Reisverslag Rondreis Indochina


Ga naar: Home  Cambodja  Laos  Thailand  Vietnam  Foto's


Vietnam > Nachttrein naar Ho Chi Minh Stad

We verlaten vandaag Hoi An. Omdat we pas om tien uur wegrijden, wandelen we ’s morgens naar het centrum om bij de bakkerij broodjes aan te schaffen voor onderweg. Tegenover de bakker bestellen we een lekkere kop koffie op het terras.
In de trein
Om precies tien uur rijden we met de bus naar Dahang. Vanuit Dahang nemen we later vandaag de nachttrein naar Ho Chi Minh Stad. Voordat het zover is, bezoeken we het Chan museum in Dahang. De streek rond Dahang maakte eeuwenlang deel uit van het Champa Koninkrijk, een Hindoerijk. Het museum is een grote verzameling van Cham beeldhouwkunst. Ook was één zaal gewijd aan het tempelcomplex My-Son. Het tempelcomplex My-Son is zwaar beschadigd door Amerikaanse bombardementen tijdens de Vietnamoorlog.
Na nog inkopen gedaan te hebben op de markt van Dahang, rijden we door naar het station. Het is kwart over twaalf. Onze trein vertrekt over één uur. Ria komt tot haar schrik er achter dat ze haar jas in de bus heeft laten liggen. Dus buschauffeur had het ook al ontdekt en haar jas wordt bezorgt door iemand op een brommertje. De trein rijdt precies om kwart over één het station uit. De slaapcoupes zijn voor vier personen. Eenvoudig maar prima. Het uitzicht is prachtig. Vanaf het spoor heb je meer zicht op de landbouw en simpele huisjes. Langs de highway is er vooral lintbebouwing met heel veel huizen met verkooppunten. Ook voor de drankjes wordt gezorgd.
Slapen in de trein
Regelmatig komt er iemand langs die iets wil slijten. Maar ik ga ook zelf op pad. Een leuk wandelingetje door acht treincoupés naar de restauratiewagen voor een biertje. Rond etenstijd wordt de maaltijd uitgeserveerd. Perry had ons vooraf geadviseerd voor dit moment de broodjes van de bakker te gebruiken. Ik bestel extra loempia’s. Dit is samen met de belegde broodjes een prima maaltijd. Ondertussen wordt het buiten langzaam donker. ’s Avonds ben ik gaan buurten bij de andere coupés van onze groep. Net voordat de trein in Nha Trang stopt, doen we het licht uit in onze coupé. Door het geluid van de rails en het gehobbel van de trein val ik al snel in slaap.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Indochina':


Reacties:

Marianne, Een vergelijkbare reis wordt nog steeds door Baobab aangeboden. Kijk bijvoorbeeld op http://www.rondreizen-vergelijken.nl/cambodja.php voor het aanbod van reizen. Ronald


welke reis is dit in 2012 of 2013?en welke organisatie?groetjes


Reisverslag

Op weg naar Singapore (Dag 1)
De tempel van Wat Doi Sut.. (Dag 2)
Tien Bath voor een foto (Dag 3)
Met de boot over de Mekong (Dag 4)
Bezoek aan de bergstammen (Dag 5)
De tempels van Luang Prab.. (Dag 6)
De waterval Kuang Si (Dag 7)
Op weg naar Phonsavan (Dag 8)
De vlucht wordt gecanceld! (Dag 9)
Toch nog naar Vientiane (Dag 10)
Reizen door de bergen (Dag 11)
Van Laos naar Vietnam (Dag 12)
De tunnels van Vinh Moc (Dag 13)
De citadel van Hué (Dag 14)
Het handelsstadje Hoi An (Dag 15)
Dwalen door Hoi An (Dag 16)
Nachttrein naar Ho Chi Mi.. (Dag 17)
Een ware brommer-plaag (Dag 18)
Vast in de tunneldoorgang (Dag 19)
Naar Phnom Penh in Cambod.. (Dag 20)
Diepe indruk bij de Killi.. (Dag 21)
Schoolproject in Siem Reap (Dag 22)
De imposante tempel van A.. (Dag 23)
Zelf langs de Ta Phrom ju.. (Dag 24)
Op de fiets tussen de tem.. (Dag 25)
Weer thuis (Dag 26)


Reisroute
Programma