Reisverslag Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho


Ga naar: Home  Lesotho  Swaziland  Zuid Afrika  Foto's


Swaziland > Noodweer in de nacht

Het gerommel van onweer is al de hele avond en nacht te horen. Om twee uur ’s nachts breekt het daadwerkelijk los. Bliksemschichten schieten links en rechts naar beneden. Doordat de campsite precies op de top van de berg ligt, kunnen wij wel eens het hoogste punt zijn. Het flitst onafgebroken met meerdere ontladingen per seconde en aan alle kanten. Zo heftig heb ik onweer nog nooit meegemaakt. Ik lig in mijn bed te twijfelen of ik het aan durf om vanuit de toiletgebouwen een prachtige foto te maken met een extra lange sluitertijd. Ik besluit lekker te blijven liggen. Na ruim een half uur keert de rust weer terug, zonder dat er ongelukken gebeurd zijn. Ook zonder foto trouwens.
Als ik ’s morgens op sta ben ik nog best moe.
Shewula Mountain Camp
Ik heb onrustig geslapen, waarschijnlijk ook door de hevige bui van vannacht. Meerdere groepsgenoten hebben hier last van. Buiten is het droog. We pakken de bagage weer in. Na het ontbijt rijden we Shewula weer uit en gaan op weg naar Zuid Afrika. We zitten vandaag op de voorste rij. Dit geeft mooi uitzicht. Dit uitzicht wordt langzaam steeds een beetje minder door de honderden vliegen die zich te pletter vliegen tegen de voorruit. Het wordt voor de chauffeur steeds moeilijker om zich op de weg te concentreren. De beestjes vliegen op één dag in het jaar uit, en dat is net vandaag.
Bij een dierenpark houden we stil voor een toiletstop. Volgens Gerhardt is het niet de moeite waard om te bezoeken. De chauffeur laat ondertussen zijn voorruit schoonmaken, waardoor hij weer zicht heeft. Als we weer doorrijden arriveren we al snel bij de grens met Zuid Afrika. Ik krijg er weer twee stempeltjes bij. Het visum is nog geldig, dus er komt geen nieuwe sticker bij. In Mkuze rijden we naar een lodge voor een lunchstop. De portier opent het hek en we rijden de binnenplaats op. Een erg goede lodge met een uitgebreid lunchbuffet. Dit is wel een erg schril contrast met het leven in Zuid Afrika. Ik verbaas mij er over dat we met de bus enkel van omheinde lodge naar omheinde lodge rijden. Ik heb niet de indruk dat ik zo het lokale leven van Afrika zie. Zou dit zijn vanwege de veiligheid?
Een tamme lynx
Het is nog een uurtje rijden naar de overnachtingplaats bij Hluhluwe. De lodge ligt niet in het dorpje Hluwluwe, maar er enkele kilometers voorbij. Als we het hek van de lodge inrijden, blijkt het nog twee kilometer rijden te zijn door het bos. We worden vriendelijk welkom geheten door de eigenaar met een welkomstdrank. Het is nog redelijk vroeg dus kunnen we nog door het park wandelen. In het park loopt wild rond, maar alleen zebra’s giraffen, impala’s en ander wild. Roofdieren komen hier niet voor. Wel lopen er twee lynxen, maar deze beesten zijn tam en wonen bij de eigenaar in huis. We wandelen door de bossen, maar keren al weer snel terug omdat het begint te onweren. Onderweg horen we wel wild, zien de sporen, maar treffen de beesten zelf niet. Als we net terug zijn bij de bar begint het flink te regenen. ’s Avonds eten we à la buffet. Van de gelegenheid om een nacht game drive te maken door het park maken wij geen gebruik.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Het regent in Johannesburg (Dag 1)
Op weg naar Graskop (Dag 2)
Mist op de Panoramaroute (Dag 3)
Het Kruger Park (Dag 4)
Game drive door het Kruge.. (Dag 5)
Op weg naar Swaziland (Dag 6)
Wandeling door Shewula (Dag 7)
Noodweer in de nacht (Dag 8)
Nijlpaarden in St Lucia W.. (Dag 9)
Op weg naar de Drakensber.. (Dag 10)
Onweer in de bergen (Dag 11)
Buspech … (Dag 12)
Rotstekeningen van de Bus.. (Dag 13)
Wandelen naar de waterval (Dag 14)
Door de Karoo naar Graaff.. (Dag 15)
De kust bij Port Elisabeth (Dag 16)
De Robberg in Plettenberg.. (Dag 17)
De natte Tuinenroute (Dag 18)
De township van Knysna (Dag 19)
Overgewicht met Sinterkla.. (Dag 20)
Richting Kaapstad (Dag 21)
Kaap de Goede Hoop (Dag 22)
Kaapstad vanaf Table Moun.. (Dag 23)
Terug naar huis … (Dag 24)


Reisroute
Programma