Reisverslag In het spoor van de Inca's


Ga naar: Home  Bolivia  Chili  Peru  Foto's


Peru > Regen op de camping Wiñaywayna

We kunnen vanmorgen uitslapen. We worden pas om zes uur met thee en koffie in de tent gewekt door Lucio. Snel pakken we onze spullen in en gaan op weg voor het ontbijt. Vandaag staan er twee passen op het programma, maar deze zijn niet zo hoog als de tocht van gisteren. Ook zullen we onderweg enkele ruines bezoeken.
Uitzicht over de vallei
Om iets over zevenen vertrekken we voor de derde dag op de trail. Na een klein uurtje klimmen arriveren we bij Runkuraqay, een oude Incacomplex. Runkuraqay werd door de inca’s gebruikt als controlepost en overnachtingplaats gebruikt langs het pad. Na de bezichtiging klimmen we verder richting de top van de eerste bergpas voor vandaag op 3.900 meter. Als we bijna de top bereikt hebben, begint het licht te hagelen (en dat in het droge seizoen). Gelukkig wordt het over de top weer snel droog. We beginnen aan de afdaling naar de oude Incastad Sayacmarca. Lucio geeft een uitleg over de stad. De bezichtiging is indrukwekkend en een fraaie voorbode voor Machu Picchu. Aan de overzijde van de vallei staat de lunchtent al weer klaar. Tijdens de wederom prima lunch regent het even flink. Als we onze tocht vervolgen is het gelukkig weer droog. De tweede pas voor vandaag loopt geleidelijker en minder steil omhoog. Het incapas bestaat hier niet uit de inmiddels beruchte trappen. Onderweg loopt de route enkele keren door uitgehouden tunneltjes. Op de top van de tweede pas voor vandaag hebben we uitzicht op de incastad Phuyupatamarca en beneden in het dal liggen de incaterrassen van Wiñaywayna.
Ruinecomplex Phuyupatamarca
Vanaf Phuyupatamarca begint een lange afdaling naar de derde overnachtingplaats bij Wiñaywayna. De afdeling bestaat voornamelijk uit trappen. Dit maakt de afdeling lastig en pittig. De wandelstokken komen hier goed van pas. Bij de splitsing naar de camping of naar de terrassen, kiezen we er voor om door te lopen naar de terrassen van Wiñaywayna. Het pad wordt duidelijk minder gelopen en is meer begroeid met mos. Vanaf de terrassen is het nog een klein stukje afdalen naar de derde camping. Tegen vijven arriveren we bij de tenten en kunnen direct aanvallen aan de thee, koffie en popcorn. Tijdens het eten regent het weer en dit keer flink ook. De eettent lekt al behoorlijk door. Na het eten vragen we alle dragers binnen en bedanken hen voor hun inzet. Lucio vertaalt het voor hen. We geven hen allemaal persoonlijk een fooi. We worden door de drager bedankt en zelfs omhelst. Buiten houdt de regen aan en we zijn benieuwd hoe de tenten het houden. Dat blijkt tegen te vallen. De tent lekt op verschillende plaatsen en het water loopt onder het luchtbed door. Ook mijn slaapzak is niet meer geheel droog. Met de Hollandse waterkennis gebruik ik de handdoek om het water om te leiden. De kleding voor de vierde dag stop ik in een plastic zak. Ik leg de tas op mijn wandelstokken, zodat ze droog blijven vannacht. Ik leg mijn fleeze deken in de punt van de natte slaapzak. Net als we klaar zijn om te gaan slapen, blijkt tot overmaat van ramp het luchtbed van mijn tentgenoot lek te zijn. Het wordt een zware nacht. Gelukkig mogen we al om vier uur op …


Vorige  Volgende  

Reacties op 'In het spoor van de Inca's':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Lima (Dag 1)
Vliegen over de Peruaanse.. (Dag 2)
Naar 4.600 meter en weer .. (Dag 3)
Met de nachtbus door Chili (Dag 4)
San Pedro de Atacama (Dag 5)
De grens met Bolivia over (Dag 6)
Het zoutmeer van Uyuni (Dag 7)
Wandelen langs het zout (Dag 8)
Met de bus naar Potosí (Dag 9)
Ontzag voor de mijnwerkers (Dag 10)
Sucre, de officiële hoof.. (Dag 11)
De Chataquila wandeling (Dag 12)
De zondagsmarkt van Tarab.. (Dag 13)
Vliegen naar La Paz (Dag 14)
Als Kuifje in Tiahuanaco (Dag 15)
Naar de top van de Takesi.. (Dag 16)
Wandelen door Takesi (Dag 17)
Zicht op het Titicacameer (Dag 18)
Inzegening van de auto’s (Dag 19)
De Uros rieteilanden (Dag 20)
Van Puno naar Cusco (Dag 21)
Start van de Incatrail (Dag 22)
Sneeuw op de dead women p.. (Dag 23)
Regen op de camping Wiña.. (Dag 24)
Machu Picchu in de mist (Dag 25)
Historisch Cusco (Dag 26)
Terug naar Lima (Dag 27)
Weer thuis (Dag 28)


Reisroute
Programma