Reisverslag Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho


Ga naar: Home  Lesotho  Swaziland  Zuid Afrika  Foto's


Zuid Afrika > Onweer in de bergen

De wekker loopt om half acht af. De weersverwachting voor vandaag is niet al te best, maar de zon schijnt al door de gordijnen. Een prima dag voor een wandeling door de Drakensbergen. Met zeven reisgenoten gaan we de lange wandeling van vijf uur maken, de andere reisgenoten maken een korte wandeling naar een waterval.
Wandelen bij de Drakensbergen
Na een prima ontbijt-buffet verzamelen we bij de bus. We rijden verder de bergen in en gaan het Nationaal Park Royal Natal in. Bij de ingang schaffen we een detailkaart aan van het park met de route. Bij de ingang naar de rotstekeningen stapt de andere groep uit. Wij worden nog een stukje verder afgezet op het parkeerterrein. We spreken om half vijf met Gerhardt af.Gewapend met twee liter water gaan we op pad. Vanaf het parkeerterrein is de bergketen al prachtig. De rotsen steken grillig boven het landschap uit. Onvoorstelbaar dat de rotsen zo steil en zo hoog gevormd zijn. We wandelen de Thukela George pass, een tocht van 2½ uur naar een uitkijkpunt in de kloof (en weer 2½ uur terug). Het pad loopt langs de berghellingen en af en toe moeten we een beekje oversteken via rotsblokken. Het is heerlijk stil zonder andere mensen om ons heen. Na iets meer dan twee uur bereiken we Trhukela George. Hier blijken toch andere wandelaars te zijn, praktisch allemaal Nederlanders. We klimmen nog een stukje verder over de rotsblokken en steken in de kloof de beek over. Als we echt niet verder de kloof in kunnen, steken we de voeten in het water en eten ons lunchpakket op. Heerlijk om hier rustig te zitten. Als we net aan de terugweg zijn begonnen, betrekt het weer.
Onweersbui
We waren vooraf gewaarschuwd om direct om te keren als donkere wolken boven het Amfitheater verschijnen. Het weer kan dan snel omslaan. Ongeveer halverwege begint het al te spetteren. In de verte klinkt ook al gerommel van onweer. Geen prettig weer als we wandelen op de berghelling. De druppels gaan snel over in een flinke plensbui. Ook de donder en bliksem nemen snel toe. Ik heb alleen mijn regenjas bij me en mijn broek, sokken en schoenen zijn inmiddels doorweekt. Zonder echt veel te zeggen lopen we in een stevige pas naar het eindpunt. Iedereen voelt hetzelfde. Door het vele water van de berghellingen is het pad glad geworden. Valpartijen blijven niet uit. Gelukkig zonder verwondingen. Om iets over drieën arriveren we bij de parkeerplaats. Hoewel we pas om half vijf afgesproken hebben, staat onze bus op ons te wachten. Opgelucht en drijfnat stappen we snel in de bus. Ook Gerhardt is blij ons weer te zien. Hij had zich best zorgen gemaakt.
Terug in de hotelkamer doen we de natte kleding uit, nemen een warme douche en blijven lekker op de kamer. ’s Avonds eten we in het restaurant.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Het regent in Johannesburg (Dag 1)
Op weg naar Graskop (Dag 2)
Mist op de Panoramaroute (Dag 3)
Het Kruger Park (Dag 4)
Game drive door het Kruge.. (Dag 5)
Op weg naar Swaziland (Dag 6)
Wandeling door Shewula (Dag 7)
Noodweer in de nacht (Dag 8)
Nijlpaarden in St Lucia W.. (Dag 9)
Op weg naar de Drakensber.. (Dag 10)
Onweer in de bergen (Dag 11)
Buspech … (Dag 12)
Rotstekeningen van de Bus.. (Dag 13)
Wandelen naar de waterval (Dag 14)
Door de Karoo naar Graaff.. (Dag 15)
De kust bij Port Elisabeth (Dag 16)
De Robberg in Plettenberg.. (Dag 17)
De natte Tuinenroute (Dag 18)
De township van Knysna (Dag 19)
Overgewicht met Sinterkla.. (Dag 20)
Richting Kaapstad (Dag 21)
Kaap de Goede Hoop (Dag 22)
Kaapstad vanaf Table Moun.. (Dag 23)
Terug naar huis … (Dag 24)


Reisroute
Programma