Reisverslag Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho


Ga naar: Home  Lesotho  Swaziland  Zuid Afrika  Foto's


Zuid Afrika > Richting Kaapstad

We ontbijten met z’n vieren in het huisje. Vanmorgen vroeg is de aanhanger gewisseld van de bus. Vanuit Kaapstad is een nieuwe aanhanger gebracht. De oude was niet goed, zegt Hofard. Het is niet helemaal duidelijk waarom. Of het komt door de dikke laag stof op de tassen gisteren, of dat het is voor de politiecontrole van gisteren. Daarna rijden we naar de duinen en de kust in het natuurgebied. De eigenaar van het natuurgebied woont aan de kust. Hij vertelde ons gisteravond dat hij gisteren nog enkele walvissen gezien had in zee. Hoewel de kans erg klein is, hebben we misschien wel een gelukje.
Strand De Hoop Nature reserve
Op het parkeerterrein bij de kust stappen we uit en wandelen naar het strand. De natuur, de zee en het witte zand zijn een prachtige combinatie. Ook de donkere en dreigende wolken boven ons en de harde wind maken het een mooie plek om te wandelen. Maar met deze wind is de kans op walvissen beperkt (zo niet nul). We turen over de oceaan en proberen onderscheid te maken tussen schuimkoppen en walvissen. Helaas we zien alleen maar golven. Na een half uurtje wandelen we terug naar de bus. Het gebied is prachtig om langere wandelingen te maken, maar we willen ook graag naar Kaapstad om daar tijd over te houden.
Het is ongeveer nog drie uur rijden naar Kaapstad. Althans als we doorrijden dan. Onderweg stoppen we bij een winkeltje annex restaurantje voor de koffie. Eerlijk gezegd heb ik gisteren zoveel gegeten en gedronken met de braai, dat ik voorlopig nog geen trek heb. Ik hang en loop wat rond door het winkeltje. Drie kwartier later stoppen we opnieuw. Nu voor de lunch. Ik stel bij Gerhardt voor om door te rijden naar Kaapstad, maar hij wil per sé stoppen voor de lunch. Bij het restaurant is een grote winkel voor antiek. Een prima plek om bussen te laten stoppen. Het zal wel iets zijn met provisie. Van mij hoeft dit allemaal niet en ik verwacht dit ook niet bij Sawadee. We gaan een eindje wandelen in de omgeving, maar het restaurant ligt ingeklemd tussen een drukke verkeersweg en vlakke weilanden. Mede door de harde wind geen aantrekkelijk omgeving om te wandelen. Dan maar wachten tot iedereen weer klaar is.
Kaapstad
Uiteindelijk komen we om drie uur bij het hotel aan in Kaapstad. Het zicht naar de Tafelberg is prima. Gerhardt had ons eerder geadviseerd direct naar de tafelberg te gaan, zodra hij zichtbaar is. Soms zit de berg dagenlang in de wolken. Maar … er staat vandaag te veel wind voor de gondel en kunnen we niet omhoog. Misschien morgen. Via de Compagniestuinen wandelen we naar het centrum. Een mooie brede laan door het park. Het doet heel vriendelijk aan, maar er wordt niet voor niets volop gewaarschuwd om alert te blijven in de stad. Gerhardt heeft ons afgeraden na vijf uur ’s middags – als de winkels gaan sluiten – terug te wandelen van het centrum naar het hotel. In het centrum informeren we bij een Tourist Information naar de mogelijkheden voor een excursie naar Kaap de Goede Hoop en naar Stellenbosch. Ook wil ik de Boulders Kolonie Pinguïns zien bij Simons Town. Na wat bellen blijken een aantal tours al vol te zitten. We overwegen om twee halve dagtochten te maken, maar gelukkig is er toch nog één combo-tour te vinden. Dan gaan we ’s morgens naar Cape Point en ’s middags naar Stellendam. Dit lijkt ons prima en we boeken de reis. We lopen verder door naar de Victoria & Alfred Waterfront complex. Het is spitsuur in de stad en het druk met mensen en verkeer in de stad. De Waterfront is gelukkig autovrij. De V&A Waterfront is een uitgaansgebied aan de haven met uitgebreide winkeltjes, veel restaurants en terrassen. Bij de vuurtoren drinken we een biertje en genieten van de boten in de haven, de mensen om ons heen en natuurlijk op de achtergrond de Tafelberg. We eten bij een visrestaurant en laten ons met de taxi bij het hotel afzetten.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Het regent in Johannesburg (Dag 1)
Op weg naar Graskop (Dag 2)
Mist op de Panoramaroute (Dag 3)
Het Kruger Park (Dag 4)
Game drive door het Kruge.. (Dag 5)
Op weg naar Swaziland (Dag 6)
Wandeling door Shewula (Dag 7)
Noodweer in de nacht (Dag 8)
Nijlpaarden in St Lucia W.. (Dag 9)
Op weg naar de Drakensber.. (Dag 10)
Onweer in de bergen (Dag 11)
Buspech … (Dag 12)
Rotstekeningen van de Bus.. (Dag 13)
Wandelen naar de waterval (Dag 14)
Door de Karoo naar Graaff.. (Dag 15)
De kust bij Port Elisabeth (Dag 16)
De Robberg in Plettenberg.. (Dag 17)
De natte Tuinenroute (Dag 18)
De township van Knysna (Dag 19)
Overgewicht met Sinterkla.. (Dag 20)
Richting Kaapstad (Dag 21)
Kaap de Goede Hoop (Dag 22)
Kaapstad vanaf Table Moun.. (Dag 23)
Terug naar huis … (Dag 24)


Reisroute
Programma