Reisverslag Rondreis Egypte


Ga naar: Home  Egypte  Foto's


Egypte > Het Egyptisch museum

De laatste dag van de vakantie is aangebroken. Gelukkig kunnen we goed van deze dag genieten. Om half één 's nachts loopt de wekker af. Slaperig loop ik naar de bus. Buiten is het fris. De bagage hebben we gisteravond al bij de bus afgegeven en deze ligt al op het dak (hopelijk nu wel vast).
Egyptisch museum
Bij de receptie krijgen we een ontbijtpakket en daarna stappen we de bus in. De strijdt voor de beste plekken is al gestreden. Blijkbaar zijn de anderen nog eerder op gestaan. Om één uur rijden we Sharm El-Naga uit richting Hurgada. Enkele uren later sluiten we in Hurgada aan bij het konvooi richting Cairo. Met meer dan vijftig bussen gaan we op weg. Voor de meeste toeristen wordt dit een dagtocht naar Cairo. Het konvooi bestaat dan ook voornamelijk uit de grotere touringcars. Ik bedenk me dat deze bussen waarschijnlijk betere stoelen hebben om ’s nachts te slapen. Opgevouwen in de stoel probeer ik wat te slapen. Af en toe pak ik enkele uurtjes mee. Het is lastig om een goede slaaphouding te vinden. Ook stinkt het in de bus. Het lijkt wel of er een gaatje in de uitlaat zit. De lucht van uitlaatgassen hangt in de bus. Bah! Bij de provinciegrens tussen Hurgada en Cairo houden we een korte pauze. Hier wisselt de politie, die ons begeleidt. Het is inmiddels zes uur en een welkome gelegenheid om de benen te strekken.
Om iets voor tien uur rijden we Cairo binnen. Cairo is nog net zo druk, als wij het aan het begin van onze vakantie ervaren hebben.Bij het hotel krijgen we de gelegenheid om te douchen op de kamers. Als de bus net weg is, blijkt dat Geert zijn portemonnee in de bus heeft laten liggen. Mohammed gaat snel met een taxi achter Camel met de bus aan. Om half twaalf staat iedereen, inclusief Mohammed met de portemonnee van Geert, in de hal van het Hotel. Het lijkt eigenlijk of we er al een hele dag op hebben zitten. We wandelen naar het centrum van Cairo en steken de Nijl over.
Groepsfoto
We lopen door naar het Egyptisch museum. Bij het museum moeten we de foto- en videocamera's afgeven. Binnen mogen we geen opnames maken. We verzamelen alle camera's in één rugtas en leveren deze in. Het Egyptisch museum biedt een overzicht van de oudheid van Egypte. Vele voorwerpen uit de geschiedenis zijn hier tentoongesteld. Mohammed geeft in het museum een uitleg over onder andere de steen van Rosette. De steen is een replica. Het origineel staat in het British museum in Londen. Hij laat de beelden zien van Hatsjepsoet en Toutanchamon. Vooral de tombe en het dodenmasker van Toutanchamon zijn zeer indrukwekkend. Dit is zeker het hoogtepunt van het museum. Het museum herbergt zoveel schatten uit de oudheid, dat het onmogelijk is om alles te bekijken. Ook begint bij mij de vermoeidheid toe te slaan. Om drie uur lopen we daarom terug richting het hotel en sommigen richting de Mac. Na een korte rustpauze in de hotelkamer verzamelen we 's avonds voor een diner aan boord van een Nijlcruise inclusief show. Met de bus worden we er naar toe gebracht. Wij zijn de eerste groep, die arriveert. Snel worden we gevolgd door grote groepen Japanners en Taiwanezen. Zodra het buffet geopend is, stormen zij massaal op het buffet af, om vooral niets te kort te komen. Het voor-, hoofd- en nagerecht wordt door hen gelijktijdig ingeslagen. Nadat de storm overgetrokken is, sloten wij aan voor het buffet. Er is gelukkig nog voldoende beschikbaar. Na het eten wordt een show opgevoerd met o.a. een buikdanseres en een acrobaat. Erg toeristisch maar wel leuk. Omdat het de laatste avond met Mohammed is, bedankt Frits hem namens de groep. Ook overhandigt hij hem een enveloppe. Mohammed geeft aan dat hij het een hele leuke groep heeft gevonden en dat dit niet altijd zo is. Rond tien uur rijden we terug naar het hotel. We hebben nog even tijd op de kamer. Rond half één rijden we naar de luchthaven. We checken in voor de vlucht naar Amsterdam, lopen door de douane en gaan ons vliegtuig in. Helaas zit iedereen verspreid door het vliegtuig. Onderweg heb ik een krantje gelezen, video gekeken, gegeten en geslapen.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Egypte':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Aankomst in Cairo (Dag 1)
Het Suikerfeest in Cairo (Dag 2)
Wandeling door Cairo (Dag 3)
Slapen op het woestijnzand (Dag 4)
Het middeleeuwse stadje E.. (Dag 5)
Op een kameel naar de Oase (Dag 6)
Eten bij de Nubiërs in A.. (Dag 7)
High Tea in Hotel Old Cat.. (Dag 8)
Zeilen op de Nijl (Dag 9)
De tempels van Karnak en .. (Dag 10)
Te gast op een Egyptische.. (Dag 11)
Op weg naar Sharm El-Naga (Dag 12)
Een dagje aan het strand (Dag 13)
Het Egyptisch museum (Dag 14)
Schiphol (Dag 15)


Reisroute
Programma