Reisverslag Rondreis Egypte


Ga naar: Home  Egypte  Foto's


Egypte > Op weg naar Sharm El-Naga

Rond zeven uur zitten we voor de laatste keer aan het ontbijt in het hotel in Luxor. Ik heb weinig trek. Een nieuwe diaree aanval is de oorzaak. Om acht uur 's morgens vertrekt het konvooi naar Hurgada. Met meer dan honderd busjes en touringcars rijden we richting Hurgada. Wij zullen niet meerijden tot Hurgada, maar zo'n 25 kilometer ten zuiden ervan afhaken. Onderweg is een koffiestop gepland. Hier is het extreem druk door alle toeristen uit Hurgada. Het verschil tussen de toeristen uit Hurgada en de overige toeristen is goed te zien. Er loopt zelfs iemand op naaldhakken in het zand. Om half één komen we in de buurt van Sharm El-Naga. Net ervoor, bij Safaga, verliest onze bus een koffer van het dak. Gelukkig zien we de koffer vallen en kan Camel snel stoppen. Het blijkt de tas van Frits te zijn. Hopelijk is er niets beschadigd en hopelijk is er verder niet al eerder iets van het dak gevallen. Even verderop is de afslag Sharm El-Naga.
Sharm El Naga
Na enkele honderden meters houdt de asfaltweg op en rijden we nog ongeveer een kilometer naar het ressort Sharm El-Naga. Het ressort bestaat uit een baai, met parasolletjes op het strand en een twintigtal appartementen. Het ziet er allemaal netjes uit. Naast de echte gasten zijn er ook veel dagjesmensen uit Hurgada om te zonnen en te duiken. In het appartement ga ik snel naar het toilet. Ik herhaal dit nog enkele keren. Voorzichtig neem ik wat te eten voor de lunch (en weer naar toilet). De diaree heeft weer lekker doorgezet. 's Middags tuigen we naar het strand. We huren een snorkeluitrusting en zoeken een plaatsje op het strand. In de zon is het lekker toeven, maar de noordoosten wind maakt het behoorlijk fris. Het valt dan ook niet mee om het water in te gaan. Hoewel men zegt dat het water 27 °C is (het lijkt er niet op), maakt de wind het zwemmen wat onbehagelijk Zolang je maar goed in het water blijft is het goed te doen. Al snorkelend zwemmen we tussen de vissen door en langs het koraal. Een zeer indrukwekkende ervaring. Met de onderwatercamera probeer ik het uitzicht vast te leggen op foto.
Snorkelen
Het valt niet mee om door de duikbril te onderscheiden wat nu precies wel en niet op de foto komt. Ik gok maar wat. Thuis zien we het resultaat wel. Bij het boven water komen, is de wind weer merkbaar. Snel droog ik me af en laat me verder opdrogen in de ondergaande zon. Omdat ik niet echt warm word, besluit ik terug naar het appartement te gaan. Ik neem een flinke warme douche. Ik heb het nog steeds koud en duik onder de dekens. Ik heb koorts en diaree. Dit precies op de laatste avond, dat we echt kunnen doorhalen. Geert laat wat thee en brood brengen. De ober stond er op dat Geert het niet zelf ging brengen. Later komt ook Mohammed op ziekenbezoek met enkele medicijnen tegen de koorts. Ook geeft hij een sterkere diaree-remmer (sterker dan immodium). Ik slaap tot de volgende morgen en af en toe bezoek ik ’s nachts het toilet.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Egypte':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Aankomst in Cairo (Dag 1)
Het Suikerfeest in Cairo (Dag 2)
Wandeling door Cairo (Dag 3)
Slapen op het woestijnzand (Dag 4)
Het middeleeuwse stadje E.. (Dag 5)
Op een kameel naar de Oase (Dag 6)
Eten bij de Nubiërs in A.. (Dag 7)
High Tea in Hotel Old Cat.. (Dag 8)
Zeilen op de Nijl (Dag 9)
De tempels van Karnak en .. (Dag 10)
Te gast op een Egyptische.. (Dag 11)
Op weg naar Sharm El-Naga (Dag 12)
Een dagje aan het strand (Dag 13)
Het Egyptisch museum (Dag 14)
Schiphol (Dag 15)


Reisroute
Programma