Reisverslag Rondreis Indochina


Ga naar: Home  Cambodja  Laos  Thailand  Vietnam  Foto's


Laos > Reizen door de bergen

Het is lekker weer. We ontbijten op de binnenplaats van het hotel. Na het ontbijt rijden we in zuidelijke richting langs de Mekong rivier. We rijden vandaag naar Lak Xao. We hebben hiermee een flinke reisdag voor de boeg. Na anderhalf uur maken we een korte stop bij de Wat Phabat Phonsane. Dit tempelcomplex heeft een grote spitse stoepa en in de sim (tempel) ligt een afdruk van de voet van Boeddha. De voetafdruk is qua afmeting net zo groot als een badkuip.
Wat Phabat Phonsane
We rijden door naar Paksan voor een korte koffiestop. Daarna vervolgen we de highway 13 langs de Mekong rivier. In Paksedan stoppen we voor de lunch. We bestellen de gerechten en in de tijd dat het klaar gemaakt wordt, hebben we tijd om de hoofdstraat door te wandelen. Paksedan heeft vooral een regio functie. Veel handelaren hebben hier dan ook kleine stalletjes. Vooral de roze eieren vallen op. Volgens onze gids worden de eieren in de fabriek al gekleurd. De kleur geeft aan dat de eieren al gekookt en gezouten zijn. Na Paksedan volgen we nog even de Mekong rivier. Dan maakt de weg een bocht en draaien we de bergen in. Al snel gaan we omhoog en links en rechts verschijnen hoge bergketens van het Karst gebergte. Hoge kalksteenrotsen stijgen grillig boven de bomen uit. De bus slingert zich een weg omhoog met af en toe een stijging van negen procent. Op het hoogste punt, bij Phou Pha Mane, stappen we uit en genieten van het mooie panorama over de bergketens. Het is een beetje heiig, waardoor de verder weg gelegen bergen steeds vager worden. Vanaf dit punt wandelen we ongeveer twintig minuten langs de weg naar beneden. Onderweg zien we de prachtige natuur, bouwvakkers die aan de weg werken en kinderen die langs de weg spelen. De bus wacht ons weer op en we rijden door naar Lak Xao (of Laksao). Lak Xao ligt net voor de grens met Vietnam op een kruising van twee grotere wegen. Het plaatsje stelt niet al te veel voor en is voor toeristen vooral een overnachtingsplek op doortocht naar Vietnam.
Lak Xao
’s Avonds eten we in het restaurant: ‘The only one’. Zoals de naam al doet vermoeden is er ook maar één restaurant in het plaatsje. Tijdens het eten repeteert de band al voor de feestavond ’s avonds. Speciaal voor Peter, die vandaag jarig is, spelen zij een enthousiaste versie van ‘Happy Birthday’. De kamer in het hotel is simpel ingericht. De badkamer is erg klein en vergelijkbaar met mijn toilet thuis. Het is wel handig dat je op het toilet kunt gaan zitten tijdens het douchen en er is in ieder geval warm water. Nadat we de Vietnamese buren vriendelijk gevraagd hebben of hun televisie een stuk zachter mag, zijn we gaan slapen.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Indochina':


Reacties:

Marianne, Een vergelijkbare reis wordt nog steeds door Baobab aangeboden. Kijk bijvoorbeeld op http://www.rondreizen-vergelijken.nl/cambodja.php voor het aanbod van reizen. Ronald


welke reis is dit in 2012 of 2013?en welke organisatie?groetjes


Reisverslag

Op weg naar Singapore (Dag 1)
De tempel van Wat Doi Sut.. (Dag 2)
Tien Bath voor een foto (Dag 3)
Met de boot over de Mekong (Dag 4)
Bezoek aan de bergstammen (Dag 5)
De tempels van Luang Prab.. (Dag 6)
De waterval Kuang Si (Dag 7)
Op weg naar Phonsavan (Dag 8)
De vlucht wordt gecanceld! (Dag 9)
Toch nog naar Vientiane (Dag 10)
Reizen door de bergen (Dag 11)
Van Laos naar Vietnam (Dag 12)
De tunnels van Vinh Moc (Dag 13)
De citadel van Hué (Dag 14)
Het handelsstadje Hoi An (Dag 15)
Dwalen door Hoi An (Dag 16)
Nachttrein naar Ho Chi Mi.. (Dag 17)
Een ware brommer-plaag (Dag 18)
Vast in de tunneldoorgang (Dag 19)
Naar Phnom Penh in Cambod.. (Dag 20)
Diepe indruk bij de Killi.. (Dag 21)
Schoolproject in Siem Reap (Dag 22)
De imposante tempel van A.. (Dag 23)
Zelf langs de Ta Phrom ju.. (Dag 24)
Op de fiets tussen de tem.. (Dag 25)
Weer thuis (Dag 26)


Reisroute
Programma