Reisverslag Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho


Ga naar: Home  Lesotho  Swaziland  Zuid Afrika  Foto's


Zuid Afrika > Overgewicht met Sinterklaas

We rijden Knysna uit en rijden via de N9 in de richting van Kaapstad. Morgen zullen we daar arriveren. De route loopt door de Tuinenroute. In Mossel Bay stoppen we bij het Dias museum. In het museum ligt een replica van het schip waarmee Bartolomeu Dias Afrika aan deed in 1487. Verder heeft het museum de 500 jaar oude Post Office Tree. In deze boom werden brieven gestopt, die door het volgende schip weer meegenomen werden naar Europa.
In Swellendam stoppen we voor een lunch in The Old Goal House. In dit restaurant zijn de zwarte werknemers mede-eigenaar. Een goed project om te steunen. Daarna rijden we Swellendam in om bij de Spar inkopen te doen voor de braai. Het is vanavond de laatste avond dat Gerhardt bij ons is. De dagen in Kaapstad zijn vrij in te delen. Als we Swellendam uitrijden worden we door de politie naar de weegbrug gedirigeerd. De bus blijkt te zwaar te zijn en we mogen niet verder.
De bus wordt gewogen
Vreemd want de bus zit nog niet eens helemaal vol. De druk op de achterwielen is hoog. Gerhardt en Hofard zijn druk aan het overleggen en aan het bellen. Ondertussen wordt de bus door politiebeambten opgemeten. Wij vermaken ons ondertussen met het kijken naar het wegen van echt zware vrachtwagens op de weegbrug. Er zit allemaal niet veel schot in. Uiteindelijk wordt er een apart busje geregeld. Hier stappen acht personen in. Als de bus opnieuw over de weegbrug gaat, blijkt de bus nog steeds te zwaar te zijn. Als iedereen voorin gaat zitten gaat het net aan goed. Dit kan niet kloppen! Enkele kilometers verder stopt het busje en stapt iedereen weer in de grote bus. Met een vertraging van twee uur rijden we verder naar Hoop National Park. Een natuurgebied aan de kust. We hebben hier vier-persoons huisjes. Snel steken we de barbecue aan, want we hebben redelijk veel vlees ingeslagen. Omdat het vandaag 5 december is en omdat het de laatste gezamenlijke avond is, spelen we het Sinterklaas-dobbelspel. Iedereen heeft een cadeau gekocht van ongeveer 50 Rand. Door met de dobbelsteen te gooien, kan het cadeau van eigenaar veranderen. Als de wekker na ongeveer drie kwartier afloopt is het cadeau voor jou. Dit leidt tot de nodige hilariteit.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Het regent in Johannesburg (Dag 1)
Op weg naar Graskop (Dag 2)
Mist op de Panoramaroute (Dag 3)
Het Kruger Park (Dag 4)
Game drive door het Kruge.. (Dag 5)
Op weg naar Swaziland (Dag 6)
Wandeling door Shewula (Dag 7)
Noodweer in de nacht (Dag 8)
Nijlpaarden in St Lucia W.. (Dag 9)
Op weg naar de Drakensber.. (Dag 10)
Onweer in de bergen (Dag 11)
Buspech … (Dag 12)
Rotstekeningen van de Bus.. (Dag 13)
Wandelen naar de waterval (Dag 14)
Door de Karoo naar Graaff.. (Dag 15)
De kust bij Port Elisabeth (Dag 16)
De Robberg in Plettenberg.. (Dag 17)
De natte Tuinenroute (Dag 18)
De township van Knysna (Dag 19)
Overgewicht met Sinterkla.. (Dag 20)
Richting Kaapstad (Dag 21)
Kaap de Goede Hoop (Dag 22)
Kaapstad vanaf Table Moun.. (Dag 23)
Terug naar huis … (Dag 24)


Reisroute
Programma