Reisverslag In het spoor van de Inca's


Ga naar: Home  Bolivia  Chili  Peru  Foto's


Peru > Start van de Incatrail

Vandaag de Incatrail. Best spannend! Vanaf zeven uur kunnen we ontbijten. Dit kan niet eerder in het hotel. Daarom gaan we pas om half acht op pad. Bij de ingang van ons hotel wordt de bagage al aangepakt door de dragers. Onze gids Lucio legt in de bus het dagprogramma uit. Dat komt goed uit, want we hebben de uitleg van gisteren niet allemaal onthouden. Rita ontdekt in de bus dat ze haar treinticket voor dag vier vergeten is. Haar ticket ligt nog op de hotelkamer. Lucio neemt contact op met Kristina en vraagt haar het ticket mee te nemen naar Macchu Picchu.
Inca trappen
Met de bus rijden we ruim tweeënhalf uur naar Ollantaytambo. Onderweg stoppen we om foto’s te maken van het prachtige uitzicht op een uitkijkpunt langs de route. In Ollantaytambo is het een drukte van jewelste. Vele verkopers proberen de laatste benodigdheden voor de reis te slijten. Van wandelstokken, poncho’s, zaklantaarns etc. We slaan ons hier een weg doorheen om vooral het toilet ook even te bezoeken. Ondertussen zijn ook de andere dragers gearriveerd en worden de etenswaren in de bus geladen. Met de bus rijden we vanaf Ollantaytambo langs de Urubamba rivier richting Machu Picchu. Bij kilometer 82 van de naastgelegen spoorlijn is het beginpunt van de Incatrail. Alle bagage wordt zorgvuldig gewogen. Elke drager mag namelijk maar 15 kilo dragen en bij het beginpunt wordt dit streng gecontroleerd. We hebben gezamenlijk net iets teveel bagage bij ons. Twee tassen moeten we met de hand langs de controle meenemen. Na de controle nemen de dragers deze weer over. Bij de hangbrug over de Urubamba ontvangen we het ticket voor de route en krijgen we een stempel in ons paspoort. De Incatrail is nu echt begonnen. Onderweg geeft Lucio uitleg over de incatrail en over de flora en de fauna. Bij de lunchplek hebben de vooruitgesnelde dragers speciaal een tent opgezet.
Overnachtingsplek
Door de windvlagen waait de tent in eerste instantie om, maar zodra hij zorgvuldiger vastgezet is, kunnen we eten. We krijgen een uitgebreide maaltijd met soep, warm eten en thee en koffie toe. De eettent, twee tafels, klapstoeltjes, een compleet servies en nog veel meer wordt over de bergen gesjouwd. De dragers hebben erg veel spullen bij zich. Het is dan ook geen wonder dat wij met z’n tienen, twaalf dragers bij ons hebben en twee gidsen.
’s Middags lopen we richting Wayllabamba. Onderweg hebben we mooi uitzicht op de ruines van Llactapata. Een oude inca-stad met terrassen tegen de bergen aangebouwd. In het plaatsje Wayllabamba is de eerste campingplaats. Hier merken we voor het eerst dat er veel meer groepen lopen. Tot nu toe hebben we redelijk alleen gelopen met onze groep. Bij een boerderij staan de tenten klaar en worden we ontvangen met thee, koffie en popcorn. ’s Avonds krijgen we een drie-gangen diner opgediend en na het eten gaan we naar bed. Dennis voelt zich bij aankomst niet lekker, hopelijk gaat het na een nachtje slapen beter.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'In het spoor van de Inca's':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Lima (Dag 1)
Vliegen over de Peruaanse.. (Dag 2)
Naar 4.600 meter en weer .. (Dag 3)
Met de nachtbus door Chili (Dag 4)
San Pedro de Atacama (Dag 5)
De grens met Bolivia over (Dag 6)
Het zoutmeer van Uyuni (Dag 7)
Wandelen langs het zout (Dag 8)
Met de bus naar Potosí (Dag 9)
Ontzag voor de mijnwerkers (Dag 10)
Sucre, de officiële hoof.. (Dag 11)
De Chataquila wandeling (Dag 12)
De zondagsmarkt van Tarab.. (Dag 13)
Vliegen naar La Paz (Dag 14)
Als Kuifje in Tiahuanaco (Dag 15)
Naar de top van de Takesi.. (Dag 16)
Wandelen door Takesi (Dag 17)
Zicht op het Titicacameer (Dag 18)
Inzegening van de auto’s (Dag 19)
De Uros rieteilanden (Dag 20)
Van Puno naar Cusco (Dag 21)
Start van de Incatrail (Dag 22)
Sneeuw op de dead women p.. (Dag 23)
Regen op de camping Wiña.. (Dag 24)
Machu Picchu in de mist (Dag 25)
Historisch Cusco (Dag 26)
Terug naar Lima (Dag 27)
Weer thuis (Dag 28)


Reisroute
Programma