Reisverslag Rondreis Indochina


Ga naar: Home  Cambodja  Laos  Thailand  Vietnam  Foto's


Rondreis Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja

Dag 1 Vertrek uit Nederland

Je vliegt via Singapore naar Chiang Mai.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 2 Aankomst Chiang Mai (Thailand)

Na aankomst in de noord-Thaise stad Chiang Mai word je door de reisbegeleider opgehaald en naar het hotel gebracht. De rest van de dag heb je vrij om deze fascinerende stad te ontdekken. Chiang Mai is de op twee na grootste stad van Thailand, en is in de winter geliefd om zijn aantrekkelijke koele klimaat, talrijke prachtige boeddhistische tempels en levendige avondmarkt. De ommuurde binnenstad telt meer dan 300 tempels, waaronder enkele zeer bijzondere zoals Wat Phra Singh en Wat Suan Dok. Je kunt de stad te voet verkennen, maar de liefhebbers kunnen hier een fiets huren – een absolute aanrader, want het is de beste manier om de stad en de omgeving te verkennen en bovendien in contact te komen met de Thai. Of bezoek Doi Suthep en probeer aansluitend eens een traditionele Thaise massage. Naast de beroemde nachtmarkt met zijn enorme aanbod aan handwerkproducten en souvenirs, zijn hier ook leuke lokale markten zoals de Warorot-markt waar onder meer allerlei soorten bloemen verkocht worden. Op je eerste avond in Thailand kun je rondwandelen over de nachtmarkt, waar je veel stalletjes vindt met bekende, maar ook onbekende etenswaren, zoals torren, sprinkhanen, rivierslakken enzovoorts. Gelukkig zijn er ook veel stalletjes en restaurants rondom de nachtmarkt waar je op het menu beter eetbare gerechten aantreft. Maak kennis met het onovertroffen Thaise eten! In de Thaise keuken worden veel verse ingrediënten gebruikt als chilipepers, kokosmelk, citroengras en koriander. Hoewel het eten soms heel heet is, zul je er snel verslingerd aan raken.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 3 Chiang Mai - Chiang Khong, via de Gouden Driehoek

In de bergen bij Chiang Mai vind je een fascinerend palet aan stammen, die hun eigen gebruiken en kleding gehandhaafd hebben. Vaak is deze zeer kleurrijk en dragen de vrouwen prachtige sieraden. Vandaar dat je onderweg een stop maakt bij een dorp van een van deze stammen, de H’mong. De H’mong zijn een minderheid in dit gebied. De vrouwen dragen indigogekleurde rokken versierd met borduurwerk. Ze komen oorspronkelijk uit China, maar zijn door de Han-Chinezen naar het zuiden gedreven. Voordat je naar de grens met Laos reist, rijd je eerst door de Gouden Driehoek. Na het bezoek aan de H’Mong rijd je door naar het plaatsje Sop Ruak. Hier komt de grenzen van Thailand, Laos en Birma samen en dit is dan ook de eigenlijke ‘Gouden Driehoek’. Je kunt hier het kleine maar interessante opium museum bezoeken. Via Chiang Saen, waar de Mekong langs stroomt en je een mooie tempel kunt bezoeken, rijd je naar Chiang Khong, waar je overnacht, voordat je morgen de oversteek naar Laos maakt. Het hotel is schitterend gelegen, met een prachtig uitzicht over de Mekong.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 4-5 Chiang Khong - Luang Prabang (Laos)

Je steekt de rivier over naar Laos, waar je je visum koopt (US$ 35). Het traject van Chiang Khong naar Luang Prabang is het mooiste deel van de Mekong rivier. Deze slingert zich in een diepe vallei tussen dichtbeboste, hoge bergen langs de grens met Laos en buigt daarna af naar het binnenland. Om volop te kunnen genieten van het schitterende landschap maken we deze reis met een eigen zogenaamde ‘slowboat’, een lange, smalle handelsboot. Deze vaart overigens niet echt langzaam, maar de naam dient ter onderscheid t.o.v. de speedboten die je af en toe voorbij razen en we vanwege de geluidsoverlast en veiligheidsredenen niet (meer) gebruiken. Vanuit de boot heb je een perfect uitzicht over de rivier en zijn omgeving. ’s Morgens hangt er regelmatig een dikke mist over de rivier, waar langzaam de contouren van de bergen zichtbaar worden en opeens de zon doorbreekt en een prachtig panorama zich voor je ontvouwt. Je stopt aan het einde van de middag in het dorpje Muang Pakbeng, waar je in een eenvoudig guesthouse overnacht en je kunt gaan eten in een van de kleine restaurants. Je ziet hier regelmatig bergstammen die met hun handelswaar hier naar toe komen, die verder over het water wordt aan- en afgevoerd. De volgende ochtend vertrek je voor het tweede deel van de tocht naar Luang Prabang. Aan het einde van de middag stop je bij de schilderachtig gelegen Pak Ou grotten, waar al sinds eeuwen boedha beelden zijn neergezet. Aan het einde van de middag kom je aan bij Luang Prabang en wordt je met een busje naar het hotel op loopafstand van het centrum gebracht.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 6-7 Luang Prabang, vrije dagen

Luang Prabang is prachtig gelegen aan de samenvloeiing van de Mekong rivier en de zijrivier de Khan. Het is een romantische stad, die wel als een van de prettigste van Azië wordt ervaren. De sfeer is authentiek en dorpsachtig, en je kunt alles hier te voet ontdekken. Vandaar dat je twee volle dagen de tijd hebt, zodat je niet alleen alles kunt zien maar ook de tijd hebt om van de sfeer te genieten. Terecht is Luang Prabang door de UNESCO tot ‘World Heritage Site’ verklaard. In 1353 werd het de hoofdstad van het verenigde Laos, dat toen ‘Lane Xang’ (rijk van de miljoen olifanten) werd genoemd. Aan bezienswaardigheden hier geen tekort: Er staan veel oude, gave tempels. Deze tempels zijn antiek en stammen nog van voor de Franse koloniale tijd. Ook kun je het voormalig Koninklijk Paleis bezoeken, dat nu een museum is. Het heerlijkste is het om ontspannen rond te wandelen, zo ontdek je de bezienswaardigheden vanzelf één voor één. Daarbij is ook een bezoek aan een lokale markt de moeite waard. Je kunt ook een tuk-tuk, de typerende brommertaxi, inhuren en naar de Khouang Sy watervallen gaan. De rit voert langs dorpjes en rijstvelden naar een mooi parkachtig gebied, waar je een mooie wandeling kunt maken naar de watervallen. ‘s Avonds kun je je op een van de vele terrassen aan de oever van de Mekong zetten en de tropenzon achter het water zien wegzakken.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 8 Luang Prabang - Vlakte der Kruiken

’s Morgens begin je aan je reis naar Phonsavan. De weg kronkelt zich door de bergen, waarbij je regelmatig kunt genieten van prachtige vergezichten. Aan het einde van de middag kom je aan in het plaatsje Phonsavan, dat vlakbij de Vlakte der Kruiken ligt. Er leven in Phonsavan veel Vietnamezen. Op de markt zijn veel producten uit Vietnam te koop en op straat hoor je regelmatig de Vietnamese taal. Ook is er een levendige markt in schrootijzer, afkomstig van de grote hoeveelheid bommen en ander oorlogstuig dat hier tijdens de oorlogen in het recente verleden is achtergebleven. Bomhulzen worden nu gebruikt als plantenbakken, om er huizen mee te bouwen en voor nog legio andere doeleinden.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 9 Vlakte der Kruiken, vrije ochtend - vlucht naar Vientiane

Vanochtend kun je de grote stenen kruiken in de omgeving van Phonsavan bezoeken. Deze zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Phonsavan. De Vlakte der Kruiken is uniek en een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Laos. Op verschillende plekken in een heuvelachtig, kaal landschap liggen groepen kruiken in allerlei formaten bijeen. Sommige zijn wel twee meter hoog! Over de herkomst en het gebruik van de kruiken is weinig bekend. Ze zijn gemaakt van een steensoort die hier niet voorkomt, wat hun aanwezigheid extra mysterieus maakt. Men schat dat ze wel zo’n 2000 jaar oud zijn. Sommige onderzoekers denken dat er doden in werden begraven, anderen denken dat het voorraadkruiken voor rijst waren, of zelfs wijnvaten. Er zijn drie belangrijke vindplaatsen in de directe omgeving van Phonsavan; de reisbegeleider biedt hier een facultatieve excursie naar toe aan. De tijden van de binnenlandse vlucht veranderen regelmatig, maar normaliter vlieg je in de loop van de middag naar Vientiane, de hoofdstad van Laos.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 10 Vientiane, vrije dag

Voor een hoofdstad is Vientiane heerlijk rustig. Veel verkeer is er niet. De oude wijken van de stad zijn, met hun tempels en koloniale gebouwen, zeer sfeervol. Langs de Mekong ligt een met bomen omzoomde boulevard, waar je samen met de lokale bevolking kunt flaneren. In Vientiane zijn veel oude tempels en pagodes te bezichtigen, zoals de Wat Si Muang, de Wat Si Saket en de That Luang. Deuren en muren zijn vaak rijk gedecoreerd met figuren en afbeeldingen, en goud speelt bij veel tempels een hoofdrol bij deze decoraties. Opmerkelijk is ook de Pratuxai, een Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe in Parijs. Om een beetje inzicht te krijgen in de moderne (communistische) geschiedenis van Laos kun je het Museum van de Revolutie bezoeken.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 11 Vientiane – Lak Xao

Vandaag vertrek je uit Vientiane en rijd je in zuidelijke richting naar het stadje Lak Xao, aan de rand van het Khammouan karstgebergte, dicht bij de Vietnamese grens. Onderweg zul je regelmatig stoppen om van de omgeving te genieten. De omgeving hier is schitterend: hoge, met bomen en struiken begroeide karstbergen rijzen in grillige vormen op uit het landschap. Aan het eind van de middag kom je aan in Lak Xao. Het plaatsje ligt in het achterland van Laos en is nog niet ontdekt door het toerisme. Het is nog zeer oorspronkelijk en heeft een grote markt waar van alles te zien en te koop is.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 12 Lak Xao - Dong Hoi (Vietnam)

Je staat vandaag vroeg op en steekt de grens met Vietnam over. Je eerste reisdoel in dit land is het stadje Dong Hoi. Dong Hoi ligt aan de kust, evenals het hotel, zodat je afhankelijk van de aankomst, vast een duik in zee kunt nemen en ‘s avonds veel zeevoedsel op de menukaart zult zien staan: een duidelijk teken dat je het binnenland hebt verlaten.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 13 Dong Hoi - Hue

Onze eigen bus brengt je vandaag naar de oude keizerlijke hoofdstad Hue. Voordat je Hue bereikt, kun je een bezoek brengen aan de tunnels van Vinh Moc. Toen de Amerikaanse bombardementen ten noorden van de DMZ na 1966 in hevigheid toenamen, groeven de bewoners van het district Vinh Linh in twee jaar tijd meer dan vijftig gangen in de rode laterietbodem. Hoewel ze ook werden gebruikt door Noord-Vietnamese soldaten, waren de gangen vooral bedoeld als schuilplaats voor de burgerbevolking. Je kunt de tunnels bezoeken, maar is alleen weggelegd voor degenen die geen last hebben van claustrofobie! Je arriveert aan het einde van de middag in de oude keizerlijke hoofdstad Hue, en kunt alvast de stad in gaan. Zo kun je rondkijken op de markt, of de kathedraal en een van de vele tempels bezoeken.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 14 Hue, vrije dag

Van 1802 tot 1945 was Hue de residentie van de Nguyen-dynastie. De belangrijkste bezienswaardigheid van Hue is de ‘Verboden Purperen Stad’, de verlaten, ommuurde keizerstad van de Nguyen-dynastie tijdens het vroegere Indochina. Tijdens het grote Tet-offensief van de Noord-Vietnamezen en de Vietcong in 1968 werden grote delen ernstig beschadigd. Desondanks is het complex, waarvan enkele delen weer zijn hersteld, zeer het bezichtigen waard. In de omgeving van Hue bevinden zich de graftombes van de keizers uit de Nguyen-dynastie. Je kunt een boottocht maken over de ‘Welriekende Rivier’ om de beroemde Thien Mu-pagode en enkele van de prachtig gelegen keizersgraven te bekijken.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 15 Hue - Hoi An

Op weg naar Hoi An passeer je de Hai Van-pas, wat schitterende vergezichten oplevert. Dit is een van de mooiste stukken kust van Zuidoost Azië. Prachtige verlaten stranden, kleine lagunes voor de kust en veel vissersdorpjes trekken aan je oog voorbij. Je arriveert vroeg in de middag in Hoi An, het voormalige Faifo. Dit was in vorige eeuwen een van de drukste havensteden van Zuidoost-Azië. Het oude stadje is pittoresk en wordt door veel reizigers als een van de sfeervolste en leukste plaatsen van Vietnam ervaren. Talrijke oude, vaak houten huizen en historische gebouwen getuigen van het rijke verleden. Enkele van de oude Chinese huizen zijn geopend voor bezoekers. De inrichting van deze huizen ziet er nog hetzelfde uit als eeuwen geleden. Ook een aantal oude Chinese tempels is nog steeds in gebruik. In Hoi An kun je ook bij één van de vele kledingwinkeltjes je eigen nieuwe kleding op maat laten maken.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 16 Hoi An, vrije dag

Als rechtgeaarde havenstad mag Hoi An bogen op een zeer levendige vismarkt, waar je de meest exotische vissoorten ziet. Wie wil kan een kort boottochtje maken op de rivier. Maar Hoi An heeft ook een heerlijk rustig tropisch wit zandstrand, en dit is de uitgelezen gelegenheid om te luieren onder de tropenzon of een duik te nemen in het heerlijke warme water. Cultuurliefhebbers kunnen zelf een halve dagtocht maken naar My Son, het heilige land van de Chams.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 17 Hoi An – nachttrein naar Ho Chi Minh City, via Danang

Vandaag is een echte reisdag. Als de tijd het toelaat breng je nog een bezoek aan Cham-museum uit de hoogstaande cultuur van de Cham, die zijn hoogtepunt kende van de 4e tot aan de 13e eeuw. Hierna brengt de bus je naar Danang, waar je op de trein naar Ho Chi Minh City stapt. Vanuit de trein heb je een mooi uitzicht over het land en zie je af en toe de kust. Om comfortabel te kunnen reizen maak je gebruik van gereserveerde zogenaamde ‘soft sleepers’. Dit zijn ruime vierpersoons slaapcoupés. Voor een onderlaken en kussen wordt gezorgd. Neem zelf een lakenzak mee. Vannacht zul je in slaap vallen met het geronk van de trein op de achtergrond.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 18-19 Ho Chi Minh City, vrije dagen, fac. exc. Tay Ninh en Cu Chi-tunnels

Na aankomst op het station van Ho Chi Minh City, vroeger bekend als Saigon, word je per bus naar het hotel gebracht. Dit ligt middenin het centrum en is een goede uitvalsbasis om de stad te verkennen. Ho Chi Minh City is een moderne stad met veel Europese restaurantjes en prachtige winkels. Er is echter ook de oude, bruisende Chinese wijk, Cholon. Een bezoek aan deze wijk, bijvoorbeeld met een stadstour, is bijzonder aan te raden. Bekijk hier vooral een aantal van de oude Chinese pagodes. De Giac Lampagode, de oudste van de stad, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Door wolken van wierook heen zie je hier biddende mensen en levensgrote beelden van demonen. In dit gedeelte van de stad zitten veel straatjes volgepropt met kleine marktjes, waar je de gekste dingen kunt krijgen: tientallen soorten eieren in vele kleuren, sommige pikzwart, allerlei soorten snoep en stroopwaren, gefrituurde hapjes en gigantische slagersmessen trekken hier je aandacht. Ho Chi Minh City heeft verder veel musea, koloniale gebouwen en kerken. Interessant zijn het Museum van Amerikaanse Oorlogsmisdaden en het Historisch Museum. In de stad zijn ook nog koloniale panden bewaard gebleven. Een mooi voorbeeld daarvan is het oude stadhuis. Het is tevens mogelijk om een facultatieve excursie te maken naar Tay Ninh en de Cu Chi-tunnels. Het tunnelcomplex van Cu Chi werd in de jaren veertig door de Vietminh gebouwd om de Franse overheersers en de Japanse bezetters te bestrijden. Later gebruikten de guerillastrijders van de Vietcong dit honderden kilometers lange netwerk van tunnels als basis voor verrassingsaanvallen op de Amerikanen. Nog steeds kun je zien je hoe vernuftig dit complex in elkaar zit, en hoe goed de toegangen verborgen zijn.. Tay Ninh is het centrum van de Vietnamese religie Cao Dai. Deze godsdienst werd in 1926 officieel gesticht en is een synthese van boeddhisme, confucianisme, taoïsme en christendom. Het is een uniek geloof, dat alleen in Vietnam voorkomt. In de bombastische kathedraal vinden gebedsdiensten plaats volgens een strikt ritueel en meestal kun je een mis bijwonen.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 20 Ho Chi Minh City - Phnom Penh (Cambodja)

Vandaag reis je naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Na het oversteken van de grens, waar je je visum koopt (US$ 20), is het nog vijf à zes uur rijden naar Phnom Penh, over een soms slechte weg. Het echte avontuur dus! Je verblijft in het centrum van de stad in een comfortabel hotel. Vanuit het hotel kun je afstanden te voet overbruggen, maar het is ook heel makkelijk om je met een tuk-tuk naar verschillende bezienswaardigheden te laten brengen. Brommertaxi’s zijn in Cambodja hét vervoermiddel binnen steden. Je hotel ligt om de hoek van de Centrale Markt, een rond, geel gebouw uit de Franse periode. Je kunt hier enorm grote garnalen krijgen. Soms wel zo groot als je hand! Maak een wandelingetje naar de Tonle Saprivier, die hier met de Mekong samenkomt. Langs de boulevard is het gezellig wandelen, en in de zijstraatjes vind je veel lokale marktjes vol groenten en fruit.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 21 Phnom Penh, vrije dag

Vandaag heb je volop de tijd om, individueel of met een stadstour, Phnom Penh goed te zien. Phnom Penh is een stad met een zeer aparte sfeer. Er heerst een levendige drukte en enkele bezienswaardigheden zijn zeer de moeite waard, zoals het paleis van koning Sihamoni, de nieuwe koning (sinds 2004) van Cambodja. Veel wegen zijn hier nog ongeasfalteerd, wat de stad soms een stoffig aanzien geeft. In de straten zie je weinig toeristen, wèl buitenlanders die hier werken, bijvoorbeeld voor een van de vele hulporganisaties die hier actief zijn of voor een buitenlandse investeerder. Dit alles geeft je een ‘pioniersgevoel’, en het is dan ook een buitengewoon interessante stad om nu te bezoeken. In Phnom Penh zijn ook twee plaatsen te zien die herinneren aan de Rode Khmerperiode: Iets buiten de stad, bereikbaar met een brommertje, liggen de ‘Killing Fields’. Op deze beladen plaats is een monument neergezet ter herdenking van de vele slachtoffers die het regime heeft gemaakt. In de stad zelf kun je de Tuol Sleng gevangenis bekijken, die is ingericht als museum. Een bezoek aan deze gevangenis zal diepe indruk op je maken, maar is geestelijk zwaar. Om je indrukken te verwerken kun je tegen schemertijd een plekje zoeken in de ‘Foreign Correspondent’s Club’, een prachtig koloniaal gebouw aan de rivier. Dit is dè verzamelplaats voor buitenlandse journalisten, maar de club is voor iedereen opengesteld. Vanuit een open veranda kun je hier met een glaasje wijn of pastis uitkijken over de rode schemering boven de rivier, of een krantje lezen.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 22 Phnom Penh - Siem Reap (Angkor)

Vandaag vertrekken we met onze eigen bus naar Siem Raep. Rond Phnom Penh is het verkeer nog druk, maar al snel wordt dat minder. De weg die je neemt is landelijk en geeft een mooi beeld van het dorps- en plattelandsleven in Cambodja. In de ochtend passeren we het plaatsje Sukon, waar de lokale lekkernij gefrituurde wolfsspinnen zijn. Voor mensen met een sterke maag. Via de provinciehoofdstad Kampong Thom rijden we langs het Tonle Sap meer (wat in de droge tijd grotendeels droogvalt) verder naar Siem Reap. Bij aankomst bij Siem Reap val je middenin een heel dorps tafereel van handelaars, kinderen, kippen en rondwandelende varkens. Overal zie je mannen en vrouwen, de traditionele geruite Khmerdoek als hoofddeksel dragen. Onze bus brengt je naar het comfortabele hotel in Siem Reap, een stad met moderne faciliteiten en uitvalsbasis voor een uitgebreid bezoek aan hét hoogtepunt van de reis: de tempels van Angkor.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 23-24 Angkor, vrije dagen

Siem Reap is een ontspannen plaatsje waar je lekker kunt eten en waar een gezellige sfeer hangt. De reden om hiernaartoe te gaan is echter uiteraard het bezoek aan Angkor. Om Angkor goed te kunnen zien heb je deze twee dagen zeker nodig. De tientallen tempels van deze stad liggen verspreid over een groot gebied. Je kunt in Siem Reap bijvoorbeeld een brommertaxi inhuren. Deze brengt je overal waar je heen wilt, en staat dan de hele dag tot je beschikking. Bij voldoende belangstelling kun je ook gezamenlijk een excursie met een busje en een gids maken. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het grote Khmerrijk, dat in de 8e eeuw na Christus werd gesticht. Het rijk was enorm en strekte zich uit tot aan Zuid Vietnam en China. Rondom de tempels lag vroeger een levendige miljoenenstad vol houten huizen. Helaas staan deze niet meer overeind, maar ook de tempels alleen zijn een bezienswaardigheid van wereldniveau. De vroegere grootte van de stad kun je nog wel terugzien aan de enorme oppervlakte die door de stadsmuren van Angkor Thom omgeven wordt, en die samen met de met enorme stenen gezichten bekroonde poorten nog goed bewaard gebleven zijn. De Angkor Wat is de grootste tempel van Azië en volgens velen ook van de wereld, maar is slechts een klein onderdeel van de ruïnes die je hier aantreft. Eeuwenlang was het bestaan van deze stad niet veel meer dan een mythe. Tot een Franse expeditie de ruïnes begin 18de eeuw, overwoekerd door jungle, ontdekte. Inmiddels zijn de meeste tempels prachtig gerestaureerd. Omdat ze in verschillende periodes gebouwd werden en bijna iedere koning een nieuwe tempel stichtte, is hun uiterlijk telkens weer verschillend. De beroemdste tempel, Angkor Wat, heeft een hindoeïstische achtergrond, terwijl in Angkor Thom de boeddhistische invloed overduidelijk is. Als je denkt dat je alles gehad hebt, neem dan nog een kijkje bij de Ta Prohmtempel. Deze tempel is niet volledig gerestaureerd en zoveel mogelijk in de staat gehouden waarin hij door de Fransen werd aangetroffen: gigantische woudreuzen omknellen de muren en daken van de tempel in een vernietigende greep. Overal zie je hun meterslange wortels doorheen kronkelen. Een schitterend gezicht dat je nooit meer zult vergeten. Of je kunt bij de meer dan 5 kilometer lange, met stenen muren omgeven waterreservoirs je de grootte van het vroegere Angkor nogmaals realiseren. Tegen de schemering kun je vanaf de hooggelegen Bakhengtempel over dit bosrijke gebied uitkijken, waarbij je een prachtig uitzicht over de Angkor Wat hebt.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 25 Vlucht naar Nederland

Helaas is het einde van deze fantastische reis aangebroken. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je terugvlucht via Singapore.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 26 Aankomst Amsterdam

Reacties op 'Rondreis Indochina':


Reacties:

Marianne, Een vergelijkbare reis wordt nog steeds door Baobab aangeboden. Kijk bijvoorbeeld op http://www.rondreizen-vergelijken.nl/cambodja.php voor het aanbod van reizen. Ronald


welke reis is dit in 2012 of 2013?en welke organisatie?groetjes


Reisverslag

Op weg naar Singapore (Dag 1)
De tempel van Wat Doi Sut.. (Dag 2)
Tien Bath voor een foto (Dag 3)
Met de boot over de Mekong (Dag 4)
Bezoek aan de bergstammen (Dag 5)
De tempels van Luang Prab.. (Dag 6)
De waterval Kuang Si (Dag 7)
Op weg naar Phonsavan (Dag 8)
De vlucht wordt gecanceld! (Dag 9)
Toch nog naar Vientiane (Dag 10)
Reizen door de bergen (Dag 11)
Van Laos naar Vietnam (Dag 12)
De tunnels van Vinh Moc (Dag 13)
De citadel van Hué (Dag 14)
Het handelsstadje Hoi An (Dag 15)
Dwalen door Hoi An (Dag 16)
Nachttrein naar Ho Chi Mi.. (Dag 17)
Een ware brommer-plaag (Dag 18)
Vast in de tunneldoorgang (Dag 19)
Naar Phnom Penh in Cambod.. (Dag 20)
Diepe indruk bij de Killi.. (Dag 21)
Schoolproject in Siem Reap (Dag 22)
De imposante tempel van A.. (Dag 23)
Zelf langs de Ta Phrom ju.. (Dag 24)
Op de fiets tussen de tem.. (Dag 25)
Weer thuis (Dag 26)


Reisroute
Programma