Reisverslag In het spoor van de Inca's


Ga naar: Home  Bolivia  Chili  Peru  Foto's


Bolivia > Sucre, de officiële hoofdstad

We verlaten vandaag Potosi en gaan op weg naar de officiële hoofdstad van Bolivia: Sucre. ’s Morgens staat de lijnbus weer voor ons hotel. We hebben de bus wederom voor ons reisgezelschap alleen ter beschikking. Om acht uur wordt de bus geladen en vertrekken we voor een rit van ongeveer drieënhalf uur. Onderweg wordt regelmatig gestopt voor een plaspauze of voor een bezienswaardigheden. Zo stoppen we bij een oude Spaanse brug over de rivier nabij Betanzoa. Rond half twaalf komen we volgens planning in ons hotel in Sucre. Een net hotel met ruime kamers. Na de uitleg van Kristina over Sucre lopen we de stad in. Op het centrale plein eten we bij een restaurant op een balkon een omelet. We dwalen door de straatjes van Sucre naar het uitzichtpunt bij het klooster. Op de weg terug bezoeken we het textielmuseum. Hier zijn de verschillende kledendrachten van de verschillende stammen tentoongesteld en wordt gedemonstreerd hoe de kledij geweven wordt. Terug bij het centrale plein hebben we de kathedraal en het bijbehorende museum bezocht.
De zonsondergang over Sucre
De kerk is enkel te bezichtigen in combinatie met het museum. Het aantal bezoekers zal wel beperkt zijn. Een bewaakster van het museum loopt met ons mee om alle deuren één voor één open te maken. Tenslotte gaan we naar de Mercedes Church om van het dak van de kerk de zonsondergang over Sucre te bekijken. Op het dak van de kerk ontmoeten we een andere Nederlands echtpaar. Na de zonsondergang bekijken we nog even snel de kerk zelf. Hierbij krijgen we een uitgebreide uitleg van de beheerder, die de kerk al aan het schoonmaken is.
Na een uurtje internetten ben ik om zeven uur weer bij het hotel waar we afgesproken hebben voor het diner. Opgefrist verzamelen we even later om bij de Chinees te gaan eten. Een prima maaltijd. Na afloop drinken we koffie bij café Joy Ride. Joy Ride is een café van een Nederlandse eigenaar. In dit café zijn onder andere kroketten en bitterballen te krijgen. Het café trekt dan ook veel (Nederlandse) toeristen. Rond half elf ben ik terug in het hotel.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'In het spoor van de Inca's':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Lima (Dag 1)
Vliegen over de Peruaanse.. (Dag 2)
Naar 4.600 meter en weer .. (Dag 3)
Met de nachtbus door Chili (Dag 4)
San Pedro de Atacama (Dag 5)
De grens met Bolivia over (Dag 6)
Het zoutmeer van Uyuni (Dag 7)
Wandelen langs het zout (Dag 8)
Met de bus naar Potosí (Dag 9)
Ontzag voor de mijnwerkers (Dag 10)
Sucre, de officiële hoof.. (Dag 11)
De Chataquila wandeling (Dag 12)
De zondagsmarkt van Tarab.. (Dag 13)
Vliegen naar La Paz (Dag 14)
Als Kuifje in Tiahuanaco (Dag 15)
Naar de top van de Takesi.. (Dag 16)
Wandelen door Takesi (Dag 17)
Zicht op het Titicacameer (Dag 18)
Inzegening van de auto’s (Dag 19)
De Uros rieteilanden (Dag 20)
Van Puno naar Cusco (Dag 21)
Start van de Incatrail (Dag 22)
Sneeuw op de dead women p.. (Dag 23)
Regen op de camping Wiña.. (Dag 24)
Machu Picchu in de mist (Dag 25)
Historisch Cusco (Dag 26)
Terug naar Lima (Dag 27)
Weer thuis (Dag 28)


Reisroute
Programma