Reisverslag Rondreis Nepal en Tibet


Ga naar: Home  Nepal  Tibet  Foto's


Tibet > Het fotogenieke Yumbu Lagangpaleis

We pakken de koffers weer en na het ontbijt verlaten we Samye. De bagage wordt weer op het dak geladen. Hoewel wij de bus alleen gehuurd hebben willen verschillende Tibetanen met ons meerijden met een staanplaats. Wij vinden het prima en de bus vult zich. Bij de boot wordt de bagage overgeladen en we varen naar de overzijde. De stroming staat gunstig en in een half uurtje naderen we de overzijde. Vlak voor de andere oever worden de zwemvesten weer uitgedeeld. Waarschijnlijk is alleen aan deze kant controle. Het ziet er niet naar uit dat de stroming in het water hier gevaarlijker is. Aan de overzijde staat onze chauffeur ons weer op te wachten. Hij heeft ondertussen de band laten repareren.
Yumbu Lagangpaleis
Met de bus rijden we naar het Yumbu Lagangpaleis. Onderweg passeren we mooie bergen en opvallend genoeg ook prachtige zandduinen. Het Yumbu Lagangpaleis ligt precies boven op een rotspunt en is daardoor prachtig voor de foto. Het paleis is net als de meeste kloosters in Tibet geheel gerestaureerd na de verwoestingen tijdens de culturele revolutie. Het paleis is zeer toeristisch. Bij het parkeerterrein worden we direct aangesproken door verkopers en we kunnen kiezen voor een ritje op een paard, ezel, yak en zelfs kameel. Wij kiezen voor de benenwagen. Verkopers van vlaggetjes en kettingen lopen de gehele weg naast ons, ondanks ons “nee”. Het entree voor het paleis is relatief duur (70 Yuan;ongeveer 7 euro), zeker omdat het paleis binnen maar twee vertrekken heeft. Van buiten is het paleis daarentegen veel mooier. We klimmen op de nabijgelegen berg voor een nog mooier kodak-punt.
Weer terug in de bus rijden we weer in de richting van Lhasa. Er staat eigenlijk nog een tempel op het programma, maar er heerst een zekere tempelmoeheid. Jozalien stelt voor de tempel over te slaan en iedereen vindt het wel prima. Er komen nog tempels en kloosters genoeg gedurende de reis.
We lunchen onderweg en rijden daarna in vier uur terug naar Lhasa. Bij het hotel pikken we de bagage op en rijden door naar het New Mandela hotel. Het hotel ligt precies aan de andere kant van de Tibetaanse wijk. Het is lekker om onder de warme douche te kunnen stappen en ook het vaste toilet voelt weer lekker aan. De darmen zijn nog wel van slag, maar ik heb er niet zo’n hinder meer van. In het hotel treffen we ook Herman weer. Het gaat gelukkig weer beter met hem, zodat hij gewoon de reis voort kan zetten.
Zonsondergang Jokhang plein
’s Avonds eten we op het dakterras van het New Mandela restaurant aan de rand van het Barkhor Square. Vanaf het terras zien we de zonsondergang over de Jokhang tempel. Na het eten lopen we in het donker terug naar het hotel. Het hotel ligt minder leuk als het vorige hotel, maar we moeten het er mee doen. We kopen extra water in het winkeltje naast het hotel en gaan naar bed.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Nepal en Tibet':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Tussenlanding in de woest.. (Dag 1)
Eerste indrukken van Kath.. (Dag 2)
Durbar Square in de wijk .. (Dag 3)
Uitzicht op de Himalaya b.. (Dag 4)
Mogen we het Potala palei.. (Dag 5)
Bezoek aan het Drepung Kl.. (Dag 6)
Debatterende monniken in .. (Dag 7)
Het oudste klooster van T.. (Dag 8)
Beklimming naar de medita.. (Dag 9)
Het fotogenieke Yumbu Lag.. (Dag 10)
Sky burial bij het Drigun.. (Dag 11)
Aan de Tibetaanse boterth.. (Dag 12)
Het zwaar verwoeste Gande.. (Dag 13)
De aanbidding van Boeddha (Dag 14)
Het heilige Yamdrok Tsome.. (Dag 15)
De stupa van het Kumbum k.. (Dag 16)
Tibetanen als slaven in P.. (Dag 17)
Tempelmoeheid? (Dag 18)
Niemand kent ons hotel (Dag 19)
Tentenkamp op vijf kilome.. (Dag 20)
Basecamp Mount Everest op.. (Dag 21)
Wel of geen wegwerkzaamhe.. (Dag 22)
Terug in Nepal (Dag 23)
De koningstad Bhaktapur (Dag 24)
Midden in de nacht in Doha (Dag 25)


Reisroute
Programma