Reisverslag Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho


Ga naar: Home  Lesotho  Swaziland  Zuid Afrika  Foto's


Zuid Afrika > Kaapstad vanaf Table Mountain

Kabelbaan naar de Tafelberg
De wekker loopt al om zes uur af. Als het goed weer is gaan we vroeg naar de Table Mountain. Buiten waait het nog steeds behoorlijk. Ik betwijfel of de kabelbaan vandaag open zal gaan. De receptie kan ons nog niet helpen. Pas vanaf half acht kunnen zij informeren of de kabelbaan open gaat of niet. We besluiten met z’n zessen het risico te nemen. We bestellen een taxi. Net als we willen uitchecken blijken er problemen met de kamers te zijn. De vijf kamers die beschikbaar waren als dagkamers en waar onze bagage inmiddels staat, zijn toch niet beschikbaar. Er blijken twee kleine kamers beschikbaar te zijn. Dit zou besproken zijn met onze gids? Wij weten van niets en Gerhardt is hier niet geweest. Ook bij het ontbijt vanmorgen was er al discussie of we moesten betalen voor het ontbijt of niet. Geïrriteerd over het hotel, zetten we snel de koffers in de nieuwe kamers. De taxichauffeur staat inmiddels al op ons te wachten.
Als we bij de Tafelberg aankomen staan er al mensen te wachten. Het personeel twijfelt, maar ze zijn wel bezig alle parasollen uit te klappen. Wij sluiten aan in de rij en wachten op wat komen gaat. Normaal gaat de lift om acht uur open, maar om acht uur gebeurt er nog niets. Tegen half negen komt er beweging. Een testrit verloopt blijkbaar succesvol en de kassa gaat open. Uiteindelijk zitten wij in de tweede gondel naar de 1.086 meter hoge Tafelberg. De gondel draait heel langzaam rond, dus heb je onderweg uitzicht over alle kanten van Kaapstad, de baai en Robbeneiland. Vanaf de top is het zicht fabelachtig. Bijzonder dat de berg zo steil omhoog loopt en dat de berg boven op de top helemaal vlak is. We maken een rondwandeling van 45 minuten en drinken wat bij het restaurant. Inmiddels is het al flink druk.
Nobelprijswinnaars op de Waterfront
Terug beneden waren we aanvankelijk van plan om met de hip-hop bus naar het centrum te rijden. Met een dagkaart kun je de hele dag op- en afstappen. Maar voor de bus moeten we nog een half uurtje wachten. Eigenlijk willen wij alleen met de bus naar de Waterfront. Daarvandaan gaan we de stad voornamelijk lopend verkennen. Met z’n tweeën nemen we en taxi. In plaats van de directe route, vragen we de chauffeur de route van de hip-hop bus te rijden. Verbaast geeft hij aan dat dit wel duurder is. Dit is geen probleem en we vragen hem wat uitleg te geven onderweg. Enthousiast rijdt hij de route en vertelt over de kustlijn, de boulevard en de verschillende wijken. Ook geeft hij zijn visie op de apartheid en de townships. We zitten drie kwartier in de taxi en zijn uiteindelijk minder geld kwijt dan met de hip-hop bus. We hebben wel een hele leuke rit gehad. We worden door de taxi chauffeur bij de V&A Waterfront afgezet. We wandelen door de Waterfront, shoppen in wat winkeltjes en kopen souvenirs. Op een terras bestellen we een eenvoudige lunch.
’s Middags lopen we naar het centrum van de stad. De stadswandeling uit de reisgids blijkt moeilijk te volgen. De route staat we aangegeven, maar we willen in het centrum niet continu op de kaart gaan staan kijken. Via de stadswandeling komen we op de markt achter het centraal station. Hier is het een bedrijvigheid van jewelste. Goed opletten dus ! Later in de middag bezoeken we het kasteel van Kaapstad. Het kasteel is een laag vijfhoekige vesting met verschillende musea binnen de poorten. Vooral de schilderijen van de VOC tijd zijn leuk om te zien. Nederlandse schepen afgebeeld met op de achtergrond de Tafelberg. In het centrum bestelden we een biertje. Daarna lopen we via de Compagnies tuinen weer terug naar het hotel.
Castle of Good Hope
In één van de twee dagkamers neem ik een douche en kleed me om voor de terugvlucht. Om acht uur is Gerhardt weer aanwezig. In een grote luxe touringcar worden we naar de luchthaven gebracht. Onderweg vertelt hij dat ze met de bus naar een andere weegbrug zijn geweest en dat daar de wieldruk prima was. Hij vermoed dat er sprake was van corruptie en hij gaat een klacht in dienen. Op de luchthaven nemen wij afscheid van Gerhardt. Na alle controles wordt het wachten. De KLM vlucht naar Amsterdam is de laatste vlucht vanaf Kaapstad. Om half twaalf begint het boarden.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Het regent in Johannesburg (Dag 1)
Op weg naar Graskop (Dag 2)
Mist op de Panoramaroute (Dag 3)
Het Kruger Park (Dag 4)
Game drive door het Kruge.. (Dag 5)
Op weg naar Swaziland (Dag 6)
Wandeling door Shewula (Dag 7)
Noodweer in de nacht (Dag 8)
Nijlpaarden in St Lucia W.. (Dag 9)
Op weg naar de Drakensber.. (Dag 10)
Onweer in de bergen (Dag 11)
Buspech … (Dag 12)
Rotstekeningen van de Bus.. (Dag 13)
Wandelen naar de waterval (Dag 14)
Door de Karoo naar Graaff.. (Dag 15)
De kust bij Port Elisabeth (Dag 16)
De Robberg in Plettenberg.. (Dag 17)
De natte Tuinenroute (Dag 18)
De township van Knysna (Dag 19)
Overgewicht met Sinterkla.. (Dag 20)
Richting Kaapstad (Dag 21)
Kaap de Goede Hoop (Dag 22)
Kaapstad vanaf Table Moun.. (Dag 23)
Terug naar huis … (Dag 24)


Reisroute
Programma