Reisverslag Rondreis Indochina


Ga naar: Home  Cambodja  Laos  Thailand  Vietnam  Foto's


Laos > Toch nog naar Vientiane

Om half acht rijden we opnieuw naar het vliegveld. Dit keer zijn er vier tuk-tuk’s beschikbaar, waardoor we meer ruimte hebben. Ook gaat de bagage met een pick-up wagen mee. In de vertrekhal (er is maar één hal) checken we de bagage weer in. De tijd op het whiteboard staat nog steeds op negen uur. Het lijkt allemaal goed te gaan. Even later landt ook het vliegtuig vanuit Vientiane. Een goed teken! Tegen negenen stappen we in het propellervliegtuig. In totaal kunnen er 52 passagiers mee. Het vliegtuig zit ook helemaal vol. De vlucht naar Vientiane duurt nog geen half uur. Onderweg krijgen we, tot mijn verrassing, nog een broodje en water. Net als alles weer opgehaald is, wordt de landing ingezet.
In Vientiane is het prachtig weer en lekker warm. Onze chauffeur staat met de bus al klaar om ons naar het hotel te rijden.
Nationaal Monument
Hij is gisteren over de weg van Phonsavan naar Vientiane gereden. Een bochtige route van elf uur. Ons hotel in Vientiane ligt midden in de Chinese wijk. Het hotel ziet er prima uit. Des te meer jammer dat we hier nu maar één nacht zijn. Terwijl anderen het in de ochtend rustig aan doen, wandel ik Vientiane in. Ik dwaal wat door de straatjes. Al snel kom ik de nodige tempels tegen in het centrum van de stad. Bij de oever van de Mekong rivier bekijk ik de Wat Chan tempel. Vanaf de Mekong rivier loop ik weer terug naar het hotel. ’s Middags trekken we Vientiane in. Bij het plein bij de fontein, bestellen we een broodje tonijn. Daarna lopen we door het centrum, langs het paleis en door naar de ochtendmarkt. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de markt de gehele dag geopend. Een wirwar van stalletjes met voornamelijk Chinese prullaria. We wandelen verder richting het Patuxai, het overwinningsmonument in Vientiane. Het kolossale monument staat prominent op een kruising van wegen. Vanaf hier is het nog ruim één kilometer wandelen naar de Pha That Luang, het nationale monument. We nemen een tuk-tuk. Om twee uur precies stappen we voor de nationale tempel van Laos.
In de nabijgelegen Wat That Luang Neua tempel is een dienst aan de gang van monniken.
Monniken
De patriarch arriveert net en gaat voor in het gebed. Met enige gepastheid nemen wij geknield plaats achter in de tempel. Wel neem ik tussendoor enkele foto’s van de dienst. Vooral als alle monniken gelijktijdig naar voren buigen is het een mooi gezicht. De Pha That Luang is een gouden stoepa, die fel schittert in het zonlicht. Volgens een legende ligt hier een bot van Boeddha uit 600 v.C. Dit is echter nooit aangetoond.
Met een tuk-tuk willen we terug naar het centrum van de stad. De prijs terug is opeens 60.000 Kip (ongeveer 6 dollar). Dit vinden we te veel. Als we weglopen is iemand bereidt om ons voor 20.000 Kip weg te brengen. Dit tot ongenoegen van zijn collega’s. Met de tuk-tuk rijden we naar de Wat Si Saket. Deze tempel is de oudste tempel van de stad. In 1827 heeft het leger van Siam (het tegenwoordige Thailand) Vientiane veroverd en de stad met de grond gelijkgemaakt. Ze lieten alleen de Wat Si Saket in tact, omdat deze tempel gebaseerd is op de Thaise bouwkunst. Tegenwoordig is de tempel een museum. In de kloostermuur staan ruim 6.800 Boeddhabeeldjes in kleine nisjes. Ook ligt er een stapel gebroken Boeddhabeelden, die de verwoestingen in 1827 niet overleefd hebben. Aan de overzijde van de weg bezoeken we de Wat Phra Keo. Voorheen was deze tempel het gebedshuis van de koning, maar tegenwoordig is het ook een museum. De tempel is volledig gerestaureerd, na de vernietiging door de Siamezen. Via de hoofdstraat wandelen we terug richting het hotel. Onderweg bekijken we nog het Wat Mixai klooster en de Wat Chan tempel. ’s Avonds eten we op een dakterras in het centrum van de stad.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Indochina':


Reacties:

Marianne, Een vergelijkbare reis wordt nog steeds door Baobab aangeboden. Kijk bijvoorbeeld op http://www.rondreizen-vergelijken.nl/cambodja.php voor het aanbod van reizen. Ronald


welke reis is dit in 2012 of 2013?en welke organisatie?groetjes


Reisverslag

Op weg naar Singapore (Dag 1)
De tempel van Wat Doi Sut.. (Dag 2)
Tien Bath voor een foto (Dag 3)
Met de boot over de Mekong (Dag 4)
Bezoek aan de bergstammen (Dag 5)
De tempels van Luang Prab.. (Dag 6)
De waterval Kuang Si (Dag 7)
Op weg naar Phonsavan (Dag 8)
De vlucht wordt gecanceld! (Dag 9)
Toch nog naar Vientiane (Dag 10)
Reizen door de bergen (Dag 11)
Van Laos naar Vietnam (Dag 12)
De tunnels van Vinh Moc (Dag 13)
De citadel van Hué (Dag 14)
Het handelsstadje Hoi An (Dag 15)
Dwalen door Hoi An (Dag 16)
Nachttrein naar Ho Chi Mi.. (Dag 17)
Een ware brommer-plaag (Dag 18)
Vast in de tunneldoorgang (Dag 19)
Naar Phnom Penh in Cambod.. (Dag 20)
Diepe indruk bij de Killi.. (Dag 21)
Schoolproject in Siem Reap (Dag 22)
De imposante tempel van A.. (Dag 23)
Zelf langs de Ta Phrom ju.. (Dag 24)
Op de fiets tussen de tem.. (Dag 25)
Weer thuis (Dag 26)


Reisroute
Programma