Het is bijna niet voor te stellen dat de Sagrada Familia uiteindelijk nog ruim tweemaal zo hoog wordt, met een top van zo'n 150 meter hoogte. In het museum is op de maquette goed te zien hoe het gebouw er uiteindelijk uit komt te zien en hoe Gaudi het bedoeld heeft. De diapresentatie (met Frans commentaar) laat de ontwikkelingen tot nu toe zien. Na mijn bezoek sluit ik af met een biertje op één van de terrassen voor de kerk.
De verlichte fonteinen voor het museum
Daarna stap ik weer op de toeristenbus en rijd via de rode route verder. Onderweg stap ik over op de blauwe lijn en bij het Plaça de Espanya stapten we uit. De twee Venetiaanse torens markeren de weg naar het Nationaal museum. Het museum is te bereiken via een brede weg met aan weerzijde roltrappen om naar boven te komen. In het midden ligt een grote fontein waar ik neerstrijk om wat te drinken. Het begint inmiddels al schemerig te worden. Terwijl ik dat zit, start de watershow in de fonteinen. Met diverse figuren van water en een fraaie verlichting voltrekt zich een mooi schouwspel voor mij. Rond negen uur 's avonds wandel ik langs het museum richting de bushalte. Helaas blijkt net een kwartier ervoor de laatste bus gereden te hebben. Ik ga lopend langs het park de berg af richting het centrum. Onderweg zie ik een leuk terrasje waar ik besluit om te gaan eten. Rond middernacht loop ik terug naar mijn hotel.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Stedentrip Barcelona':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Aankomst in Barcelona (Dag 1)
De Gaudi mozaïeken (Dag 2)
Het Museu Dalí in Figuer.. (Dag 3)
De Sagrada Familia (Dag 4)
Het kunstzinnige Parc Gü.. (Dag 5)