Reisverslag Rondreis Egypte


Ga naar: Home  Egypte  Foto's


Egypte > Een dagje aan het strand

Ik slaap lekker uit, tot na negen uur. Het gaat ook direct weer een stuk beter. Voorzichtig neem ik wat eten bij het ontbijt. Daarna gaan we naar het strand. Het ressort, waar wij vannacht praktisch de enige gasten waren, is ingenomen door een honderdtal dagjesmensen uit Hurgada. Zij komen genieten van de baai. Daarom liggen wij allemaal bij één parasol.
Koraal
Het waait ook vandaag behoorlijk, dus moeten we dicht bij de grond blijven. De Hurgada-toeristen laten zich ondertussen rondrijden op een kameel over het strand. 's Middags gaan we snorkelen in de zee. Ik ga dit keer een stuk verder dan gisteren. Hier is het koraal nog mooier en vooral kleurrijker. Ondertussen zijn anderen van de groep een duikles aan het volgen. Het is al behoorlijk laat in de middag als we bij de parasolbar lunchen. Rond vier uur ga ik naar de kamer. Ik doe een dutje op bed. Dit is de voorbereiding op de lange nacht die ons te wachten staat.
Om acht uur is het buffetdiner. Ik beperk me tot de soep, water en brood. Tijdens dit diner bedanken we ook onze chauffeur Camel en geven hem een fooi. Na het diner vertrekt iedereen naar de kamers voor twee, tweeënhalf uur slaap. Om half één staat namelijk de wekker al weer geprogrammeerd voor onze tocht naar Cairo. Om aan te kunnen sluiten bij het konvooi van dagjesmensen vanuit Hurgada moeten we rond drie uur in Hurgada zijn. Dit betekent uiterlijk om één uur vertrekken.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Egypte':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Aankomst in Cairo (Dag 1)
Het Suikerfeest in Cairo (Dag 2)
Wandeling door Cairo (Dag 3)
Slapen op het woestijnzand (Dag 4)
Het middeleeuwse stadje E.. (Dag 5)
Op een kameel naar de Oase (Dag 6)
Eten bij de Nubiërs in A.. (Dag 7)
High Tea in Hotel Old Cat.. (Dag 8)
Zeilen op de Nijl (Dag 9)
De tempels van Karnak en .. (Dag 10)
Te gast op een Egyptische.. (Dag 11)
Op weg naar Sharm El-Naga (Dag 12)
Een dagje aan het strand (Dag 13)
Het Egyptisch museum (Dag 14)
Schiphol (Dag 15)


Reisroute
Programma