Reisverslag Rondreis Nepal en Tibet


Ga naar: Home  Nepal  Tibet  Foto's


Nepal > De koningstad Bhaktapur

De laatste dag is aangebroken. We zijn vanmorgen niet gewekt voor de zonsopkomst. Dat betekent dat het nog bewolkt is. Anders zouden we om zes uur gewekt worden door het personeel. Toch was ik rond zes uur zelf ook al wakker. Dit komt door het 2¼ tijdsverschil met Tibet. We blijven heerlijk op bed liggen tot het ontbijt.
Bhaktapur
We rijden weg uit Dhulikel en gaan op weg naar Kathmandu. De weg is een stuk beter en daarom rijden we vandaag in een normale bus. Onderweg zien we weer het drukke straatleven en de prachtige groene rijstvelden. In Bhaktapur, één van de drie koningssteden in de Kathmandu vallei stappen we uit voor een bezoek aan het stadje Bhaktapur. Omdat niet iedereen mee gaat en omdat sommigen extra dagen blijven in Kathmandu, nemen we hier al afscheid van de eerste reisgenoten. Gek idee eigenlijk. Ook maken we voor een hele brede boom een groepsfoto. De gids wordt overladen met alle camera’s. Daarna rijdt de bus verder naar Kathmandu, wij blijven achter.
We lopen naar het centrum van de stad. Bhaktapur is vergelijkbaar met Durbar Square in Kathmandu, alleen is Bhaktapur minder toeristisch en veel uitgebreider. Bij de toegangspoort kopen we en ticket en direct worden we belaagd door gidsen en studenten die zeggen dat ze graag Engels willen oefenen. We hebben vandaag geen zin in een gids en wimpelen ze af (wat nog niet mee valt).
Straatjes Bhaktapur
We bezoeken het complex. We slenteren over de pleinen, klimmen op de tempels en genieten van het uitzicht. Ook dwalen we door de straten van de stad. Het is ruim dertig graden en dat is goed te merken ook. In de straatjes speelt het dagelijkse leven zich gewoon af, terwijl wij hiervoor een ticket gekocht hebben. Families zitten op de stoep voor hun huizen, kinderen worden op straat gewassen, fruit wordt verkocht vanaf de bagagedrager van een fiets en houtbewerkers bouwen kasten op straat. Op het centrale plein eten we tussen de middag in een voormalige tempel. Hier hebben we uitzicht over de souvenirstalletjes en het plein.
’s Middags lopen we de wijk uit en zoeken een taxi op. De chauffeur rijdt ons terug naar Kathmandu. De afstand is maar twaalf kilometer, maar het is erg druk op straat. De chauffeur gebuikt veelvuldig zijn claxon (ook als het helemaal vast staat) en rijdt via kleine sluiproutes door de stad. Vijftig minuten later staan we weer midden in de drukte van de wijk Thamel. In de smalle straatjes kopen we de laatste herinneringen voor thuis. Even over half vijf rijden we van het hotel (waar onze bagage opgeslagen lag voor vandaag) naar het vliegveld. Op de luchthaven weer de gebruikelijke controles en douaneformaliteiten. Ook wordt de bagage weer geopend en word ik drie verschillende keren gefouilleerd. Grappig dat bij de derde keer vlak voor het betreden van het vliegtuig nog bij een Chinees lucifers aangetroffen worden. Even later stijgt het vliegtuig op voor de vlucht naar Doha in Qatar.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Nepal en Tibet':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Tussenlanding in de woest.. (Dag 1)
Eerste indrukken van Kath.. (Dag 2)
Durbar Square in de wijk .. (Dag 3)
Uitzicht op de Himalaya b.. (Dag 4)
Mogen we het Potala palei.. (Dag 5)
Bezoek aan het Drepung Kl.. (Dag 6)
Debatterende monniken in .. (Dag 7)
Het oudste klooster van T.. (Dag 8)
Beklimming naar de medita.. (Dag 9)
Het fotogenieke Yumbu Lag.. (Dag 10)
Sky burial bij het Drigun.. (Dag 11)
Aan de Tibetaanse boterth.. (Dag 12)
Het zwaar verwoeste Gande.. (Dag 13)
De aanbidding van Boeddha (Dag 14)
Het heilige Yamdrok Tsome.. (Dag 15)
De stupa van het Kumbum k.. (Dag 16)
Tibetanen als slaven in P.. (Dag 17)
Tempelmoeheid? (Dag 18)
Niemand kent ons hotel (Dag 19)
Tentenkamp op vijf kilome.. (Dag 20)
Basecamp Mount Everest op.. (Dag 21)
Wel of geen wegwerkzaamhe.. (Dag 22)
Terug in Nepal (Dag 23)
De koningstad Bhaktapur (Dag 24)
Midden in de nacht in Doha (Dag 25)


Reisroute
Programma