Reisverslag Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho


Ga naar: Home  Lesotho  Swaziland  Zuid Afrika  Foto's


Zuid Afrika > Nijlpaarden in St Lucia Wetlands

We ontbijten zelf wat op onze kamer. Hierdoor kunnen we wat later opstaan. Echter iets voor zes uur worden we gewekt door iemand die op de deur klopt. Eerst denk ik dat dit voor de reisgroep naast ons is (wij hebben de laatste kamer, en onze kamer is op het laatste moment gewijzigd), maar later blijkt iedereen gewekt te zijn. Drie kwartier later loopt de wekker af en staan we op. Ik heb vandaag mijn dag niet helemaal. Zou de salade in het buffet van gisteren de boosdoener geweest zijn?
Game drive auto
Om acht uur rijden we naar St. Lucia, ongeveer 80 kilometer verderop. We rijden naar de ingang van het Saint Lucia Wetlands National Park. Hier stappen we over in jeeps. Onze gids Richard leidt ons rond door het grote natuurpark met veel wild, maar ook met prachtige natuur. Links en rechts van de weg zien we de impala’s, waterbokken, springbokken, zebra’s en buffels. Aan de oever van het meer houden we een koffiestop. Uit de achterbak komen de thermosflessen met koffie tevoorschijn. Daarna rijden we door naar Cape Vidal Beach, het strand in het natuurpark. We passeren Kudu’s en Richard laat ons grote mestkevers van dichtbij zien. Net voor Cape Vidal begint het te spetteren. In de wagen liggen extra regenjassen tegen de spetters en de koude. Ook de dieren zijn gaan schuilen, want we spotten geen beesten meer. Bij het strand wandelen we naar een uitkijktoren. Het is ondertussen weer droog geworden. In het seizoen kun je vanaf deze toren walvissen kijken. Hoewel sporadisch nog enkele walvissen in het gebied zwemmen is de kans deze te zien klein. We zien ze niet.
Kudu's
Via het strand wandelen we op blote voeten weer rustig terug. Het is heerlijk om in de vloedlijn te wandelen. We hebben niet in de gaten dat we te laat zijn voor de lunch en dat al op ons gewacht wordt. Als wij aankomen wordt de picknick lunch snel uitgedeeld. Boven ons springen apen heen en weer door de bomen. Ze loeren op een gelegenheid om ook eten te bemachtigen.
Vanwege de tijd, rijden we in een rechte lijn weer naar de uitgang. Zo nu en dan regent het even door en daarom wordt de kap voorop de jeep gesloten. Net voor het einde van het park zien we nog een neushoorn staan met een jonge. Toch leuk dat we nog groter wild gespot hebben. We rijden het park uit en worden met de jeep in het centrum van Saint Lucia afgezet.
We gaan een internetshop in om het thuisfront te berichten. Het inloggen werkt niet (waarschijnlijk wordt het ip-adres geblocked, waardoor de authenticatie niet plaats kan vinden). Bij een ander café lukt het wel en sturen we snel een e-mailtje. Ook kopen we bij de spar wat eten voor vanavond. Op precies kwart voor vier zijn we weer bij de bus voor een boottocht over het Saint Lucia meer.
Nijlpaard
Dit meer is het grootste meer van Afrika en maakt onderdeel uit van het natuurpark Saint Lucia Wetlands. Het is opgehouden met zachtjes regenen. Het regent nu gestaag. Gelukkig is de boot overdekt. In het meer zitten veel nijlpaarden en krokodillen. Al is het eigenlijk te koud voor krokodillen om zich boven het wateroppervlak te laten zien. Op het meer zien we van heel dichtbij groepen nijlpaarden. Ook zien we toch enkele krokodillen. Langs de kant zitten veel bijzondere vogels, zoals een visarend en een ijsvogeltje. Ook staan aan de waterkant diverse reeën en bokjes in de bosrand. Het is jammer dat het regent en relatief koud is, want het natuurgebied is prachtig. We laten de nijlpaarden met rust en varen terug. Na twee uur zijn we weer bij de bus (om wat op te warmen). Terwijl het buiten al begint te schemeren rijdt de chauffeur ons terug naar de campsite.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Het regent in Johannesburg (Dag 1)
Op weg naar Graskop (Dag 2)
Mist op de Panoramaroute (Dag 3)
Het Kruger Park (Dag 4)
Game drive door het Kruge.. (Dag 5)
Op weg naar Swaziland (Dag 6)
Wandeling door Shewula (Dag 7)
Noodweer in de nacht (Dag 8)
Nijlpaarden in St Lucia W.. (Dag 9)
Op weg naar de Drakensber.. (Dag 10)
Onweer in de bergen (Dag 11)
Buspech … (Dag 12)
Rotstekeningen van de Bus.. (Dag 13)
Wandelen naar de waterval (Dag 14)
Door de Karoo naar Graaff.. (Dag 15)
De kust bij Port Elisabeth (Dag 16)
De Robberg in Plettenberg.. (Dag 17)
De natte Tuinenroute (Dag 18)
De township van Knysna (Dag 19)
Overgewicht met Sinterkla.. (Dag 20)
Richting Kaapstad (Dag 21)
Kaap de Goede Hoop (Dag 22)
Kaapstad vanaf Table Moun.. (Dag 23)
Terug naar huis … (Dag 24)


Reisroute
Programma