Reisverslag Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho


Ga naar: Home  Lesotho  Swaziland  Zuid Afrika  Foto's


Zuid Afrika > De natte Tuinenroute

Het is nog steeds zwaar bewolkt. Het uitzicht over zee ziet er een stuk minder aangenaam uit. We verlaten Tsitsikamma National Park. Buiten regent het en de ramen van de bus zijn beslagen. Dit geeft een heel ander beeld van de Tuinenroute. Bij één van de bruggen over een kloof maken we en korte stop. Getooid in regenkleding wandelen we over de brug. Iedere keer als en vrachtwagen passeert, spat er het nodige water tegen ons aan. Het ravijn onder ons is 190 meter diep. Bij een ander ravijn kun je ook bungee jumpen, maar dat laat ik aan me voorbij gaan. Even verderop wandelen we naar een grote boom in het bos. De boom heft een doorsnede van 8,9 meter en een hoogte van 37 meter. Door de regenval houden we de boom snel voor gezien en lopen terug naar de bus. Op weg naar Knysna kunnen we weer wat opdrogen. Ook buiten wordt het langzaam aan weer droog.
Ter hoogte van Plettenberg Bay houden we stil bij een restaurant voor koffie. Hier zijn ook handy craft winkeltjes te bezichtigen. Ik hou er niet van dat je min of meer gedwongen wordt om door deze winkeltjes te moeten lopen. Liever zou ik in een centrum van een stadje wandelen. Waarschijnlijk is het een aantrekkelijke stop voor de gids. Bij het vertrek blijkt er een probleem te zijn met het betalen.
Knysna
De serveerster – één van de weinige blanke serveersters - waar ik bij afgerekend had, heeft het geld in haar eigen zak gestoken en probeert haar zwarte collega hier de schuld van te geven. Zij kan zich niet meer herinneren dat ik haar het geld in haar hand gegeven heb. Wel herinnert ze zich, dat ze het geld op tafel heeft zien liggen (waar het nooit gelegen heeft). De manager en de eigenaar komen er bij en ze gaan het onderling bespreken. Wij vertrekken.
Even later arriveren we in Knysna. Gerhardt is erg negatief over deze plaats. Letterlijk zegt hij dat hij niet weet wat wij hier deze dagen moeten gaan doen. De excursie naar de Featherbed waar hij over verteld heeft, is volgeboekt. Met deze mededeling stappen we in het centrum uit de bus. Wij wandelen Knysna is. Knysna is een toeristisch dorpje met veel winkeltjes en restaurantjes. Bij een informatiecentrum van de Featherbed, regelen we en tour naar het natuurgebied. De tocht van tien uur is inderdaad vol, maar voor de tocht van half twaalf is nog plek. We kunnen morgenochtend bellen om definitief te reserveren, als het weer goed ons aanstaat. In de haven lunchen we. We bezoeken een internetcafé en bij de tourist information informeren we voor de township tour. Dit is twee keer per dag mogelijk, maar qua tijd niet in combinatie met de Featherbed excursie. Terug in de bus vraag ik Gerhardt het te regelen. Hij regelt dat we eerder naar de township kunnen en hij regelt ook de Featherbed excursie.
We overnachten in Knysna in een luxe en moderne groepsaccommodatie. We hebben een gemeenschappelijk huiskamer, met vijf slaapkamers. We eten in het nabij gelegen oester-restaurant. Prima eten. Terug in ons appartement bespreken we ’s avonds met elkaar de afgelopen dag in de zithoek.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Het regent in Johannesburg (Dag 1)
Op weg naar Graskop (Dag 2)
Mist op de Panoramaroute (Dag 3)
Het Kruger Park (Dag 4)
Game drive door het Kruge.. (Dag 5)
Op weg naar Swaziland (Dag 6)
Wandeling door Shewula (Dag 7)
Noodweer in de nacht (Dag 8)
Nijlpaarden in St Lucia W.. (Dag 9)
Op weg naar de Drakensber.. (Dag 10)
Onweer in de bergen (Dag 11)
Buspech … (Dag 12)
Rotstekeningen van de Bus.. (Dag 13)
Wandelen naar de waterval (Dag 14)
Door de Karoo naar Graaff.. (Dag 15)
De kust bij Port Elisabeth (Dag 16)
De Robberg in Plettenberg.. (Dag 17)
De natte Tuinenroute (Dag 18)
De township van Knysna (Dag 19)
Overgewicht met Sinterkla.. (Dag 20)
Richting Kaapstad (Dag 21)
Kaap de Goede Hoop (Dag 22)
Kaapstad vanaf Table Moun.. (Dag 23)
Terug naar huis … (Dag 24)


Reisroute
Programma